background img
banner
banner

Από την Αιγιάλεια στην Μάνδρα… με αγάπη

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μία περιοχή που έχει πληγεί στο παρελθόν από φυσικές καταστροφές και οι άνθρωποί της που έχουν απολέσει ανθρώπους και περιουσίες από αυτές, δεν θα μπορούσαν να μην ευαισθητοποιηθούν βλέποντας στις τηλεοράσεις τους, εικόνες από την θεομηνία που έπληξε την Δυτική Αττική.

Γι’ αυτό ακριβώς, η ανταπόκριση των Αιγιαλέων στο κάλεσμα του δήμου Αιγιαλείας να βοηθήσουν τους κατοίκους της προσφάτως πληγείσας περιοχής, ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.
Τρόφιμα, ψωμί, ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα, πακέτα με περίσσια αγάπη για τους ανθρώπους που θα κάνουν τις πιο δύσκολες γιορτές, γέμισαν το φορτίο που, χθες συνεργείο του δήμου Αιγιαλείας, μετέφερε στην Μάνδρα Αττικής. Στην αποστολή και δύο αντιδήμαρχοι, οι Βασίλης Χριστόπουλος και Γιώργος Γιοβάς που παρέδωσαν το φορτίο στην δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη την οποία μάλιστα προσκάλεσαν και στο Αίγιο! Η κ. Κριεκούκη δέχθηκε με χαρά και συγκίνηση τους Αιγιαλείς, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες.

Συγκινητική ανταπόκριση από τους Αιγιαλείς

΄΄Ήταν μία ηθική υποχρέωση για μας να μεταφέρουμε τα είδη που οι Αιγιαλείς συγκέντρωσαν για να δοθούν στους πλημμυροπαθείς. Η ανταπόκριση των συνδημοτών μας ήταν συγκινητική΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” ο κ. Χριστόπουλος, ευχαριστώντας τους δημότες για την προσφορά τους. Να σημειωθεί ότι στην Μάνδρα έφτασε το μεγάλο φορτηγό του δήμου γεμάτο με πακέτα που είχαν συγκεντρωθεί είτε στην Κοινωνική Πρόνοια του δήμου, είτε στο Διακοπτό, στην Ανατολική Αιγιάλεια αλλά και στο Παράρτημα του ΤΕΙ, με πρωτοβουλία των φοιτητών. Ανάμεσα σε όλα αυτά και παιχνίδια για τα παιδιά, που οι οικογένειές τους επλήγησαν στην πρόσφατη καταστροφή. Επίσης, την αποστολή συμπλήρωσε το μικρότερο φορτηγό από την Ανατολική Αιγιάλεια, επίσης γεμάτο πράγματα.

΄΄Πράγματι, η ανταπόκριση και από την Ανατολική Αιγιάλεια ήταν πολύ μεγάλη. Το τελευταίο δεκαήμερο έγινε μία σημαντική προσπάθεια και ελπίζουμε να βάλαμε κι εμείς σαν περιοχή, ένα λιθαράκι ώστε να απαλύνουμε έστω για λίγο τον πόνο των ανθρώπων αυτών που δοκιμάζονται΄΄, ανέφερε στo “protionline.gr” ο κ. Γιοβάς.
Να σημειωθεί τέλος ότι την αποστολή του δήμου συνόδευσε και όχημα των αρτοποιών της Αιγιάλειας. Συγκεκριμένα, αρτοποιοί μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγίου και Καλαβρύτων, με την φροντίδα τον Πάνου Κουτρόπουλου και Δημήτρη Μπομποτσιάρη, παρέδωσαν 500 κιλά φρέσκο ψωμί στους πλημμυροπαθείς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr