background img
banner
banner

«Άλλαξε οπτική και μπορεί να πιάσεις τον ουρανό»!

ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Με επιτυχία υλοποιήθηκε προχθές Δευτέρα 26 Ιουνίου, η εκδήλωση από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας στην Πάτρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Πάνω από 150 πολίτες εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά απόλαυσαν μια όμορφη βραδιά στο πλαίσιο της οποίας η ομάδα νέων του Κέντρου Πρόληψης παρουσίασε δείγμα της δουλειάς της με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων της περιοχής μας με κεντρικό μήνυμα: «Άλλαξε οπτική και μπορεί να πιάσεις τον ουρανό». Την δράση των νέων υποστήριξε ενεργά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητας Αχαΐας με στόχο την υλοποίηση αντίστοιχης ενημερωτικής καμπάνιας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος εξήρε το έργο της επιστημονικής ομάδας και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του ενεργού ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης στις προσπάθειες πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Γιάννα Ζορμπά αναφέρθηκε στις δράσεις πρόληψης που υλοποιήθηκαν στην Αχαΐα εστιάζοντας ειδικότερα στα 80 προγράμματα πρόληψης και προαγωγής ψυχικής υγείας που υλοποιήθηκαν σε 1322 μαθητές Πρωτοβάθμιας και την Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις 8 μακράς διάρκειας εκπαιδεύσεις τα 2 εργαστήρια αλλά και τις συναντήσεις υποστήριξης στις οποίες συμμετείχαν 462 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, στις συναντήσεις για γονείς που υλοποιήθηκαν σε 48 σχολεία του νομού και στις 8 ομάδες γονέων όπου συνολικά έλαβαν μέρος 1078 γονείς, στις 2 ομάδες εθελοντών του Κέντρου που δραστηριοποιούνται στο Αίγιο και στα Βραχνέικα-Παραλία Πατρών οι οποίες υλοποίησαν 13 παρεμβάσεις πρόληψης για 600 γονείς και παιδιά, στις 10 δράσεις με στόχο την ενημέρωση 700 πολιτών, στην πρακτική άσκηση 15 φοιτητών, στην συμβουλευτική υποστήριξη 68 ατόμων και οικογενειών και στους 12 νέους που συμμετείχαν στην ομάδα νέων. Συνολικά πάνω από 4300 πολίτες ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης στην Πάτρα και τους υπόλοιπούς Δήμους του Νομού.
Αμέσως μετά ακολούθησε προβολή ταινίας με αποσπάσματα από αγαπημένες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου τα οποία αναφέρονταν σε θέματα επικοινωνίας και σχέσεων στην οικογένεια μέσα από μια χιουμοριστική ματιά. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μια βραδιά θερινού σινεμά στο κατάλληλα διαμορφωμένο μπαλκόνι του Κέντρο Πρόληψης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2610.226948 – 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr και το https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr