background img
banner
banner

Στις… επάλξεις ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ- ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Το γεγονός ότι δεν συμβιβάζεται με την «σφαγή» και τα… ψίχουλα της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας». Αντιθέτως, στην συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να προχωρήσει σε δεκαήμερο (τουλάχιστον) κινητοποιήσεων, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, ψηφίσματα και συμμετοχή στην πορεία ενάντια στην ανεργία που διοργανώνει ο δήμος Πατρέων.

Βασικό αίτημα του Συλλόγου, είναι «ουσιαστικό εισόδημα για το δικαίωμα στην εργασία και την παραγωγή», τονίζοντας ότι ΄΄με τα νέα μέτρα που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Το αφορολόγητο εισόδημα που κερδίσαμε στα μπλόκα το 2016 κουτσουρεύεται από 8600€ στα 5600€, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό όπως θα ισχύσει φέτος και με μια έκπτωση 15% για το 2018 που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζει την επιβάρυνση στις εισφορές και την φοροληστεία που θα υποστούμε, ψηφίστηκε νέο χαράτσι για το νερό ύδρευσης και άρδευσης, που έρχεται να προστεθεί στο ήδη υψηλό κόστος του που πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Στις πλάτες μας θέλει να φορτώσει η κυβέρνηση και το λογαριασμό των έργων για το νερό, που είτε έχουν γίνει στο παρελθόν, είτε πρόκειται να κατασκευαστούν στο μέλλον, καθώς στα νέα τιμολόγια ύδρευσης και άρδευσης θα συνυπολογίζεται και το κόστος απόσβεσης αυτών των έργων, μειώνει τις συντάξεις από το 2019, κόβει μια σειρά επιδόματα στην σύνταξη΄΄.

Σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου, ΄΄τα λεγόμενα «αντίμετρα» της κυβέρνησης είναι ψίχουλα που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημα μας. Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% για την αγορά ορισμένων μέσων και εφοδίων για τους αγρότες δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην τσέπη μας ούτε θα σταματήσει την επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης που θα συνεχίσει να αγοράζει πανάκριβα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές την σοδειά μας΄΄.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Έτσι, το Δ.Σ. του Συλλόγου, αποφάσισε τις εξής κινητοποιήσεις: Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στις 11:00 το πρωί, μαζική παράσταση στο Νοσοκομείο Αιγίου για αναβάθμιση και πλήρη στελέχωση του και στις 12:00 στο Δασαρχείο Αιγίου για την παραπέρα παράταση των ενστάσεων και την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δωρεάν διεκπεραίωση τους από το κράτος. Την Κυριακή 25 Ιούνη συμμετοχή στην κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων κατά της ανεργίας και της φτώχειας που πλήττει και τα αγροτικά νοικοκυριά της Αιγιάλειας εξαιτίας της εφαρμογής της Κ.Α.Π και των μνημονιακών νόμων. Την Παρασκευή 30 Ιουνίου παράσταση διαμαρτυρίας στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. Τέλος, αποφάσισαν να στείλουν χαιρετιστήριο ψήφισμα στην διαβαλκανική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ετοιμάζουν αυτοί που μας ξεκληρίζουν- τραπεζίτες , εμποροβιομήχανοι και οι Κυβερνήσεις τους -όπως στη χώρα μας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Καταλήγοντας, ο Α.Σ.Α. αναφέρει: ΄΄Κολλίγοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Ο αγώνας συνεχίζεται…΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr