background img
banner
banner

Αντιδράσεις για τη “Γαλάζια Σημαία” στα Διγελιώτικα

ΈΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΩΝΑ – ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ευθύνες στον δήμο Αιγιαλείας και κυρίως στην αντιδημαρχία Ανάπτυξης γιατί δεν έχουν γίνει οι παρεμβάσεις εκείνες που θα επιτρέψουν με αξιώσεις την εκ νέου διεκδίκηση Γαλάζιας Σημαίας στις παραλίες Πούντας και Ελαιώνα, επιρρίπτουν οι πρόεδροι Τράπεζας και Ελαιώνα, θεωρώντας ότι ο αντιδήμαρχος προσπάθησε να τους μεταθέσει τις ευθύνες και να τους αντιπαραβάλλει με την Τοπική Κοινότητα Διγελιωτίκων που, όπως φαίνεται, του χρόνου θα ξαναβραβευθεί με Γαλάζια Σημαία.

Οι δύο πρόεδροι των Κοινοτήτων που τους αφαιρέθηκαν τον περασμένο Ιούλιο οι Γαλάζιες Σημαίες, εμφανίζονται… έξαλλοι με την αναφορά του αντιδημάρχου Ανάπτυξης Βασίλη Χριστόπουλου σε ρεπορτάζ της «Π» στο φύλλο της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου, ότι υπήρξε ενδιαφέρον από το Τοπικό Συμβούλιο και τοπικούς φορείς των Διγελιωτίκων ώστε να καλυφθούν οι εκκρεμότητες, θεωρώντας ότι έτσι… ρίχνει το γάντι στις Τοπικές Κοινότητες Τράπεζας και Ελαιώνα ότι δεν κατέβαλαν αντίστοιχες προσπάθειες.

Οι δύο πρόεδροι αναφέρονται στις αρμοδιότητες των τοπικών κοινωνιών που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, αφορούν την καθαριότητα των παραλιών, κάτι για το οποίο μερίμνησαν και καλούν τον αντιδήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του.

Τόσο η Ξανθή Παπακανέλλου, πρόεδρος της Τ.Κ. Τράπεζας στην οποία ανήκει η παραλία Πούντας, όσο και ο Βασίλης Τζαβάρας πρόεδρος της Τ.Κ. Ελαιώνα, δηλώνουν… έκπληκτοι με την δήλωση του αντιδημάρχου Ανάπτυξης Βασίλη Χριστόπουλου ότι τα Διγελιώτικα, κατά πάσα πιθανότητα, θα λάβουν του χρόνου εκ νέου Γαλάζια Σημαία μετά και το έμπρακτο ενδιαφέρον Τοπικού Συμβουλίου και φορέων. Επιπλέον, αμφιβάλουν για την δήλωση του κ. Χριστόπουλου αμέσως μετά την ανακοίνωση της αφαίρεσης της Γαλάζιας Σημαίας, ότι οι παρεμβάσεις-προσθήκες έγιναν και είχαν να κάνουν με την τοποθέτηση νέου εξοπλισμού όπως: αποδυτήρια, καλαθάκια απορριμμάτων, κάδους ανακύκλωσης, ράμπες πρόσβασης, προστατευτικά κιγκλιδώματα, ντουζιέρες, πινακίδες πληροφόρησης κ. α. κάνοντας γνωστό ότι ο Δήμος Αιγιαλειας έχει προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις των παρατηρήσεων…

Μιλούν για εγκαταλελειμμένες παραλίες…

Οι δύο πρόεδροι κάνουν λόγο για εγκαταλελειμμένες παραλίες, θέτοντας τα εξής ερωτήματα στον αντιδήμαρχο: ΄΄Πού είναι τα κιγκλιδώματα; Βρίσκονται στις αποθήκες του Δήμου μας, όπως ενημερώνατε χαρακτηριστικά εγγράφως. Κιγκλιδώματα για απόσταση τριών χιλιομέτρων! Πού είναι οι σημαδούρες; Πού είναι οι διαγραμμίσεις; Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την απομάκρυνση των σκαφών από τις παραλίες μας; Γιατί μας καθιστάτε υπεύθυνους σε θέματα δικής σας και μόνο αρμοδιότητας και υποχρεώσης; Αμφιβάλλουμε αν ήρθατε ποτέ στις παραλίες μας έστω και για βόλτα. Όταν το μήνα Ιούλιο μας καλέσατε σε συζήτηση για το θέμα που είχε προκύψει για τις γαλάζιες σημαίες και το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους, δείξαμε όλοι πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί ώστε να μην χαθούν οι Γαλάζιες Σημαίες από καμία παραλία. Συνεννοηθήκαμε τότε ότι με τη χορήγηση παγίας- που θα έπρεπε να είχατε φροντίσει πολύ πριν τον Ιούλιο για τις Κοινότητες με Γαλάζια Σημαία -θα ορίσουμε κάποιο υπεύθυνο που θα καθαρίζει την κάθε παραλία και θα αδειάζει τα καλαθάκια κ.λπ. όπως και έγινε΄΄.

Σε ό,τι αφορά την παραλία της Τράπεζας, η κ. Παπακανέλλου τονίζει πως εκτός από μια αξιέπαινη εθελοντική δράση καθαρισμού όλης της παραλίας από μια ευαισθητοποιημένη ομάδα πολιτών, ορίστηκε και με τη βοήθεια εθελοντών, υπεύθυνος, να αδειάζει τα καλαθάκια και να καθαρίζει την παραλία σε καθημερινή βάση. Για τον Ελαιώνα, ο κ. Τζαβάρας σημειώνει πως ο καθαρισμός της παραλίας γινόταν σχεδόν από την αρχή της σεζόν τόσο με προσωπική εργασία από τον ίδιο τον πρόεδρο όσο και από εθελοντές.

Οι δύο πρόεδροι τονίζουν πως ο αντιδήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα φρόντιζε τα υπόλοιπα λέγοντας πως ΄΄δυστυχώς τα “υπόλοιπα” δεν ήταν τίποτα άλλο, από την κοινοποίηση σε μας μίας σειράς εγγράφων του αντιδημάρχου Ανάπτυξης, σε αρμόδια τμήματα, όπως η Δ/νση Καθαριότητας, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το Υπολιμεναρχείο Αιγίου, η Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών και πάει λέγοντας…΄΄, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ΄΄η αλληλογραφία μάλλον δεν έφτανε ποτέ στους παραλλήπτες της΄΄.

΄΄Ας είμαστε ειλικρινής κ. αντιδήμαρχε, δεν κάνατε τίποτα σχετικά με το θέμα, σε αντίθεση με τον αντιδήμαρχο περιοχής κ. Μαρινόπουλο που δείχνει γενικά, το ανάλογο ενδιαφέρον. Αντί λοιπόν, να μην προκαλείτε και να αναλάβετε τις ευθύνες σας, αποφασίσατε να τις μεταθέσετε σε μας και φυσικά να μας αντιπαραβάλλετε με την τοπική κοινότητα Διγελιωτίκων. Ξέρετε, αντιλαμβανόμαστε την προσπάθειά σας να πάρετε πίσω τον χαμένο χρόνο, “ο καιρός γαρ εγγύς”… αλλά όχι έτσι. Ντροπή! Γιατί πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο Δήμος Αιγιαλείας, δεν φτάνει μόνο μέχρι το Σελινούντα όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους΄΄, αναφέρουν οι δύο πρόεδροι απευθυνόμενοι στον κ. Χριστόπουλο, καταλήγοντας ως εξής: ΄΄Ελπίζουμε λοιπόν να ασχοληθείτε με το θέμα όπως πρέπει, ώστε του χρόνου και δικές μας παραλίες, να έχουν Γαλάζια Σημαία όπως οφείλουμε στους συνδημότες μας΄΄.

΄΄Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των κοινοτήτων΄΄ ξεκαθαρίζει ο Βασ. Χριστόπουλος

Από την «Π» ζητήθηκε από τον κ. Χριστόπουλο να σχολιάσει τα όσα οι δύο πρόεδροι ανέφεραν. Ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε πως δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να ξεχωρίσει τις κοινότητες και τους προέδρους, τονίζοντας πως αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Τ.Κ. Διγελιωτίκων γιατί ο πρόεδρος κ. Δημητρίου ήταν καθημερινά στο γραφείο του και κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ώστε να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες της παραλίας του για να διεκδικήσει με αξιώσεις την Γαλάζια Σημαία για το επόμενο καλοκαίρι.

΄΄Δυστυχώς, δεν είχα την παραμικρή όχληση από τους προέδρους Τ.Κ. Τράπεζας και Ελαιώνα, θεωρώντας ότι κάνουν ενέργειες για την βελτίωση των παραλιών τους΄΄, είπε ο κ. Χριστόπουλος, ενώ σε ό,τι αφορά τις ζητούμενες ενέργειες που έχουν να κάνουν με τεχνικές παρεμβάσεις, ξεκαθάρισε πως δεν είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και ότι ο ίδιος τα μετέφερε στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. ΄΄Δική μας αρμοδιότητα είναι να… τρέξουμε το πρόγραμμα και να υποβάλλουμε τις αιτήσεις. Όχι να εκτελούμε έργα΄΄, τόνισε. Τέλος, ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πλέον χρόνος ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις και να διεκδικηθούν εκ νέου του χρόνου Γαλάζιες Σημαίες για Πούντα και Ελαιώνα, ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό πως πλέον είναι δύσκολο, αναφέροντας ωστόσο ότι θα υποβληθούν αιτήσεις τόσο για Αλυκή και Διγελιώτικα όσο και για Πούντα και Ελαιώνα…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr