background img
banner
banner

ΧΥΤΑ Αιγείρας όπως… Βιολογικός

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΜΕΓΑΡΗ

Προ ημερών ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Θανάσης Παναγόπουλος, κλήθηκε να παρακολουθήσει την άσκηση της Πυροσβεστικής, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιϊας, δίπλα από το ΤΕΙ.

Εκεί, με την ολοκλήρωση της άσκησης, που αφορούσε διασώσεις ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν λόγω σεισμικού γεγονότος, ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία, μαζί με την αντιδήμαρχο Έργων, Βάσω Ψυχράμη, να γνωρίσουν το αυτοκινούμενο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής.

Γύρω από το τραπέζι των αποφάσεων, κάθισαν εντός του λεωφορείου, οι δύο αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Αιγιάλειας και η “αφρόκρεμα” της διοικητικής πυραμίδας της Πυροσβεστικής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση με τα σκουπίδια, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο δήμαρχος προτίμησε στο δικό του στρατηγείο στην Ανδρέου Λόντου, να κινηθεί ως μονάδα, υποτιμώντας την στάση των κατοίκων της Αιγείρας, που είχαν βάλει αμέτι μουχαμέτι να κλείσουν τον ΧΥΤΑ.

Δεν έφτιαξε μία ομάδα κρούσης που θα αντιμετώπιζε μία τέτοια κατάσταση, όπως τη βιώνουμε σήμερα, σε όλα τα επίπεδα. Ο Παναγόπουλος, προτιμούσε να αγοράζει χρόνο από τους γύρω του, ελπίζοντας ότι αυτός μοναχός θα λύσει το πρόβλημα, κάτι που πιστεύει ακόμα και σήμερα, κατά την άποψή μας.

Μάλιστα, μόλις ολοκληρώθηκε ο αυγοπόλεμος στο Πολιτιστικό την περασμένη Τετάρτη, ο δήμαρχος που αισθάνθηκε ασφαλής με την ομάδα ΔΙΑΣ να τον προστατεύει, ξαναθυμήθηκε τον αείμνηστο δήμαρχο Αλέκο Μέγαρη, λέγοντας σε συνομιλητές του, πως και εκείνος τα ίδια πέρασε με τον Βιολογικό, αλλά ξαναβγήκε δήμαρχος.

Ο Παναγόπουλος παλαιότερα, είχε πει ενώπιον του Σώματος, ότι είναι πιο “μουρλός” από τον Μέγαρη και πλέον έχει αρχίσει να γίνεται ολοφάνερο ότι θέλει να βαδίσει στα χνάρια του αείμνηστου δημάρχου Αιγίου. Μπορεί κάθε φορά που πιέζεται από τον κόσμο ή τους συνεργάτες του, να λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος το 2019, αλλά οι κινήσεις του δείχνουν πως θέλει να συνεχίσει στο τιμόνι του δήμου. Ψηφοφόρος του δημάρχου επισήμανε στην “Π” ότι οι Αιγιαλείς θα ξεχάσουν γρήγορα, είναι όμως έτσι;

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός

Εντωμεταξύ ο Παναγόπουλος, μέσα στην αναμπουμπούλα της κρίσης της διαχείρισης των απορριμμάτων, αποφάσισε να ανοίξει κι ένα άλλο μέτωπο, με “το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών”  στη δημοτική του ομάδα.
Πρώτα πήρε “διαζύγιο” με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο και τώρα ετοιμάζεται να πάρει “διαζύγιο” με όσους θεωρεί μέσα στη δημοτική ομάδα “καλογεροπουλικούς”.

Έτσι, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ανασχηματισμό, στους συμβούλους του και μετά τους έλεγε ότι σε δεκαπέντε ημέρες θα έχει λύσει το πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Όπως έλεγε ο αείμνηστος Παπανδρέου, στον οποίο θέλει να μοιάσει ο Τσίπρας, ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται, επίσης οι δηλώσεις του δημάρχου, για λύση, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλές, αφού δεν επιβεβαιώνονται

Είναι φανερό, ότι ο Παναγόπουλος παλεύει για την πολιτική του επιβίωση, με όποιο τρόπο μπορεί και βεβαίως είναι τυχερός, κάτι που αναγνωρίζουν και οι εχθροί του, αφού κανένας μέχρι σήμερα που έχει κοινωνική αποδοχή, δε σήκωσε το ανάστημα απέναντί του. Ακόμα και ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος, φαίνεται πως έχει χάσει το ενδιαφέρον του, όπως “έχασε” και τον αυγοπόλεμο, αφού όταν πήγε στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη η “παράσταση” είχε τελειώσει.
Ο ανασχηματισμός λοιπόν που προανήγγειλε ο Θανάσης Παναγόπουλος, θα γίνει πράξη, ώστε ο δήμαρχος να κρατήσει έναν στενό πυρήνα συνεργατών, που θα κληθούν εκτός των καθηκόντων που θα αναλάβουν να σηκώσουν το βάρος της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, για λογαριασμό του δημάρχου.

Παραιτήθηκε ο Φιλιππάτος, ακολουθεί ο Σπηλιωτόπουλος

Ο δήμαρχος λοιπόν, “βλέπει” πιο κοντά τους Βάσω Ψυχράμη, Δημήτρη Μπούνια, Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, Μαρία Παπαχριστοπούλου που παραμένουν στη θέση τους, όπως και η Μαρία Τσουκαλά. Θέσεις, αναμένεται να πάρουν με τον ανασχηματισμό ο Βασίλης Χριστόπουλος του Θεοφάνη, που πάει αντιδήμαρχος Διοίκησης στη θέση του Δημήτρη Φιλιππάτου που παραιτήθηκε, την επόμενη της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού αλλά παρέμεινε πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο.
Ο Στράτος Βαρδάκης που παίζει για το Νομικό Πρόσωπο στη θέση του Χρήστου Σπηλιωτόπουλου που αναμένεται να παραιτηθεί. Ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος που θα πάρει τη θέση του Γιώργου Γιοβά, ως Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας, που αν και ήταν κοντά στον Παναγόπουλο, φαίνεται ότι απομακρύνεται, ελέω σκουπιδιών.

Ο δήμαρχος θέλει να κρατήσει τον Μιχάλη Κυριακόπουλο στη θέση του, αλλά “βλέπει” και τον Νίκο Θανασούλια, οπότε ο Κυριακόπουλος ίσως πάει στο Νομικό Πρόσωπο. Η αντιδημαρχία Ανάπτυξης, θα συμπληρώσει το παζλ των αλλαγών, αφού ο δήμαρχος βλέπει ότι πολύ δύσκολα θα συμπορευτεί πάλι με τον Βασίλη Χριστόπουλο του Γεωργίου. Καλαμίδας και Βαρδάκης, ίσως χρειαστεί να αναπληρώσουν σε αυτή την περίπτωση.

Κάπως έτσι, αναμένεται να διαμορφωθούν οι ισορροπίες στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, που έχει κλείσει τον κύκλο της, με όλους, σιγά – σιγά, να προετοιμάζονται για τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Η διαφωνία που επιτάχυνε τις εξελίξεις

Τα γεγονότα με τον αυγοπόλεμο στο Πολιτιστικό, πήγαν πίσω τον ανασχηματισμό αλλά έτσι κι αλλιώς, το ορόσημο ήταν η ερχόμενη Κυριακή 27 Μαΐου, που είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια του Κολυμβητηρίου.

Εξάλλου, το κουβάρι του ανασχηματισμού άρχισε  να ξετυλίγεται  από τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, που αμέσως μετά τα εγκαίνια αναμένεται να παραιτηθεί από το αξίωμά του. Ο εμπνευστής και δημιουργός της αναγέννησης των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων, βλέπει ότι από τη στιγμή που ο δήμαρχος δεν ζήτησε πειθαρχία, αλλά ψήφο κατά συνείδηση, στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού που θα φέρει την Τετάρτη, δεν έχει άλλα περιθώρια και θα προτιμήσει να διασώσει την αξιοπρέπειά του.

Την Πέμπτη συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και πρώην αντιπρόεδρό του, Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, όπου διαπίστωσε ότι δεν έχει άλλη επιλογή, κάτι που εξομολογήθηκε στο συνομιλητή του, αφού η διαφωνία των δύο αντρών για το γήπεδο Πλαστήρα παραμένει.
Ο Παπαγιαννακόπουλος, είχε πει στη δημοτική ομάδα, καθώς και άλλοι τρεις σύμβουλοι, ότι δε θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ακόμα και αν χρειαστεί να παραιτηθεί από αντιδήμαρχος.
Ο Παναγόπουλος, που τον είχε αναβαθμίσει προηγουμένως, δίνοντάς του και τις αρμοδιότητες της διοίκησης του Προσωπικού του δήμου Αιγιαλείας, προτιμά να συνεχίσει με τον Περικλή, παρά με τον Σπηλιωτόπουλο, έτσι παίρνει μπρος και ο ανασχηματισμός που ακουγόταν, αλλά δεν γινόταν.
Ο Περικλής αντέδρασε έντονα απέναντι στη στάση που κράτησαν οι Αιγειράτες στο δημοτικό συμβούλιο και όταν κάποιος του είπε πως “σε 365 ημέρες τελειώνετε”, αυτός απάντησε “σε πολλές 365 ημέρες γιατί είστε πολύ λίγοι”, θέλοντας να πει ότι η θητεία του δημάρχου θα συνεχιστεί.
Υπάρχουν όμως και τα κόμματα, έτσι ο Παναγόπουλος μετά την κόντρα με την Τοπική του ΣΥΡΙΖΑ για τα σκουπίδια, άρχισε να καλοβλέπει την Τοπική της Νέας Δημοκρατίας. Πόσο μάλλον όταν στην ομάδα του έχει έναν τ. πρόεδρο, τον Παπαγιαννακόπουλο, και το πρώτο μέλος σε ψήφους στις εκλογές της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν/Δ Αιγιαλείας, Βασίλη Χριστόπουλο, που θα γίνει αντιδήμαρχος οσονούπω.
Υπάρχει και ο Σταθακάρος που επανεξελέγη πρόεδρος και ήταν στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου το 2014, αλλά για δύο ψήφους δεν μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο, όμως για την ώρα ο Βασίλης “βλέπει” τις εθνικές εκλογές και μόνο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr