background img
banner
banner

Η «Paths of Greece»… χτενίζει την Αιγιάλεια και καταγράφει τα μονοπάτια

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Για πρώτη φορά εξετάζεται σπιθαμή προς σπιθαμή η ορεινή Αιγιάλεια και γίνεται καταγραφή των μονοπατιών που μπορούν να χαραχθούν για την ανάδειξη των ιδιαίτερων σημείων της. Τη μελέτη εκπονεί η εταιρεία «Paths of Greece» που με τεχνογνωσία και με τη βοήθεια τοπικών φορέων, προχωρά σε χαρτογράφηση με σκοπό να καταλήξει στα σημεία που μπορούν να αναπτύξουν τον πεζοπορικό – ποδηλατικό τουρισμό στην Αιγιάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος έχει συνάψει σύμβαση με την εν λόγω εταιρεία που σχεδιάζει δίκτυα πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κατοίκων ή των επισκεπτών της περιοχής, καθαρίζει, βελτιώνει και σηματοδοτεί μικρά ή μεγάλα μονοπάτια με τις πιο πρόσφατες διεθνείς προδιαγραφές και τα προβάλλει στο πεζοπορικό και ποδηλατικό κοινό με κάθε σύγχρονο μέσο, όπως φυλλάδια, ιστοσελίδες ή εφαρμογές ώστε να είναι εναλλακτικός τουριστικός προορισμός για χιλιάδες εκδρομείς, λάτρεις της φύσης.

Με προθυμία συνεργάζονται τοπικοί φορείς με τους ανθρώπους της εταιρείας

Ήδη, όπως ενημέρωσε τo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄προχωράει με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό η αποτύπωση των μονοπατιών ούτως ώστε να αναδειχτούν ως επίσημες διαδρομές και να υπάρχει πλήρες σχεδιάγραμμα αυτών. Η χαρτογράφηση γίνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι καταγραφές στη Δ.Ε. Αιγίου και συνεχίζεται η προσπάθεια στα ορεινά της Δ.Ε. Διακοπτού. Σαν δήμος Αιγιαλείας αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, ωστόσο στο μεταξύ στηρίζουμε το έργο της εταιρείας και βοηθάμε τους ανθρώπους της, διότι, είναι γνωστό πως η ορεινή Αιγιάλεια είναι και μεγάλη περιοχή και εμπεριέχει και πολλούς κρυμμένους «θησαυρούς» που είναι δύσκολα ανιχνεύσιμοι. Και ποιος θα μπορούσε να βοηθήσει καλύτερα πέραν από τους προέδρους των κοινοτήτων που είναι παρόντες και συνεργάζονται με χαρά με τους υπεύθυνους της εταιρείας, ενώ με προθυμία τους οδηγούν στα πιο απομακρυσμένα μα και όμορφα σημεία των χωριών΄΄.

Το έργο τους συνεπικουρούν και δημοτικοί σύμβουλοι, όπως το Σαββατοκύριακο ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού του δήμου, Χρήστος Τσερεντζούλιας. ΄΄Πραγματικά όταν ολοκληρωθεί αυτό το έργο θα μπορέσει να αναδειχθεί αυτός ο παράδεισος που λέγεται ορεινή Αιγιαλεια. Να τον κάνουμε εύκολα επισκέψιμο και προσβάσιμο ώστε να προσελκύσουμε – όχι μόνο ξένο τουρισμό- αλλά να τα γνωρίσουμε και εμείς οι ίδιοι΄΄, σχολίασε ο κ. Τσερεντζούλιας.

Πού… βάδισαν μέχρι στιγμής

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν γίνει επισκέψεις και καταγραφές σε μονοπάτια στη διαδρομή Αίγιο – Αλυκή – Σελινούντας – Κουλούρα, Παρασκευή, σε Μαμουσιά – Οροπέδιο Μαμουσιάς, αναζήτηση διαδρομών Βερίνο – Γκραίκα, Σαλμενίκο – Άνω Σαλμενίκο, αναζήτηση διαδρομών Μικρόνι – Κοκκινόβραχος, Άλσος και Χατζή, συνάντηση στον δήμο για συζήτηση μονοπατιών ΑμεΑ, αναζήτηση διαδρομών στη Μυρόβρυση, αναζήτηση διαδρομών σε Λάκκα, Τούμπα, Βερίνο, Μονή Αγ. Ιωάννη, αναζήτηση διαδρομής Γρηγόρι, σε Κρήνη και Ζήρια, στον Σελινούντα, και στη διαδρομή Άνω Μαυρίκι – Μονή Ταξιαρχών.

΄΄Είμαστε όλοι πολύ αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα αυτής της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλεται για πρώτη φορά στον δήμο μας και είναι βέβαιο πως θα συντελέσει στην ανάδειξη της περιοχής μας και στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Χριστόπουλος.

Θα αναζητηθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που θα υποδειχθούν

Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή, ο υπεύθυνος της εταιρείας πρόκειται να δώσει την πλήρη εικόνα των σημείων στον Δήμο Αιγιαλείας, ο οποίος με τη σειρά του θα αξιοποιήσει την μελέτη μέσω κάποιου προγράμματος. Εξάλλου και ο αντιδήμαρχος έχει αναφέρει ότι προτεραιότητα είναι να βρεθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, γιατί ο Δήμος μπορεί να συμβάλει μόνο σε μικρές παρεμβάσεις λόγω του μεγάλου κόστους που έχουν αυτά. ΄΄Χρήματα έχουν ήδη προβλεφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα όμως χρειάζονται ακόμα περισσότερα. Στόχος όλων μας, είναι ο κόσμος τον αστικών κέντρων και ξένοι τουρίστες να αγαπήσουν και να στηρίξουν αυτή τη μέγιστη προσπάθεια, να αναδειχθεί πλήρως ο εναλλακτικός τουρισμός και οι εκδρομείς να προτιμούν την Αιγιάλεια κάθε χρόνο΄΄, επισήμανε ο κ. Χριστόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr