background img
banner
banner

Αίτημα ανοίγματος της Κλ. Οικονόμου για το Πάσχα

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις επαγγελματιών, καταστηματαρχών και κατοίκων των οδών Κλ. Οικονόμου και Ασ. Φωτήλα, αφενός λόγω της εκφρασμένης από τον δήμαρχο βούλησης για πεζοδρόμηση και αφετέρου διότι ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί καθίζηση τζίρων από τον κλειστό δρόμο λόγω των έργων, φοβούμενοι ότι θα χάσουν και την κίνηση του Πάσχα.

Την ίδια στιγμή, το Σάββατο 13 Απριλίου, ο δήμος προχώρησε σε απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων της Τρίγωνης Πλατείας, διότι καταλάμβαναν χώρους που δεν προβλέπεται.

Ερωτηθείς από το Protionline.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος αναφορικά με την αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων είπε πως ΄΄είχε γίνει κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου από καταστήματα και αποσύρθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα καθώς διαπιστώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία ότι δεν προβλέπεται να καταλαμβάνονται αυτοί οι χώροι. Μάλιστα, σε κάποια σημεία τα τραπεζοκαθίσματα έβγαιναν πιο έξω και από τις πέργκολες που έχουν τοποθετηθεί ενώ είχε γίνει κατάληψη και από καταστήματα που δεν προβλέπεται΄΄. ΄΄Ο δήμος έχει δείξει κάποια ελαστικότητα, υπήρξαν προειδοποιήσεις, ωστόσο όφειλε να τηρήσει τον νόμο για να μην υπάρχει ασυδοσία΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος. Να σημειωθεί ότι σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπεται και η υποβολή μήνυσης.

Ο κλειστός δρόμος καθήλωσε κι άλλο τους τζίρους σύμφωνα με τους επαγγελματίες

Την ίδια στιγμή, επαγγελματίες, καταστηματάρχες και πολίτες συνεχίζουν να υπογράφουν το κείμενο που συνέταξε η ομάδα που αντιδρά, και το οποίο ήδη κατατέθηκε στον δήμαρχο την περασμένη εβδομάδα που τον επισκέφθηκαν.

Όπως εξήγησε στo Protionline.gr η φαρμακοποιός Δήμητρα Κουλούρη, η οποία συμμετέχει στην ομάδα των πολιτών που αντιδρούν, ΄΄έπειτα από έναν ιδιαιτέρως δύσκολο χειμώνα που περάσαμε, με πολύ χαμηλούς τζίρους ειδικά από τις γιορτές και μετά – μάλιστα οι απώλειες έφτασαν από 50% μέχρι και 70% σε όλα σχεδόν τα καταστήματα του “πυρήνα” της αγοράς – βρισκόμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση που συμβαίνει τώρα. Ένας επιπλέον λόγος που δυσχεραίνει την εργασία μας είναι ότι η δημοτική αρχή από την 1η Ιανουαρίου και μετά, εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς συγκεκριμένο δημοσιοποιημένο πρόγραμμα, έχει κλείσει τη βασική αρτηρία του κέντρου, την Τρίγωνη Πλατεία προσπαθώντας να φτιάξει ένα τεχνικό έργο ανάπλασης μεν, χωρίς να έχει δώσει κανένα απολύτως στοιχείο δε, για την αποπεράτωσή του και την τελική του εικόνα΄΄.

Θα δώσουν το «παρών» στο επόμενο διά ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο

Και συνέχισε: ΄΄Θεωρώ ότι οι πεζοδρομήσεις, ίσως αφορούν όλο το κέντρο και μία πολύ μεγάλη περιοχή και όχι μόνο το σημείο της Τριγώνης Πλατείας, εξάλλου ο ίδιος ο δήμαρχος έχει τεθεί υπέρ της άποψης της πεζοδρόμησης όλων των δρόμων του κέντρου της πόλης. Όμως η δημοτική αρχή δεν έχει συγκοινωνιακές μελέτες στα χέρια της κι αν γίνει κάτι τέτοιο ο χαρακτήρας του κέντρου, αλλάζει ριζικά. Αλλάζει εντελώς η χρήση των οδών. Άρα, θα αλλάξει όλη η πόλη. Δίνονται συνεχώς παρατάσεις στο έργο δίχως ουσιαστικό λόγο. Αυτό που ζητήσαμε στη συνάντηση με τον δήμαρχο ήταν να ανοίξουν οι οδοί Κλεομένους Οικονόμου και Ασημάκη Φωτήλα, λόγω των επικείμενων εορτών του Πάσχα ώστε να ομαλοποιηθεί η κίνηση και φυσικά και εμείς σαν επαγγελματίες να δούμε την αγοραστική δύναμη της περιοχής να ισχυροποιείται.

Ο μαρασμός, η υποβάθμιση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, είναι κάτι που δεν το αντέχουμε άλλο. Η απάντηση του δημάρχου δεν είχε καμία σαφήνεια για το τι θα γίνει και για αυτό και έχουμε υποβάλει αίτημα στον δήμο να εξεταστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η περίπτωση να ανοίξει η Κλ. Οικονόμου για τις ημέρες του Πάσχα. Αναμένουμε να μπει προς συζήτηση το αίτημα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όπου προτιθέμεθα να δώσουμε το «παρών»΄΄.

Θέτουν θέμα καθημερινής εξυπηρέτησης αλλά και βιοπορισμού

Να σημειωθεί πως ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 110 υπογραφές. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Κουλούρη, ΄΄υπάρχουν άνθρωποι που τώρα ενεργοποιούνται και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τη δημοτική αρχή, ότι αυτό το πρόβλημα αφορά πολλές οικογένειες και εκατοντάδες ανθρώπους. Υπάρχουν επαγγελματίες, επιχειρηματίες, άνθρωποι που εργάζονται, υπάρχουν ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες που διαμένουν στο κέντρο. Είναι άνθρωποι – “ζωντανά κύτταρα” της οικονομίας και της κοινωνίας. Πώς μπορείς να τους αποκόπτεις έτσι, για τόσο διάστημα;

Είναι θέμα βιοπορισμού πια, είναι θέμα επιβίωσης των οικογενειών μας. Δεν μπορεί να έχει την ίδια βαρύτητα μία γνώμη ενός ανθρώπου που απλά περνά ως περαστικός ή ψωνίζει αραιά και πού από το σημείο, με κάποιον που εργάζεται και ζει την οικογένειά του μέσα από την δυναμική της αγοράς της πόλης. Δεν μπορούν να εκφέρουν όλοι γνώμη και να λένε διάφορα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr