background img
banner
banner

Αγώνες στίβου δημοτικών σχολείων στη μνήμη του Χρήστου Λαϊνά από τον Αθηνόδωρο

ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ 10.000 ΜΕΤΡΩΝ

Μία σημαντική αθλητική διοργάνωση θα γίνει στο Αίγιο το ερχόμενο Σάββατο, μέσα σε μία μεγάλη διοργάνωση, το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000 μέτρων.

Ο Α.Σ. Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του πρώτου προέδρου του Χρήστου Λαϊνά και παράλληλα να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αιγιάλειας, διοργανώνει αγώνες για μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων με την επωνυμία «Χρήστος Λαϊνάς». Συνδιοργανωτής θα είναι ο Δήμος Αιγιαλείας (Αντιδημαρχία Παιδείας και Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Αθλητισμού).

Ειδικά φέτος, μετά την έγκριση από τον ΣΕΓΑΣ, οι αγώνες θα διεξαχθούν παράλληλα με τη διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος 10.000 μέτρων που φιλοξενείται στο Αίγιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Σάββατο 20 Απριλίου.

Έτσι, με κάθε επισημότητα που ταιριάζει σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα έχουμε συνάντηση στίβου και άμιλλας πρωταθλητών αλλά παράλληλα και μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών σχολείων της Αιγιάλειας.

«Πιστεύουμε ότι η αλληλεπίδραση των μαθητών και των μαθητριών με τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες του στίβου θα λειτουργήσει ευεργετικά στη στόχευση της βιωματικής άθλησης, της χαράς της συμμετοχής και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός και ιδιαίτερα τα αγωνίσματα του στίβου είναι από τους βασικούς πυλώνες του πολιτισμού και της παράδοσής μας, διαχρονικό αντίδοτο στην τοξικότητα των προβλημάτων κάθε εποχής, με πολλαπλά οφέλη για όλους και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τον φίλαθλο κόσμο να παραβρεθεί στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού.

Ευχαριστούμε τα δημοτικά σχολεία της Αιγιάλειας για την άμεση και υποστηρικτική ανταπόκρισή τους, τους διευθυντές, τους καθηγητές φυσικής αγωγής, τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και φυσικά τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Επίσης ευχαριστούμε την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου για την υποστήριξη, τον ΣΕΓΑΣ για την ειδική άδεια και τον Δήμο Αιγιαλείας για τη συνδιοργάνωση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Ξεχώρισαν Ευγενία Βαρβία και Νίκος Νικολακόπουλος

Επιδόσεις πρόκρισης στην τελική φάση του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος πέτυχαν κατά τη β’ φάση η Ευγενία Βαρβία στα 1.500μ. με επίδοση 4΄55΄΄11 και ο Νίκος Νικολακόπουλος στα 3.000μ. με επίδοση 9΄08΄΄73 (νέο ατομικό ρεκόρ).

Τα αποτελέσματα των αθλητών του Αθηνόδωρου:

1500μ.

ΒΑΡΒΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ, 1ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ, 2007, 4΄55΄΄11

3000μ.

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 2ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ, 2006, 9΄08΄΄73

400μ.

ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, 2ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ, 2008, 1΄04΄΄04 (ατομικό ρεκόρ)

1500μ.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ, 2ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ, 2006, 4΄26΄΄38

200μ.

ΜΕΝΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΓΕΛ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, 2008, 24”05 (ατομικό ρεκόρ)

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΚΑΣΑΝΔΡΑ, 1ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ, 2008, 23,70


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr