background img
banner
banner

«Θα καταργηθεί το clawback στη δαπάνη για τα εμβόλια;»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΙΑΣΟΝΑ ΦΩΤΗΛΑ

Το εργαλείο προνοιακής κοινωνικής πολιτικής – τη δαπάνη των εμβολίων – που το Υπουργείο Υγείας εξακολουθεί να εντάσσει στον κλειστό προϋπολογισμό, με τη συνακόλουθη επιβάρυνση με clawback, επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αχαΐας, αναπλ. τομεάρχης Υγείας Ιάσονας Φωτήλας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Πολιτεία οφείλει να εκπέμψει ένα ισχυρό και ουσιαστικό μήνυμα υπέρ των καθολικών εμβολιασμών, ιδίως στην παρούσα συγκυρία όπου επιμένει ακόμη η επιδημία της ιλαράς στην χώρα μας και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού (έστω και αν βρίσκεται σε ανεκτά ακόμη επίπεδα) παραμένει οριακή στην παροχή ανοσίας αγέλης. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν θα προχωρήσει εντέλει στη συνολική εξαίρεση των εμβολίων από τη φαρμακευτική δαπάνη και την ένταξή τους σε ειδικό κονδύλι κοινωνικής πολιτικής.

΄΄Η επιμονή του Υπουργείου Υγείας για κλειστό προϋπολογισμό στα εμβόλια και την συνακόλουθη επιβάρυνση με clawback, αποδεικνύεται επιζήμια και στερείται επιστημονικής, δημοσιονομικής και αναπτυξιακής βάσης αφού τα εμβόλια δεν αποτελούν στόχο προκλητής συνταγογράφησης, δεν αφορούν φαρμακευτική θεραπευτική δαπάνη, αλλά αποτελούν εργαλείο προνοιακής κοινωνικής πολιτικής που σχετίζεται με την Πρόληψη και θωρακίζει την Δημόσια Υγεία΄΄, επισημαίνουν ο Αχαιός βουλευτής και οι συνάδελφοί του, τονίζοντας πως ΄΄το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψει η Πολιτεία υπέρ των καθολικών εμβολιασμών, οφείλει να είναι ισχυρό και ουσιαστικό, ιδίως στην παρούσα συγκυρία όπου επιμένει ακόμη η επιδημία της ιλαράς στην χώρα μας και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού (έστω και αν βρίσκεται σε ανεκτά ακόμη επίπεδα) παραμένει οριακή στην παροχή ανοσίας αγέλης. Πρέπει επίσης να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση στις αντιεμβολιαστικές φωνές, οι οποίες παρόλο που έχουν καταδικαστεί εμφατικά από τους επιστημονικούς φορείς της χώρας μας, επιμένουν, με την ανοχή σε ορισμένες περιπτώσεις του Υπουργείου.

Για προσφυγικό και Σκοπιανό

Εν το μεταξύ, ο κ. Φωτήλας έκανε λόγο για Ιδεοληψία και ανικανότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο προσφυγικό, μιλώντας στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Ακραίως», το πρωί της Κυριακής 7 Οκτωβρίου. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Φωτήλας, το αποτέλεσμα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ο εκτροχιασμός της κατάστασης στο προσφυγικό, καθώς η πολιτική τους χαρακτηρίζεται από ιδεοληψία και ανικανότητα. Όταν έχεις αποφασίσει ότι η πολιτική σου είναι η πολιτική της ανοιχτής αγκαλιάς για όλους τους δύσμοιρους του κόσμου στέλνεις μήνυμα στους λαθροδιακινητές ότι δεχόμαστε τους πάντες. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία θα διαχωρίζαμε μετανάστες και πρόσφυγες. Αν δεν τους ξεχωρίζεις τότε δεν τους γυρνάς και πίσω.

Στο Σκοπιανό, ο κ. Φωτήλας ανέφερε ότι είναι σε όλους αντιληπτό πλέον πως ο κ. Καμμένος σε πλήρη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα κοροϊδεύουν και εμπαίζουν τον ελληνικό λαό με μοναδικό σκοπό να πάνε λίγο παραπέρα. Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπυράκη ήταν η μόνη που πήγε στο Σκοπιανό Κοινοβούλιο να τους πει ότι εμείς θα είμαστε απέναντι. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Ζάεφ δήλωσε πως πρέπει σύντομα να κλείσουμε τη συμφωνία με τον κ. Τσίπρα γιατί με τον κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να ψηφιστεί. Δεν μπορούν λοιπόν να την κατηγορούν για δήθεν διαπραγμάτευση με τον κ. Ζάεφ!

΄΄Η εικόνα μιας κυβέρνησης στην οποία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγορεί για πράκτορα τον Υπουργό των Εξωτερικών δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης΄΄, κατέληξε ο Αχαιός πολιτικός.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr