background img
banner
banner

Το Ελεγκτικό έβαλε φρένο… στην Κοζάνη

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Η έλλειψη κάποιων απαραίτητων εγγράφων ήταν η αιτία που το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τον προσυμβατικό έλεγχο της σύμβασης μεταφοράς και σύμβασης εναπόθεσης των σκουπιδιών στην Κοζάνη, άναψε κόκκινο στη διαδικασία. Αυτό αποκάλυψε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Αιγιαλείας κατά ομιλία του, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας. “Αποστείλαμε τα έγγραφα που ζήτησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, όμως η μεταφορά σταμάτησε”, ενημέρωσε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος το Σώμα, λέγοντας πως έχουν μεταφερθεί ήδη 2.000 τόνοι, όμως τίποτα δεν έχει πληρωθεί (σημ: το κόστος ανέρχεται στις 300.000 ευρώ περίπου) .

Ο δήμαρχος ζήτησε την κατανόηση και την συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων στο θέμα της ανακύκλωσης και του “ραντεβού” που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή. “Ήδη από το 0,3% που παραλάβαμε, φτάσαμε στο 5%”, είπε για το πρώτο διάστημα του προγράμματος.

Με 1800 κατεστραμμένους κάδους από τους 4500 που διαθέτει ο δήμος, με μόνο πέντε απορριμματοφόρα, με ένα αυτοκίνητο ανακύκλωσης, η δημοτική αρχή επιχειρεί αυτή τη στιγμή να βάλει μια τάξη στο χάος, όπως περιέγραψε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος επανέλαβε όσα είχε δηλώσει στο “protionline.gr”, ότι παρά τα εμπόδια σε μία εβδομάδα ο δήμος θα έχει καθαρίσει, ενώ μίλησε για τα βήματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα “Ραντεβού”, με τελικό στόχο την προμήθεια κάδων για τα τέσσερα ρεύματα (Χαρτί – Γυαλί- Πλαστικό- Αλουμίνιο)

Ωστόσο, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος και Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, στάθηκαν καυστικοί στο ζήτημα λέγοντας ότι το “Ραντεβού”, δεν μπορεί να φέρει σοβαρά αποτελέσματα. Από την πλευρά της η Αγγελική Κουρή επισήμανε πως οι ώρες του “Ραντεβού” δεν βολεύουν τους εργαζόμενους, έτσι πολύ δύσκολα θα πετύχει.

Βασιλική Ψυχράμη και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, θύμισαν τί παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή και ζήτησαν την επιμονή στην υλοποίηση του προγράμματος.

Πάντως, και μόνο η αποκάλυψη του δημάρχου για την μεταφορά των σκουπιδιών στην Κοζάνη που διακόπηκε, αλλά και ότι δεν είχαν προβλεφθεί χρήματα για διόδια, για τα αυτοκίνητα που θα πήγαιναν στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου σε συνδυασμό με την αδυναμία του ταμείου, δείχνουν πως το πρόβλημα είναι ακόμα μπροστά μας.

Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε για τους αντιπροσώπους στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που θα έχει την ευθύνη για τους τόπους εναπόθεσης των απορριμμάτων, την ευθύνη για την αποκομιδή την κρατάει ο δήμος.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, η Βασιλική Ψυχράμη και ο Νίκος Καραΐσκος, θα συμμετέχουν από τον Δήμο Αιγιαλείας στο 11μελές συμβούλιο του Φορέα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr