background img
banner
banner

Ξεναγήθηκαν στα… άδυτα της Achaia Clauss

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Φ. ΖΑΪΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ELISA FERREIRA

Η Achaia Clauss δεν αποτελεί απλά κορυφαία οινοποιία στη νεότερη Ελλάδα, ή το απόλυτο παράδειγμα της πρώιμης βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα, ή το σημείο αναφοράς για την ιστορία της και τον πολιτισμό στην Αχαΐα και στη Δυτική Ελλάδα. Αποτελεί ένα μοναδικό ιστορικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κληροδότημα που συνδέει σε ευθεία γραμμή τις γιορτές του Διόνυσου στην αρχαία Ελλάδα, με τις γιορτές του τρύγου στη νεότερη Ελλάδα.

Τη βεβαιότητα αυτή εξέφρασαν όσοι διαπίστωσαν το ενδιαφέρον που επέδειξε η Ευρωπαία Επίτροπος Elisa Ferreira, κατά την ξενάγησή της στα θρυλικά κελάρια της AchaiaClauss, αλλά και την ικανοποίηση που εξέφρασε για την εμπειρία αυτή, που είναι ένα ταξίδι στο χρόνο.

Τα κελάρια αυτά είναι ένα ζωντανό μουσείο, που προσφέρει ένα ταξίδι στο παρελθόν, με αφετηρία το παρόν και τη φιλόδοξη προσπάθεια των σύγχρονων Ελλήνων οινοποιών να κατακτήσουν τις αγορές του κόσμου, με το ευλογημένο προϊόν της ελληνικής γης, από το χώμα της οποίας ξεκίνησαν σχεδόν τα πάντα για την οινοποιία.

Η ξενάγηση ήταν πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη και συμμετείχε επίσης ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Ιωάννα Φαναριώτου. Η κ. Ferreira επισκέφθηκε την Πάτρα με αφορμή τη σύνοδο της CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions), την οποία φιλοξένησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις εγκαταστάσεις της AchaiaClauss.

Η επιλογή του χώρου αποδείχθηκε απόλυτα εύστοχη γιατί: Η ατμόσφαιρα, η αισθητική και οι υποδομές εξασφάλισαν την επιτυχία των εργασιών και τον έπαινο των προσκεκλημένων. Η εκδήλωση έδωσε την αφορμή να υπενθυμίσει σε όλους, το ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει το κόσμημα αυτό, στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας της πόλης.

Σημειώνεται τέλος ότι η Σύνοδος της CPMR στην Πάτρα έγινε με την οργανωτική ευθύνη και εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη, ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής και της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr