background img
banner
banner

Αθλητικές δράσεις – ημερίδες με τη συμμετοχή 500 μαθητών της Αιγιάλειας!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Όταν η εκπαίδευση διασταυρώνεται με τον αθλητισμό τότε το αποτέλεσμα μόνο οφέλη μπορεί να φέρει. Η διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων ανταποκρίνεται στην παγκοσμίως αυξανόμενη ανάγκη για ενθάρρυνση και εκπαίδευση των παιδιών και των νέων στην υιοθέτηση δια βίου υγιεινών συνηθειών, στην καλλιέργεια ηθικών και δημοκρατικών αξιών, και στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής. Τα παραπάνω γνωρίζουν άριστα δήμος Αιγιαλείας και αντιδημαρχία Παιδείας που με τη βοήθεια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής Αιγιαλείας, διοργανώνουν μέσα στην εβδομάδα, αθλητικές δράσεις- ημερίδες για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αιγιάλειας.

Το σκεπτικό της διοργάνωσης αλλά και το πρόγραμμα καθώς και το τι θα περιλαμβάνει, έγιναν γνωστά σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής, το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου. Επίσης, τοποθετήθηκαν οι γυμναστές, διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, Ανδρέας Θανασούλιας και Γιώργος Σιακκής.

Δευτέρα,  Πέμπτη και  Παρασκευή

Η πρώτη αθλητική ημερίδα πραγματοποιείται τη Δευτέρα 15 Απριλίου με τη συμμετοχή 1ου Αιγίου, 4ου Αιγίου, 5ου Αιγίου, 6ου Αιγίου και Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας. Η δεύτερη έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 18 Απριλίου και θα λάβουν μέρος 2ο Αιγίου, 3ο Αιγίου, 10ο Αιγίου, Διακοπτού, Ροδοδάφνης και Σελιανιτίκων και η τρίτη την Παρασκευή 19 Απριλίου με μαθητές των 9ου Αιγίου, Αβύθου, Αιγείρας, Ελίκης και 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Οι αγώνες θα είναι μικτοί για αγόρια και κορίτσια, μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και Στ΄ τάξεων (με συμμετοχή και από τη Δ΄ σε μικρά σχολεία) που θα παίξουν αγώνες ποδοσφαίρου. Οι ημερίδες θα λάβουν χώρα στο Αθλητικό κέντρο «Ν. Πλαστήρα». Ώρα προσέλευσης σχολείων: 8.40. Ώρα αποχώρησης (περίπου): 12.30.

Δημ. Ελευθεριώτης: «Η δυνατότητα της άθλησης με τέτοιες δράσεις, βοηθά και στην καταπολέμηση της σχολικής βίας»

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων και μιλώντας για την οργάνωση αυτής της σημαντικής προσπάθειας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, ανέφερε στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης: “Και ως δήμος Αιγιάλειας αλλά και ως Σχολική Κοινότητα, προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που θα απευθύνονται στα παιδιά μας, ούτως ώστε να είμαστε πάντα στα πλαίσια συγκεκριμένων δράσεων μαζικού αθλητισμού. Η δυνατότητα της άθλησης, της συμμετοχής και της γνωριμίας που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους, πέραν των άλλων ωφελειών, βοηθά στην καταπολέμηση της σχολικής βίας και την έξαρση που σαφώς υπάρχει. Όταν τα παιδιά βρίσκονται σε επαφή και η ανθρώπινη σχέση κυριαρχεί, όπως γίνεται σε αυτή την διοργάνωση αθλητικού ενδιαφέροντος, αυτόματα ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις βίας. Αυτό, σε τοπικό επίπεδο είναι πάρα πολύ καλό, την στιγμή μάλιστα που τα φαινόμενα βίας, bullying και εκφοβισμού αυξάνονται σε όλη την χώρα”.

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι οι κοινωνικές ιδιαιτερότητες, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός λόγω της διαφορετικότητας και ο ρατσισμός, είναι οι κύριες πηγές αιτίας φαινομένων βίας και εκατοντάδων κρουσμάτων, σε όλο το φάσμα των σχολικών μονάδων. “Το σχολείο είναι η αντανάκλαση της κοινωνίας, είναι μία μικρογραφία της. Γι’ αυτόν τον λόγο κοπιάζουμε και εργαζόμαστε καθημερινά, για να πετύχουμε την καλύτερη εσωτερική και εξωτερική εικόνα και ουσία της λειτουργίας του κάθε σχολείου” δήλωσε ο κ. Ελευθεριώτης. Ευχαρίστησε τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής Αιγιάλειας, χαρακτηρίζοντάς τον επιστημονικό και όχι συνδικαλιστικό σύλλογο, ενώ όπως ανέφερε, είναι ο “πυλώνας” που στήριξε την συγκεκριμένη δράση αφού τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της, είναι αθλητικού ενδιαφέροντος. “Δεν έχει σημασία ποιος θα βγει πρώτος και ποιος τελευταίος. Με τον πρόεδρο του συλλόγου και τους διευθυντές εκπαιδευτικούς, έχουμε καταφέρει να κάνουμε αυτή την προσπάθεια πιο ουσιαστική και ευρεία, για αυτό χωρίστηκε σε τρεις ημέρες, γιατί σκοπός μας ήταν και είναι όλο αυτό που θα συμβεί να το χαρούν τα παιδιά όσο περισσότερο γίνεται, να ευχαριστηθούν και να περάσουμε όλοι μαζί, υπέροχα”, πρόσθεσε.

Σκοπός να γίνει θεσμός…

Να επισημανθεί ότι, κάθε ημέρα των τριών δράσεων θα συμμετάσχουν έξι διαφορετικά σχολεία, ενώ θα μετάσχουν όπως υπολογίζεται, πάνω από 500 παιδιά και περίπου 50 εκπαιδευτικοί συνοδοί. Ο δήμος Αιγιάλειας θα έχει εξασφαλίσει νερό και σάντουιτς σε κάθε συμμετέχον παιδί, ως μία… ανταμοιβή της παρουσίας τους, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές η προσμονή των παιδιών για την αγωνιστική προσπάθεια και τους αγώνες, είναι τεράστια και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όσο για τα θέματα υγείας και ασφάλειας, κατά τη διεξαγωγή της 3ημερης γιορτής, ο δήμος έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία ειδικού γιατρού για πιθανούς τραυματισμούς. “Κατά την διάρκεια των αγωνιστικών συναντήσεων θα έχουμε μαζί μας τον Ευγένιο Ταπείνη, επιθεωρητή Α’ των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, αλλά και μία εξειδικευμένη και έμπειρη νοσηλεύτρια για να επιβλέπουν και να επεμβαίνουν όπου χρειαστεί. Αυτό που ελπίζουμε, είναι ότι αυτή η προσπάθεια όχι μόνο να επιτύχει πλήρως αλλά να γίνει θεσμός, για αυτό προγραμματίζουμε για την ερχόμενη χρονιά να κάνουμε και αγώνες καλαθοσφαίρισης 3 επί 3 και ίσως και αγωνιστικές συναντήσεις στίβου” μη αποκλείοντας οι συγκεκριμένες δράσης να μοιραστούν σε Καμάρες, Αιγείρα ή άλλες περιοχές, ώστε να υπάρχει ευκολία συμμετοχής από κάθε μεριά του δήμου”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Αν. Θανασούλιας: «Όταν τα παιδιά γίνονται μία ομάδα, η διαφορετικότητα και η ιδιαιτερότητα χάνονται»

Ο κ. Θανασούλιας, σημείωσε: ΄΄Σαν εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής πρωτίστως αλλά και έπειτα σαν διευθυντής σχολικής μονάδας, αγκαλιάζω και εγώ όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου αυτή την προσπάθεια, που σκοπό έχει την ψυχαγωγία των παιδιών. Αυτός είναι ο προσωπικός μας στόχος, το παιχνίδι τους και η χαρά της συμμετοχής. Πίσω από κάθε ανάλογη προσπάθεια κρύβεται η καλή διάθεση η οποία γίνεται η κινητήριος δύναμη. Θεωρώ ότι τέτοιες δράσεις δίνουν την δυνατότητα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας στα παιδιά, κάτι που είναι απόλυτα αντίθετο και ενάντια στην σύγχρονη μεγάλη μάστιγα της εποχής που ονομάζεται σχολική βία. Όταν τα παιδιά γίνονται μία ομάδα, η διαφορετικότητα και η ιδιαιτερότητα χάνονται. Τα παιδιά σε τέτοιες προσπάθειες γιορτής και χαράς, συσπειρώνονται ακόμα περισσότερο” σημείωσε.

Γ. Σιακκής: «Είμαστε έτοιμοι μαζί με τα παιδιά να ζήσουμε μία πολύ όμορφη εμπειρία»

Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους του δήμου και πιο πολύ τον αντιδήμαρχο Παιδείας για την πολύτιμη βοήθειά τους και την οργάνωση. Για εμάς τους εκπαιδευτικούς, είναι πολύ σημαντικές τέτοιες συναντήσεις χαράς και δημιουργίας, μας δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση και στην προκειμένη περίπτωση, αποτελεί διπλή χαρά γιατί είναι κάτι που δεν συνηθίζεται. Συγχαρητήρια στην αντιδημαρχία. Υπάρχουν πολλές πόλεις στη χώρα στις οποίες γίνονται κατά καιρούς ανάλογες προσπάθειες, όπως για παράδειγμα στις Σέρρες, την Κομοτηνή και τη Βέροια. Χαίρομαι πολύ που για πρώτη φορά η συγκεκριμένη δημοτική αρχή διοργανώνει κάτι τέτοιο, είμαστε έτοιμοι μαζί με τα παιδιά να ζήσουμε μία πολύ όμορφη εμπειρία” τόνισε ο κ. Σιακκής που είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, λέγοντας ταυτόχρονα ότι ο δήμος Αιγιάλειας καταφέρνει με την παρουσία του στην αθλητική συνάντηση, να καλύψει μία… αδυναμία του υπουργείου που σχετίζεται με οικονομικά θέματα και θέματα προσφοράς στην ψυχαγωγία. “Χαιρόμαστε και στηρίζουμε την ελπίδα να θεσμοθετηθεί, να γίνει μία άκρως επιτυχημένη και δυναμική ετήσια δράση”, κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι, οι υπεύθυνοι έχουν φροντίσει να μεταφερθούν (από και προς) τα παιδιά στο χώρο άθλησης με λεωφορεία, ενώ θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και κατά τη μεταφορά τους στον χώρο αλλά και κατά τα διεξαγωγή των δραστηριοτήτων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr