background img
banner
banner

«Πρόβα» αγροτών η συγκέντρωση της Τρίτης

ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ

Ενδεικτική των προθέσεών τους ότι δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα αντιτιθέμενοι στην «κατρακύλα» των τιμών των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Αιγιάλεια, ήταν η  πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος- Ντρίνιας». Μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης 11 Ιανουαρίου στον κόμβο του Σελινούντα, ενημερώνοντας τους οδηγούς διερχόμενων οχημάτων, μέσω της διανομής φυλλαδίων, για τα δίκαια αιτήματά τους.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο υπήρχε αστυνομική δύναμη, σε περίπτωση που οι αγρότες αποφάσιζαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης, να κλείσουν τον δρόμο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, αποκάλυψε τις προθέσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου ότι σκόπευαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό, πλην όμως την τελευταία στιγμή έκριναν πως με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ενδεχομένως αυτό να δημιουργούσε κινδύνους και να «μπλόκαρε» την κυκλοφορία. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως στη συγκέντρωση της ερχόμενης Τρίτης ο αγώνας θα κλιμακωθεί μη αποκλείοντας και αποκλεισμούς δρόμων…

«Θηλιά» οι εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων

Οι αγρότες παρατάχθηκαν στο ύψος της γέφυρας Σελινούντα στα αριστερά κατά την είσοδο στο Αίγιο, αναρτώντας πανό. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο κ. Μποδιώτης τόνισε μεταξύ άλλων: “Συνάδελφοι αγρότες, σήμερα πραγματοποιήσαμε την πρώτη κινητοποίηση για το 2022, ακριβώς όπως αρχικά είχαμε ανακοινώσει. Ο αγώνας συνεχίζεται. Ενώ αρχικά είχαμε την πρόθεση να κλείσουμε για λίγα λεπτά τον δρόμο εις ένδειξη διαμαρτυρίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα το πράξουμε, για να μην γίνουμε η αιτία για κάποιο τροχαίο ατύχημα, καθώς η βροχή είναι έντονη. Η παρέμβαση αυτή που είχαμε προγραμματίσει ήταν εντελώς συμβολική. Θα συνεχίσουμε τον μεγάλο αγώνα που δίνουμε. Το προηγούμενο διάστημα παλέψαμε για τα βασικά μας προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και τώρα πια αυτά έχουν γίνει τεράστια προβλήματα, δυστυχώς. Το αγροτικό εισόδημα και η τιμή της κορινθιακής σταφίδας είναι τα σοβαρότερα ζητήματα που μας αφορούν. Ακούσαμε τον υπουργό να κάνει λόγο για τιμή “1,40”, όμως δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα. Τα 0,50 ευρώ της σταφίδας είναι μία απαράδεκτη τιμή, καθώς δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδά μας “.

Και συνέχισε: ΄΄Δεν έχουμε παρά να καλέσουμε τους παραγωγούς να κινητοποιηθούν, να βγούμε όλοι μαζί στον δρόμο και να διεκδικήσουμε, να φωνάξουμε για το δίκιο που μας “πνίγει”. Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί κάθε κινητοποίηση, με πρώτη από όλες την επίσκεψή μας σε διάφορα χωριά της περιοχής, με αποκορύφωμα την ερχόμενη Τρίτη το πρωί, πάλι εδώ στο ίδιο σημείο, ώστε να θωρακίζουμε και να κλιμακώνουμε τους αγώνες μας΄΄.

Επίσης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στις τιμές των άλλων προϊόντων, λέγοντας: ΄΄Όσο για την τιμή που υπάρχει στα λεμόνια, είναι κάτω του κόστους και οι εισαγωγές που γίνονται από Τουρκία ή άλλα κράτη, έχουν κάνει τεράστια ζημιά στην τοπική κοινωνία και βιωσιμότητα της παραγωγής. Η παραγωγή είναι πολύ μικρή λόγω των καιρικών συνθηκών και ζητάμε την αποζημίωση που μας αναλογεί από τον ΕΛΓΑ. Τέλος, να σημειωθεί ότι ούτε από το λάδι βγαίνει εισόδημα και φέτος λόγο της ακαρπίας, φέρνοντας τους παραγωγούς σε πλήρη απόγνωση. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας΄΄.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου, τις επόμενες ημέρες και μέχρι τη συγκέντρωση της Τρίτης, έχουν προγραμματίσει περιοδείες στα χωριά ώστε να ενημερώσουν τους αγρότες και να συντονίσουν τον αγώνα που, όπως φαίνεται, θα είναι μέχρι τέλους…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr