background img
banner
banner

Έτοιμο το δημοτικό στάδιο Αιγίου για τους αγώνες στίβου | ΦΩΤΟ

Το δημοτικό στάδιο Αιγίου θα είναι έτοιμο το απόγευμα του Σαββάτου (20/4) για να υποδεχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα των 10.000 μέτρων και του αγώνες στίβου δημοτικών σχολείων στη μνήμη του Χρήστου Λαϊνά (5μ.μ.).

Όπως φαίνεται στις σημερινές φωτογραφίες του protionline.gr, η τοποθέτηση του πλαστικού χλοοτάπητα ολοκληρώθηκε και απομένουν μόνο οι τελευταίες πινελιές. Βέβαια δεν μπορούν να διεξαχθούν ακόμη ποδοσφαιρικοί αγώνες αφού εκκρεμεί η σπορά και του φυσικού χόρτου κάτι που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι εργασίες για την αλλαγή του…στοιχειωμένου χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2023 και στο γήπεδο θα τοποθετηθεί υβριδικός χλοοτάπητας, ίδιος όπως στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αφού θα είναι τόσο φυσικός όσο και συνθετικός. Η καθυστέρηση είναι ήδη μεγάλη αφού το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ολοκλήρωση των έργων στο τέλος του 2023, αλλά έστω κι έτσι η ολοκλήρωσή του μπήκε στην “τελική ευθεία”. Κάλιο… αργά παρά ποτέ.

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν, αρχικά χωματουργικές εργασίες, στην συνέχεια το αποστραγγιστικό δίκτυο, τοποθετήθηκαν συλλεκτήριοι αγωγοί και αγωγοί αποστράγγισης ενώ έγινε και κατασκευή φρεατίων συλλογής, πριν τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η ανακατασκευή έγινε με μέθοδο τέτοια, ώστε να αυξηθούν οι ώρες χρήσεις σε 1000 ώρες/έτος (περίπου 20ώρες εβδομάδα) σε σχέση με τις 6ώρες/εβδομάδα που ενδείκνυνται για τον φυσικό χλοοτάπητα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr