background img
banner
banner

Ανάδειξη των θεμάτων των επαγγελματιών της Αχαΐας στην Δ.Ε.Θ.

ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΛΑΤΩΝΑ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑ

Έντονη ήταν η παρουσία του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας την περιοχή και αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα που διαθέτει.

Το Επιμελητήριο συμμετείχε με δικό του περίπτερο στο οποίο Αχαϊκές Επιχειρήσεις παρουσίαζαν τα προϊόντα και τις δραστηριότητές τους, ενώ οι δράσεις του Φορέα προβάλλονταν μέσω του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσε και το περίπτερο του PATRAS IQ, που συμμετείχε για πρώτη φορά στη ΔΕΘ και, ως γνωστόν, το Επιμελητήριο Αχαΐας είναι ο εμπνευστής και εκ των συνδιοργανωτών τής Έκθεσης Τεχνογνωσίας που διοργανώνεται κάθε άνοιξη στην Πάτρα.

Σημαντικές ήταν και οι επαφές του προέδρου του Επιμελητηρίου Πλάτωνα Μαρλαφέκα, με πολιτικά στελέχη και παράγοντες της οικονομίας και της αγοράς, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο της περιοχής.

Η ΔΕΘ είναι μία από τις πολλές μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις που το Επιμελητήριο Αχαΐας, δίνει δυναμικό «παρών», κάθε χρόνο. Και είναι κοινή διαπίστωση Ελλήνων και ξένων παραγόντων, ότι πλέον το Επιμελητήριο Αχαΐας, έχει μπει δυναμικά στο πεδίο δράσεων που στοχεύουν στην εξωστρέφεια και έχει αναγνωριστεί ως ένας πολύ αξιόπιστος σύμβουλος της Πολιτείας, όπως απαιτεί και ο θεσμικός του ρόλος.

Αντίστροφη μέτρηση… για τις εκλογές

Εν τω μεταξύ, σε ρυθμούς αρχαιρεσιών κινείται το Επιμελητήριο Αχαΐας, με τις παρατάξεις να βρίσκονται σε θέση ετοιμότητας εν όψει των εκλογών που θα αναδείξουν το νέο διοικητικό σχήμα. Κι ενώ οι συζητήσεις σε Πάτρα και Αίγιο… δίνουν και παίρνουν, ακόμη δεν έχουν προχωρήσει οι σχετικές συνελεύσεις των παρατάξεων και οι ανακοινώσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου, ημέρες Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα αντίστοιχα. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, δύσκολα θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, τουλάχιστον ως προς τις θέσεις του προεδρείου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα προκύψει.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η εκ νέου κάθοδος του νυν προέδρου κ. Μαρλαφέκα με την παράταξη της οποίας ηγείται (Ανανεωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία), με τα πρόσωπα που έχουν ενεργό ρόλο σε αυτή να ενδιαφέρονται για να είναι εκ νέου υποψήφια. Επίσης, την διαβεβαίωση ότι η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση θα συμμετάσχει δυναμικά και σε αυτή την εκλογική διαδικασία, έδωσε μέσω του “protionline.gr” ο επικεφαλής της, Α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Αρίστος Τηλιγάδης. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία πρώτη συνάντηση των μελών της Π.Α.Ε.Κ. εκεί όπου θα γίνει ένας απολογισμός της πλούσιας δράσης της σε αυτή την θητεία της διοίκησης του Επιμελητηρίου και θα καθοριστούν οι στόχοι της για τις επικείμενες εκλογές.

Η παράταξη του κ. Μαρλαφέκα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως φαβορί, ωστόσο τον δικό της ρόλο θα παίξει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η Π.Α.Ε.Κ. που σκοπό έχει να συσπειρώσει Αιγιαλείς και όχι μόνο… Την ίδια στιγμή, στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αναμένεται να αναδειχθεί νέος επικεφαλής από την στιγμή που ο Τρύφωνας Φωτόπουλος συνταξιοδοτείται.

Από τα 20.000 μέλη μόνο τα 1.500 έχουν πληρώσει συνδρομή…

Σε ό,τι αφορά την προεκλογική περίοδο πάντως, προχωρά με δυσκολίες για τις υποψήφιες παρατάξεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα μειώνεται ο αριθμός των μελών του Επιμελητηρίου που θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Κι αυτό γιατί, ο αριθμός των ταμειακώς συνεπών μελών έχει… συρρικνωθεί. Όπως εξήγησε ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τηλιγάδης, ΄΄είναι γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι – μέλη του Επιμελητηρίου, δεν έχουν πληρώσει την συνδρομή τους, ενώ έχει μειωθεί και ο αριθμός των μελών, δεδομένου ότι η οικονομική κρίση έχει θέσει εκτός πολλούς επαγγελματίες και μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν υφίσταται. Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν πληρώσει την συνδρομή, είτε στο Επιμελητήριο είτε ενδεχομένως στο ΓΕΜΗ, άρα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου΄΄. ΄΄Αυτή στην στιγμή δεν έχουμε ακόμη εικόνα για τους ταμειακώς εντάξει απέναντι στο ΓΕΜΗ, ούτε τους εκλογικούς καταλόγους ή και προσωρινούς, επομένως δεν γνωρίζουμε ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου. Όμως σε ό,τι αφορά το Επιμελητήριο, ξέρουμε πως από τα 20.000 εγγεγραμμένα μέλη, έχουν πληρώσει μόνο οι 1.500 και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει…΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Τηλιγάδης.

Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο της μη καταβολής συνδρομών, δεν περιορίζεται μόνο στην Αχαΐα, αφού είναι γενικό σε όλη την Ελλάδα και είναι καθαρά αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr