background img
banner
banner

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον θεσμό της αναδοχής στο Διακοπτό

ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 17 ΚΑΙ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Την έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον θεσμό της αναδοχής σε γονείς και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκκίνησε την Τετάρτη 10 Απριλίου η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Γεωργία Ντάτσικα, στο Διακοπτό του Δήμου Αιγιαλείας, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας των Παιδικών Χωριών SOS, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στελέχη των δύο φορέων παρουσιάζουν όλες τις πτυχές που διέπουν τη λειτουργία του θεσμού της αναδοχής ανηλίκων και τον καθοριστικό ρόλο της αναδοχής στην αποϊδρυματοποίηση. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο επιμορφωτικές συναντήσεις την Τετάρτη 17 Απριλίου, ώρα 18:30-20:30 και την Παρασκευή 29 Απριλίου ώρα 17:00-19:00 στον ίδιο χώρο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όλα τα παιδιά χρειάζονται ειδική φροντίδα και προστασία, ανεξαρτήτως φύλου, προέλευσης, θρησκείας, αναπηρίας. Η ανάδοχη οικογενειακή φροντίδα δύναται να λειτουργήσει θεραπευτικά για τα παιδιά που μεγαλώνουν μακριά από τις φυσικές τους οικογένειες. Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη την οικογενειακή θαλπωρή. Κύριος σκοπός μας είναι να βρεθεί μια αγκαλιά για κάθε παιδί που την έχει ανάγκη».

Αντίστοιχα προγράμματα υλοποιούνται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σε εξέλιξη βρίσκεται στα Λεχαινά Ηλείας, ενώ σύντομα θα υλοποιηθεί αντίστοιχο πρόγραμμα και στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr