background img
banner
banner

Ζήτησαν συγγνώμη, είπαν πως ήταν… παρεξήγηση

ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΥΟΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ενώ τα προβλήματα των εμπόρων – ακόμη δεν έχουν επίσημη φωνή – μολονότι πολλαπλασιάζονται, μετανοημένοι για τα όσα συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου και τα όσα ισχυρίστηκαν, εμφανίζονται ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και το μέλος, Δημήτρης Ντερντές και Παναγιώτης Γεωργακόπουλος αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν καταφερθεί κατά των δύο πρώην προέδρων, Λάμπη Παπαδόπουλου και Σπύρου Σπυρόπουλου.

Το ζήτημα θεωρείται… λήξαν, μετά την έκφραση συγγνώμης από τους δύο για τα έκτροπα και την επίθεση που έλαβε χώρα στα γραφεία του πολύπαθου Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, το πρωί του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου. Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο πρώην πρόεδροι, Σπύρος Σπυρόπουλος και Λάμπης Παπαδόπουλος επισκέφτηκαν τα γραφεία της οδού Μεσσηνέζη προκειμένου να διαπιστώσουν αν όλα βαίνουν καλώς στον κλειστό επί μήνες χώρο, όπως άλλωστε συνήθιζαν να κάνουν καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, εντός των γραφείων φυλάσσονται αντικείμενα αξίας, όπως εικόνες κ.λπ. Τη στιγμή εκείνη και καθώς εξέρχονταν από τα γραφεία, βρέθηκαν στην είσοδο και οι κ. Ντερντές και Γεωργακόπουλος.

Το γεγονός ότι διαπίστωσαν ότι οι κύριοι Σπυρόπουλος και Παπαδόπουλος ήταν εντός των γραφείων, προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους, κατηγορώντας τους ευθέως ότι επισκέφτηκαν το χώρο προκειμένου να κάνουν διάφορες παρεμβάσεις σε υλικό του συλλόγου. Αυτό προκάλεσε πολύ μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονο επεισόδιο. Οι δύο, που είχαν και τα κλειδιά των γραφείων, κλείδωσαν και έφυγαν. Ωστόσο ο κ. Ντερντές κάλεσε την αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι δέχτηκε επίθεση. Στο σημείο έφτασε η ΟΠΚΕ καθώς και περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου.

Δυόμιση μήνες μετά και υποβολή μηνύσεων από όλους τους εμπλεκόμενους σε Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου και Εισαγγελία αντιστοίχως, ήρθε η στιγμή της έκφρασης συγγνώμης από τους δύο, που απέδωσαν τη συμπεριφορά τους σε… παρεξήγηση. Επίσης, οι κ. Παπαδόπουλος και Σπυρόπουλος, στο συμφωνητικό δηλώνουν ότι αποδέχθηκαν τη συγγνώμη. Όπως τονίζεται «μετά από συζήτηση μεταξύ τους, οι γ’ και δ΄ (Δ. Γεωργακόπουλο και Δ. Ντερντέ), ζητούν συγγνώμη από τους δύο πρώτους, δηλώνοντας ότι η συμπεριφορά τους ήταν προϊόν παρεξηγήσεως». Επιπλέον, στο ίδιο συμφωνητικό αναφέρεται ότι «Οι δύο πρώτοι αποδέχονται τη συγγνώμη των ανωτέρω, διατηρούν δε το δικαίωμα να δημοσιεύσουν το παρόν στα τοπικά ΜΜΕ δεδομένου ότι το επεισόδιο έγινε ευρέως γνωστό».

Επίσης, οι υπαίτιοι του επεισοδίου κατέβαλαν χρηματικό ποσό 800 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα ενώ οι δύο… μαζί με τη συγγνώμη κατέβαλαν στους πρώην προέδρους και τα δικά τους δικαστικά έξοδα…

Εμφανής η πρόθεση για «νέα σελίδα»

Μιλώντας στo Protionline.gr για το γεγονός, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για δικαίωση, σημειώνοντας: ΄΄Από την αρχή δεν δώσαμε βάση σε αυτό το περιστατικό, διότι μας απασχολούν πολύ πιο σημαντικά θέματα, όπως τα σοβαρά προβλήματα των εμπόρων και της κοινωνίας, τοπικά και πανελλαδικά. Δεν θελήσαμε να δώσουμε έκταση σε αυτό το περιστατικό της αναίτιας επίθεσης, διότι όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποδεχθούν το λάθος τους ζητώντας συγγνώμη. Εκτός από το ότι δικαιωνόμαστε από αυτή την εξέλιξη, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ελεύθερη φωνή δεν μπορεί να φιμωθεί με κανέναν τρόπο. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε πάντα για το καλό των εμπόρων και του τόπου μας΄΄.

Από τη δήλωση του κ. Παπαδόπουλου είναι εμφανές πως επιθυμεί να αφήσει πίσω όλα τα κακώς κείμενα που σημάδεψαν τον Εμπορικό Σύλλογο τα τελευταία χρόνια, με την επιθυμία να ανοιχτεί μία νέα σελίδα. Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι με την εκπροσώπηση των εμπόρων του Αιγίου, αρκέστηκε να πει πως ειδικά στην παρούσα φάση, αυτό δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του και πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr