background img
banner
banner

Αιγιάλεια: Οι πρώτες παραλίες που θα παραχωρηθούν μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας

Οι οκτώ πρώτες παραλίες της Αιγιαλείας στις οποίες υφίσταται η υποχρέωση του δήμου να προχωρήσει στην πρόσληψη ναυαγοσώστη και εγκατάσταση ειδικής πλατφόρμας πρόσβασης ατόμων με αναπηρία είναι οι πρώτες που περνούν στα τμήματα αιγιαλού που επιτρέπεται να παραχωρηθούν κατόπιν ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Η δημοπρασία από την της Κτηματική Υπηρεσία ορίζεται μέσω του νέου νόμου (5092/2024) για την αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Τρεις παραλίες, 81,53 τμ., 131,65 τμ. και 32,91, τμ., βρίσκονται στην Εγκάλη Διακοπτού και αφορούν ομπρελοκαθίσματα, επίσης για ομπρελοκαθίσματα προχωρά παραχώρηση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Διακοπτού παραλίας 51,87 τμ., ακόμη μια παραχώρηση γίνεται στον Ελαιώνα 64,93 τμ. και τέλος δύο ακόμη παραλίες, 24 τμ. και 76,63 τμ., παραχωρούνται για ομπρελοκαθίσματα στα Συλιβαινιώτικα της παραλίας Ακράτας

Ο καθορισμός αυτός αφορά τους χώρους αιγιαλού και κοινόχρηστης παραλίας οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες και υφίσταται η υποχρέωση του δήμου για την πρόσληψη αναγκαίου αριθμού ναυαγοσωστών και για εγκατάσταση ειδικής πλατφόρμας πρόσβασης ατόμων με αναπηρία είναι αναγκαίος για να υπογραφούν οι σχετικές μισθώσεις.

Οι αποφάσεις σχετικά με το ποιες παραλίες είναι πολυσύχναστες και χρειάζονται ναυαγοσώστη λαμβάνονται κάθε χρόνο από εκπρόσωπος της λιμενικής αρχής, εκπρόσωπος της Υγειονομικής Περιφέρειας και του Δήμου. Το θέμα με την έγκαιρη πρόσληψη ιδιώτη για την κάλυψη ναυαγοσωστών συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής τη Δευτέρα 1-4-2024 η οποία έδωσε και το «πράσινο φως» για την έγκριση διακήρυξης μελέτης για την «Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών του Δήμου Αιγιαλείας».

Οι Κτηματικές Υπηρεσίες όπως είναι γνωστό, διατηρούν το δικαίωμα να προβαίνουν και σε περαιτέρω παραχωρήσεις τμημάτων αιγιαλού και παραλίας κατόπιν δημοπρασίας, με την υποχρέωση κάλυψης ναυαγοσώστη από τις ίδιες τις επιχειρήσεις πλέον. Ο παραχωρησιούχος θα πρέπει να διασφαλίζει την ύπαρξη ναυαγοσώστη για όλες τις πολυσύχναστες παραλίες που δεν καλύπτονται από τον δήμο.

Παραχωρήσεις μπορεί να γίνονται και χωρίς ηλεκτρονική δημοπρασία αλλά αφορούν ξενοδοχειακά καταλύματα, εφόσον λειτουργούν σε χώρο όμορο του τμήματος αιγιαλού και παραλίας.
Το κατάλυμα δύναται να παραχωρήσει σε τρίτο πρόσωπο την άσκηση δραστηριοτήτων θαλάσσιων μέσων αναψυχής, εφόσον λαμβάνει μέτρα για άτομα με αναπηρίες και διατηρεί τον χώρο σε καλή κατάσταση.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr