background img
banner
banner

«Ποιοτική»… αποχώρηση από τη συνδιοίκηση του δήμου

ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΨΥΧΡΑΜΗ

Ανατροπές στο δημοτικό σκηνικό προκαλεί η χθεσινή παραίτηση σύσσωμης της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» της Βάσως Ψυχράμη από τις θέσεις ευθύνης που μέχρι σήμερα κατείχε στον δήμο Αιγιαλείας, βάζοντας έτσι τέλος στην εννεάμηνη συνεργασία της με τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο. Στη δήλωση παραίτησης που υπεβλήθη χθες το μεσημέρι, τα έξι μέλη της παράταξης της κ. Ψυχράμη, κατηγορούν τον δήμαρχο για μη τήρηση της συνδιοίκησης και απαξίωση του νομικού πλαισίου που επιδιώκει συναινέσεις για την επίλυση των θεμάτων του δήμου. Τα σύννεφα της συνεργασίας των δύο πλευρών πάντως είχαν αρχίσει να διαφαίνονται καιρό τώρα, ενώ τις τελευταίες ημέρες εντός της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» υπήρξαν συζητήσεις για το εάν πρέπει να δοθεί πίστωση ή χρόνου ή να μπει τέλος στη συνεργασία.

Η ίδια η κ. Ψυχράμη, μιλώντας στo protionline.gr, μίλησε για διαφορά αυτοδιοικητικής κουλτούρας με τον δήμαρχο καθώς και για διαφαινόμενη μη αλλαγή της προσωπικής πολιτικής του, κάτι που, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν έγινε ούτε στο διάστημα των εννέα μηνών.

Η ανακοίνωση  παραίτησης των μελών της παράταξης από θέσεις ευθύνης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΕΘΥΝΘΕΙ

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» που δόθηκε χθες στον Τύπο, τονίζονται τα εξής: «Σύσσωμη η δημοτική παράταξη «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» υπέβαλε στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας τις παραιτήσεις της από τις θέσεις ευθύνης που μέχρι σήμερα κατείχε στον Δήμο Αιγιαλείας, διαπιστώνοντας πως η διεύρυνση συνεργασιών και η αξιοποίηση της απλής αναλογικής δεν συνάδουν με την αυτοδιοικητική κουλτούρα του κ. Καλογερόπουλου. Η κατ’ επανάληψη αυταρχική, μη προοδευτική και ξεπερασμένη αντίληψη διοίκησης που υιοθετεί ο δήμαρχος, δεν είναι ταυτόσημη με τις θέσεις των μελών της και δεν είναι αποδεκτή από την «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ», αφού αποδεικνύει απαξίωση του νομικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση, που επιδιώκει συναινέσεις και συνεργασίες για την επίλυση των ζητημάτων του Δήμου προς όφελος των δημοτών.

Τα μέλη της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», μετά από εννέα μήνες άκαρπης προσπάθειας για μεταστροφή της προσωπικής πολιτικής του Δημάρχου σε ουσιαστική πολιτική συνεργασίας και σεβασμού των συνεργατών του, αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την πολιτική του κ. Καλογερόπουλου, καθώς αποδεδειγμένα διαπίστωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί, λαμβάνοντας μόνος του αποφάσεις για καίρια ζητήματα, αδιαφορώντας για τις προτάσεις και θέσεις τους.

Δηλώνουν δε πως θα συνεχίσουν, διαμέσου της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», να αγωνίζονται έντιμα και με αξιοπρέπεια για την προκοπή του Δήμου, με ξεκάθαρη θέση και προτάσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Αλλαγή συσχετισμών

Η χθεσινή εξέλιξη πάντως αλλάζει τους συσχετισμούς, δυσχεραίνοντας το έργο της παράταξης του δημάρχου να εκτελέσει το πρόγραμμά της, αφού θεωρείται δεδομένο πως οι έξι εκλεγμένοι σύμβουλοι της «Ποιοτικής Αιγιάλειας», από τη στιγμή που διαχώρισαν τη θέση τους από την πολιτική του, δεν προτίθενται να ψηφίσουν θετικά τις εισηγήσεις του τουλάχιστον στο Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο με τη στήριξη του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία, γεγονός που ίσως οδηγήσει τον δήμαρχο σε αναζήτηση νέων συνεργασιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δήλωση παραίτησης που έστειλαν χθες οι έξι (Βάσω Ψυχράμη που παραιτείται από αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Παναγιώτης Μαρινόπουλος από αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού, Στράτος Βαρδάκης από αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Παναγιώτης Μάρκου από γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ., Γιώτα Γκρέμου από πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Χριστίνα Πλατάνου από αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα θέματα. Ειδικότερα, αναφέρονται στην πεζοδρόμηση που κρίνουν πως ο δήμαρχος βιάστηκε να ανακοινώσει χωρίς τις επαρκείς μελέτες, καθώς και την επιμονή του να δεσμεύσει για έξι χρόνια τους ΚΑΠ του δήμου με το ποσό των 4,4 εκατ. ευρώ ενώ οι οφειλές προηγούμενων χρήσεων ανέρχονται σε 3 εκατ. ευρώ.

Το παρασκήνιο ενός  προαναγγελθέντος διαζυγίου

Μετά την αποχώρηση των στελεχών της “Ποιοτικής Αιγιάλειας”, από τις θέσεις ευθύνης του δήμου, αλλάζουν τα δεδομένα, με τον δήμαρχο να χάνει τον μεγαλύτερο κυβερνητικό του εταίρο και να μένει με δέκα δικούς του συμβούλους και τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο.

Tο προηγούμενο διάστημα, βλέποντας ότι το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο, στελέχη της παράταξης του δημάρχου, προσέγγισαν συμβούλους της μεγαλύτερης παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” αλλά και τον ίδιο τον επικεφαλής, Χρήστο Γούτο, για να βάλουν “πλάτη” στα μείζονα ζητήματα που θα έρθουν προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο το ερχόμενο διάστημα.

Αυτό εξόργισε την Βάσω Ψυχράμη, που το Σάββατο το βράδυ ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις των στελεχών της από τις θέσεις ευθύνης, όμως ο κύβος ερρίφθη χθες το μεσημέρι, όταν ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος Διακοπτού, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, που εξέφρασε στη συνάντηση του Σαββάτου επιφυλάξεις για το διαζύγιο, “άναψε πράσινο” στην επικεφαλής.

Το ‘’καμπανάκι’’ της εξόδου και η στάση του δημάρχου

Χθες, η Βάσω Ψυχράμη, μέσω του protionline.gr, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, “χτυπώντας” έτσι και το “καμπανάκι” της εξόδου από το δημοτικό συνασπισμό. Ο δήμαρχος δεν το άκουσε ή δε θέλησε να το ακούσει, αφού τα λεγόμενα της κ. Ψυχράμη για την αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής, φαίνεται πως απομάκρυναν το ενδεχόμενο οι δυο να κάτσουν πάλι στο ίδιο τραπέζι. Η Ψυχράμη διαφώνησε με τον Καλογερόπουλο την προηγούμενη εβδομάδα για τη λήψη δανείου 1,4 εκ ευρώ που προωθούσε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος, καθώς και για την προωθούμενη καύση σκουπιδιών όπως αποκάλυψε χθες to protionline.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Ο δήμαρχος χάνει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο έχει πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή, έτσι μετά τις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο νόμο για την αυτοδιοίκηση, μπορεί να διοικήσει το δήμο.

Μάλιστα, προτίθεται να φέρει προς ψήφιση το δάνειο στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας αν και γνωρίζει ότι δεν έχει την πλειοψηφία που χρειάζονται (22 ψήφοι), εκτιμώντας ότι η πρότασή του θα αξιολογηθεί όπως θα κριθεί και η στάση των παρατάξεων της μειοψηφίας, απέναντι στο επιχείρημα της αδυναμίας του δημοτικού ταμείου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Η απάντηση του Δημήτρη Καλογερόπουλου

Ο ίδιος ο δήμαρχος, όταν του ζητήθηκε από το protionline.gr να σχολιάσει τις παραιτήσεις των μελών της παράταξης Ψυχράμη, αρκέστηκε να δηλώσει τα εξής: «Σημασία δεν έχει το πώς κρίνει ο ένας δημοτικός παράγοντας τον άλλο, αλλά το πώς μας κρίνουν οι δημότες μας από τις επιλογές και το έργο μας. Προσωπικά θα συνεχίσω να αναζητώ αυτά που μας ενώνουν για το καλό του τόπου μας και όχι αυτά που μας χωρίζουν».

Με τα νέα δεδομένα λοιπόν η δύναμη των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο έχει ως εξής: Παράταξη δημάρχου ‘’Αιγιάλεια Τώρα’’ 10 σύμβουλοι, ‘’Αιγιάλεια Αύριο’’ 11 σύμβουλοι, ‘’Ποιοτική Αιγιάλεια’’ 6 σύμβουλοι, ‘’ΜΠΡΟΣΤΑ’’ 3 σύμβουλοι, Αιγιαλέων Πόλις’’ , ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’ 1 σύμβουλος, Ανεξάρτητος 1 σύμβουλος. (Σύνολο 33).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανεξαρτητοποίηση Γιώργου Γκίκα από την «Ποιοτική Αιγιάλεια»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr