background img
banner
banner

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: «Οι νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν το εθνο-καταστρεπτικό τους έργο»!

Τα γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο 1946-1949 με την σημερινή διακυβέρνηση του τόπου από την Αριστερά, παραλληλίζει στο προσωπικό του μπλογκ ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, παρουσιάζοντας και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα».

Ο Μητροπολίτης αναφέρει πως η σκέψη του οδηγήθηκε ΄΄στα «κατορθώματα» των Κομμουνιστών κατά την περίοδο 1946-1949, δηλ. κάποιων αδελφών μας Ελλήνων το γένος, οι οποίοι είχαν βάλλει ως σκοπό τους  να καταστρέψουν την Ελλάδα μας και να την παραδώσουν σαν ένα ακόμη κρίκο στο «Σιδηρούν Παραπέτασμα» , δηλ. στην τότε Κομμουνιστική Ρωσσία των Μπολσεβίκων! Στο Κράτος των Σοσιαλιστών (και όχι Σοσιαλιστών, όπως εκείνοι το έγραφαν!)΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, προσθέτοντας: ΄΄Το γνώρισμά τους ήταν: Σφαγή αθώων υπάρξεων, Θάνατος Κληρικών και Μοναχών, Καταστροφή  Ναών και Μοναστηριών, Κάψιμο ολόκληρων χωριών, Θάνατος των Στρατιωτικών και των Ανδρών της τότε ενδόξου Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, Βεβήλωσις των ιερών Εικόνων κ.λπ.΄΄.

Ως παραδείγματα, αναφέρει: ΄΄Στην Ιερά Μονη Αγίου Στεφάνου των Μετεώρων έβγαλαν τα μάτια των Αγίων από τις τοιχογραφίες του Ναού! Στο Αίγιο τον Φεβρουάριο του 1948, δηλ. μόλις προ τριών ημερών επετειακά, φονεύθηκε ανεξακρίβωτος αριθμός Χωροφυλάκων! Ιδού η σχετική περιγραφή: «Κατά τα τέλη του 1947, …. είχαν αναπτύξει πια οι ομάδες αυτές πολύπλευρη στρατιωτική και πολιτική δράση σε ολόκληρο σχεδόν το νομό. Μέσα δε στα πλαίσια αυτής ακριβώς της δράστης των ανταρτών, ισχυρές δυνάμεις τους πραγματοποίησαν στις 24 Φλεβάρη του 1948, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχείς επιχειρήσεις τους μπαίνοντας από τρία σημεία μέσα στην πόλη του Αιγίου. Ο πατραϊκός Τύπος έγραψε τότε, ότι επικεφαλής των ανταρτών βρίσκονταν οι Σφ…., Κα……. και  Πο……, αποσιώπησαν όμως την ήττα των κυβερνητικών δυνάμεων, η οποία φαίνεται από τη σχετική τηλεφωνική αναφορά του περιοδεύοντος διοικητή Χωροφυλακής Μπ….. προς την Ανώτερη Διοίκηση του Σώματος (Ανωτέρα Διοίκησις Χωροφυλακής Δυτικής Ελλάδος. Τηλεφ. Αιγίου, την 24η-2-48, ώρα 8.30). Κατά τη μάχη εκείνη σκοτώθηκε ανεξακρίβωτος αριθμός χωροφυλάκων και ο ανθυπομοίραρχος Δάγλας, ενώ οι αντάρτες, αφού πέτυχαν τους αντικειμενικούς τους σκοπούς, αποτραβήχτηκαν χωρίς απώλειες από την πόλη. (βλ. κατωτέρω: kokkinosfakelos…). Στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας στις 5 Ιουλίου 1948 εφόνευσαν 46 άνδρες του Σταθμού Χωροφυλακής! «Από τους 68 χωροφύλακες μονάχα 7 κατάφεραν να διασπάσουν τον κλοιό και να γλιτώσουν ενώ 15 πιάστηκαν τραυματισμένοι και οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν επί τόπου» κ.ά.΄΄.

Ο Μητροπολίτης αναφέρεται στις απώλειες της Ελλάδας κατά τον Εμφύλιο, λέγοντας: ΄΄Εκτελεσθέντες πολίτες από τους κομμουνιστοσυμμορίτες  4.123, Eκτελεσθέντες Ιερείς 165, Φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες του Στρατού 12.777, Τραυματίες αξιωματικοί και άνδρες του Στρατού 37.732, Φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες της Χωροφυλακής 1.579, Τραυματισθέντες αξιωματικοί και άνδρες της Χωροφυλακής 2.329. Στις εθνικές απώλειες, να προσθέσουμε και 28.000 Ελληνόπουλα, που απήχθησαν από τις αγκαλιές των μανάδων τους και οδηγήθηκαν στο παραπέτασμα, για να γίνουν οι νέοι γενίτσαροι και να πολεμήσουν κατά της Πατρίδος στον επόμενο γύρο. Υπάρχει κι ένας στατιστικός πίνακας με τις υλικές καταστροφές, αλλά δεν έχει νόημα να τον παραθέσουμε, μιας και είναι γνωστό ότι η Ελλάς κατεστράφη ολοκληρωτικά από άκρου εις άκρον και πήγε 100 χρόνια πίσω!΄΄

Για να επισημάνει τον «κίνδυνο»…

Ο τοπικός ποιμενάρχης εξηγεί πως αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφερθεί σε όλα αυτά όχι για να ξύσει πληγές, όπως αναφέρει, ΄΄όπως κάποιοι θα σπεύσουν να μας κατηγορήσουν, αλλά για να εκτιμήσουμε τον κίνδυνο, τον οποίο τρέχει και σήμερα η Ορθόδοξος Χριστιανική Ελλάδα μας! O Χριστός και η Εκκλησία Του δυστυχώς και σήμερα διώκονται με μύριους τόσους τρόπους!΄΄.

΄΄Μας ανησυχεί υπερβαλλόντως ο ρυθμός με τον οποίον η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλεξ. Τσίπρας και ο ασεβέστατος Υπουργός της α-Παιδείας κ. Κωνστ. Γαβρόγλου προωθούν τα καταστροφικά για την Εκκλησία της Ελλάδος Προγράμματά τους! Τα καταστροφικά για τους Εφημερίους μας, τους Παπάδες της Ορθοδοξίας,  σχέδια και προγράμματά τους! Τι κι’ αν τα απορρίπτει η συσταθείσα εκκλησιαστική Επιτροπή Διαλόγου; Τι κι αν διαμαρτύρονται οι Εφημέριοι για την αδικία, που τους απειλεί;  Η Κυβέρνηση θα «εξωπετάξει»  μεν τον Έλληνα Ορθόδοξο Παπά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών του Δημοσίου, θα συνεχίσει όμως να καταβάλει κανονικά τους μισθούς των Μουφτήδων του Ισλάμ από τα κονδύλια του Υπουργείου των Εξωτερικών! Ώστε ο διωγμός της  Εκκλησίας μας δεν επίκειται, δεν έρχεται, άρχισε ήδη! Οι Αριστερόστροφοι Πολιτικοί, μεταμφιεσμένοι αποκριάτικα με ένδυμα Δημοκρατικό, μας πολεμούν! Και είναι αδίστακτοι!΄΄, σημειώνει ακόμη.

Κλείνοντας το «σκληρό» δημοσίευμα, ο Μητροπολίτης «επισφραγίζει τις δυναμιτιστικές σκέψεις του με ένα ντοκουμέντο από τη εποχή του Εμφυλίου, τονίζοντας πως δεν ήταν εμφύλιος αλλά «συμμοριτοπόλεμος». ΄΄Πρόκειται για ένα υπηρεσιακό Σήμα της Ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής (Α.Δ.Χ.) της  Κεντρικής Μακεδονίας με ημερομηνία 27/11/46, το οποίον απευθύνεται προς το Αρχηγείον  Χωροφυλακής, κοινοποιείται δε και προς το Αρχηγείον Στρατού, και αναφέρεται στα εγκλήματα και τις καταστροφές που διέπραξαν οι «Συμμορίται», όπως ακριβώς τους αναγράφει, στο χωριό Μάνδαλος της περιοχής των Γιαννιτσών!΄΄, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr