background img
banner
banner

Nέο άνοιγμα στην κοινωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

291 ΑΤΟΜΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Με επιτυχία διεξήχθηκαν την Κυριακή 14 Απριλίου οι προκριματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος.

Μετά από αίτημα πολλών εκλογικών τμημάτων, λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου δόθηκε μία ώρα παράταση και οι τρεις κάλπες που είχαν στηθεί και στην Αιγιάλεια τελικά έκλεισαν στις 9μ.μ. Συνολικά από την Αιγιάλεια ψήφισαν 291 άτομα- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8.00 το πρωί και στην Αιγιάλεια τα μέλη του κόμματος ψήφισαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην οδό Κλ. Οικονόμου στο Αίγιο, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ακράτα καθώς επίσης και στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού. Στην κάλπη του Αιγίου προσήλθαν και ψήφισαν 83 άτομα, στην Ακράτα 106 και στο Διακοπτό 102. Να σημειωθεί ότι στο Αίγιο υπήρξε μία πτώση από την εσωκομματική διαδικασία της 10ης Μαρτίου όπου είχαν προσέλθει 198 άτομα. Αντιθέτως σε Ακράτα και Διακοπτό η συμμετοχή κρίνεται ικανοποιητική.

Ήταν μία πρωτοφανής και ενδιαφέρουσα διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. από τη βάση, που επαναφέρει στο προσκήνιο την ουσιαστική δημοκρατία και τη δυνατότητα συμμετοχής όλων στα πολιτικά πράγματα με ίσες ευκαιρίες. Η ψηφοφορία έγινε, είτε με φυσική προσέλευση των ψηφοφόρων στα Εκλογικά Τμήματα, είτε διαδικτυακά ακολουθώντας τη διαδικασία συμπλήρωσης της απαραίτητης ηλεκτρονικής φόρμας όπως αυτή είχε δημοσιοποιηθεί.

Στη διάθεση των ψηφοφόρων που προσέρχονταν στα εκλογικά τμήματα ήταν ένα ψηφοδέλτιο το οποίο αντιστοιχούσε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τους υποψήφιους/ες με αλφαβητική σειρά.

Από τη Δυτική Ελλάδα εκλέγονται 3 υποψήφιοι για το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και ο κάθε ψηφοφόρος είχε δικαίωμα να βάλει έναν σταυρό. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας.

Στη Δυτική Ελλάδα οι υποψήφιοι των προκριματικών εκλογών ήταν οι εξής δώδεκα: Καραγιώργου – Λάζαρη Μαργαρίτα, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Λάζαρης Ανδρέας, -Λουριδάς Γεώργιος, Μιχαλόπουλος Ηλίας, Μολώνης Σπυρίδων, Μπότση Κωνσταντίνα, Πατρίκιος Σπύρος, Ρόζης Ιωάννης, Τσεκούρας Γεώργιος, Χουζούρης Ιωάννης, Ψιλοπούλου Μαρία.

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: 2.000 ψήφισαν στις προκριματικές

Στα επίπεδα των πρόσφατων εκλογών για την ανάδειξη των τοπικών οργανώσεων μελών και της Ν.Ε. Αχαΐας κινήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου η συμμετοχή των φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα στις προκριματικές εκλογές που έγιναν δια ζώσης στις οργανώσεις αλλά και ψηφιακά στην πλατφόρμα iSyriza.gr για την ανάδειξη των υποψηφίων της ‘ευρωλίστας’ του κόμματος από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η συμμετοχή στις κάλπες στις οργανώσεις στους τέσσερις δήμους του νομού κυμάνθηκε στα 2.000 άτομα περίπου με την καταμέτρηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας να γίνεται πανελλαδικά και να ανεβάζει τον πήχη, για το νομό.

Από τους 12 υποψηφίους που είχαν μπει στην προεπιλογή αφού απέστειλαν τα βιογραφικά στο κόμμα, για τρεις θέσεις που οδηγούν στη λίστα υποψηφίων ευρωβουλευτών, προηγούνταν αργά χθες οι Λάζαρης Ανδρέας Εκπαιδευτικός, Καραγιώργου Μαργαρίτα Συνταξιούχος και Παναγιώτης Κουρουμπλής, πρώην Υπουργός.

Το αποτέλεσμα ήταν στο 50% περίπου της καταμέτρησης η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί αργά χθες ενώ πιθανή ανατροπή αναμενόταν και από την τελική καταμέτρηση και την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων από τους όμορους νομούς Ηλείας και Αιτ/νίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr