background img
banner
banner

Το εμπόριο στην Αιγιάλεια

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ DATA RC ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Έρευνα με θέμα «η επιχειρηματικότητα στον δήμο Αιγιαλείας», πραγματοποιήθηκε προ ημερών, την οποία το Protionline.gr έχει στη διάθεσή του και δημοσιεύει σήμερα το πρώτο μέρος αυτής, που αφορά το εμπόριο.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, της αγοράς του δήμου, τα στοιχεία προήλθαν από της εξής πηγές:

α. Το μητρώο των μελών του Επιμελητηρίου Αχαΐας

β. Στατιστικά από το ΓΕΜΗ

γ. Στοιχεία από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. τόσο από το Μητρώο όσο και την απογραφή έτους 2021

Στο τμήμα Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας είναι εγγεγραμμένες 8.306 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 1.145 από το δήμο Αιγιαλείας.

Το εμπόριο στην Αιγιάλεια αντιπροσωπεύει το 32,6% των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων συνολικά στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Επί το πλείστον οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι ατομικές σε ποσοστό 76%.

Αναλύοντας τα μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας, τα οποία έχουν καταχωρηθεί στο τμήμα Εμπορίου προκύπτουν τα ακόλουθα:
* Πολυπληθέστεροι κλάδοι δραστηριοποίησης στο δήμο Αιγιαλείας, στο τμήμα εμπορίου είναι ο κλάδος 4771 – Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων με εξειδικευμένα καταστήματα με 89 επιχειρήσεις/επαγγελματίες (7,8%) και ο 4711 – Λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα που πωλούν κυρίως τρόφιμα, ποτά ή καπνό (super market, παντοπωλεία, είδη διατροφής γενικά κ.α.) με 82 επιχειρήσεις/επαγγελματίες (7,2%).

*Ακολουθούν οι κλάδοι 4719 – Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα (ψιλικά, περίπτερα, διαφημιστικά είδη, είδη δώρων κ.α.) και 4752 – Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα με 68 επιχειρήσεις/επαγγελματίες (5,9%) αντιστοίχως.

Αποκαλυπτικό σημείο της έρευνας είναι ότι ο δήμος έχει δυνατή εκπροσώπηση στο εμπόριο της Αχαΐας, την ώρα που στερείται ουσιαστικής εκπροσώπησης στα συνδικαλιστικά όργανα με έναν ακέφαλο και ανενεργό Εμπορικό Σύλλογο που απαριθμεί 400 εγγεγραμμένα μέλη.

Την ίδια ώρα η εκπροσώπηση της Αιγιάλειας στο Επιμελητήριο Αχαΐας αποτελείται από 6 μέλη στο Δ.Σ. δύο παρατάξεων, της ΠΑΕΚ (4) και της ΔΕΚΑ (2), με την πρώτη να συμμετέχει στη διοίκηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr