background img
banner
banner

Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού

Στις 29 Μαρτίου αναμένεται να πληρωθεί η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ. Ταυτόχρονα, μέχρι σήμερα θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα Α21 για αιτήσεις.

Όπως συνήθως έτσι και αυτό το μήνα, η πληρωμή θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 28 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή στις 29 Μαρτίου.

Mέχρι σήμερα το απόγευμα θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αίτησης για χορήγηση του επιδόματος παιδιού (A21) και η πρώτη πληρωμή αναμένεται να γίνει στις 29 Μαρτίου.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

Σημειώνεται πως το επίδομα παιδιού αφορά περί τις 800.000 οικογένειες με παιδιά και τα ποσά που θα δοθούν θα είναι ίδια με πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα επεκτείνεται και σε μητέρες αγρότισσες, με ένα ή δύο παιδιά. Συγκεκριμένα, μια αγρότισσα μητέρα με ένα παιδί πρόκειται να λαμβάνει στον λογαριασμό της 300 ευρώ, ενώ μητέρα με δύο παιδιά θα λ΄άβει το ποσό των 500 ευρώ. Το επίδομα για τις τρίτεκνες αγρότισσες παραμένει στα 700 ευρώ και για τις πολύτεκνες 1.000 ευρώ το χρόνο.

Από την επέκταση αυτή, αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 5.000 μητέρες με ένα παιδί και 7.000 μητέρες με δύο παιδιά.

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr