background img
banner
banner

Let’s do it Greece: Σε Αλυκή και Άκολη με εντυπωσιακό αποτέλεσμα

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΣΑΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η δράση Let’s do it Greece κατάφερε και πάλι να ενώσει όλη την Ελλάδα και τα αποτελέσματά της είναι ορατά και σε δύο δημοφιλείς παραλίες της Αιγιάλειας. Κάτω από έναν λαμπερό ανοιξιάτικο ήλιο, φορείς και πολίτες ένωσαν δυνάμεις και προχώρησαν σε εθελοντικό καθαρισμό, κάνοντας… γυαλί Αλυκή και Άβυθο.

Στην Αλυκή, τους εθελοντές υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής «Άγιος Νικόλαος» Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ εκτός από τον εν λόγω Σύλλογο, στη δράση έλαβαν μέρος το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αιγίου, η ποδοσφαιρική ομάδα του Αστέρα Τέμενης, η Εθελοντική Ομάδα Νέων Αιγιαλείας, φίλοι και απλοί πολίτες. Η επιχείρηση καθαρισμός της ακτής ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα επιλήφθηκε του καθαρισμού της παραλίας, απομακρύνοντας ξύλα και σκουπίδια που είχε ξεβράσει η θάλασσα και η δεύτερη κινήθηκε περιμετρικά του βιοτόπου, δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχή Natura και δεν επιτρέπεται να κινηθούν εντός του για να μην βλάψουν το οικοσύστημα. Εκεί, δυστυχώς, βρέθηκαν πλαστικά, αποτσίγραφα και άλλα σκουπίδια που ο αέρας τα μετέφερε και είχαν λερώσει την περιοχή. ΄΄Συμμετέχουμε σε αυτές τις συμβολικές δράσεις αφενός για να καθαρίσουμε τα σημεία και αφετέρου για να αφυπνίσουμε τον κόσμο και να στείλουμε μήνυμα στον κόσμο ώστε να ευαισθητοποιηθεί για το περιβάλλον΄΄, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για τη μεγάλη συμμετοχή και τη θετική διάθεση του κόσμου. ΄΄Ευχαριστούμε για την υποστήριξη, την Ομοσπονδία Συλλογών Αιγιαλείας και τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο΄΄, σημείωσε ακόμη.

Στη δυτική πλευρά του Αιγίου και συγκεκριμένα σε Άβυθο και Άκολη, έγινε παρόμοια δράση. Ο Πολιτιστικός Όμιλος Αιγίου «Παμμέγιστοι Ταξιάρχες», ο Σύλλογος Παραλίας Άκολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοδάφνης, νέος κόσμος και το πιο ελπιδοφόρο, μικρά παιδιά, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Κάποιοι εθελοντές ξεκίνησαν από το ύψος του καταστήματος Fun προς τη δυτική πλευρά στην παραλία Άκολης και οι υπόλοιποι από τα ανατολικά και τη θέση Μάτι, φτάνοντας στο σημείο που ξεκίνησαν οι πρώτοι. Κάλυψαν έτσι όλο το μήκος της παραλίας απομακρύνοντας, όπως μετέφερε στην «Π» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβύθου Χάρης Γιαννόπουλος, κλαδιά αλλά και απορρίμματα που ξέβρασε η θάλασσα. ΄΄Σήμερα αποδείχθηκε εμπράκτως πως μπορούμε όλοι μαζί να προσφέρουμε και να αποτελέσουμε θετικό παράδειγμα για τα παιδιά μας, που ήταν πολλά αυτά που συμμετείχαν στη δράση΄΄, επισήμανε χαρακτηριστικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr