background img
banner
banner

Οι μαθητές έβαλαν… λουκέτο σε 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ. Αιγίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕΙΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Υπό κατάληψη τελούν από προχθές 1ο ΕΠΑ.Λ. και 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγίου, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την μη πραγματοποίηση των μαθημάτων.

Τα αιτήματα των μαθητών που το πρωί τής Δευτέρας έκλεισαν με λουκέτο την είσοδο του σχολείου τους, έχουν να κάνουν με τα εργαστήρια, κάποιες παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις, τις μετακινήσεις προς και από το σχολείο αλλά και τις σχολικές εκδρομές.

Οι μαθητές των δύο συστεγαζόμενων σχολείων επανέρχονται στις καταλήψεις και αυτό το φθινόπωρο, δύο χρόνια μετά την τελευταία κατάληψη που είχε γίνει με αίτημα και το κτιριακό πρόβλημα του ΕΠΑ.Λ. το οποίο όμως έχει αποκατασταθεί.

Όπως μετέφεραν στo “protionline.gr” καταληψίες μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ., οι οποίοι, σημειωτέον, παραμένουν και την νύχτα στο χώρο του σχολείου, επιτρέπουν ωστόσο την λειτουργία του ΙΕΚ που στεγάζεται επίσης στις ίδιες εγκαταστάσεις, τα αιτήματα έχουν να κάνουν κατ’ αρχήν με τον περιορισμό τού προαυλίου του σχολείου. Συγκεκριμένα, οι μαθητές αναφέρθηκαν στο αίτημά τους να τους διατίθεται όλο το προαύλιο τις ώρες του διαλείμματος και όχι μόνο ένα μέρος του, δεδομένου ότι το σχολείο απαριθμεί 318 μαθητές και το διαθέσιμο προαύλιο δεν επαρκεί για να προαυλιστούν. Σημείωσαν μάλιστα ότι έχουν μεταφέρει το αίτημα στον διευθυντή του σχολείου.

Επίσης, οι διαμαρτυρόμενοι μαθητές ζητούν σύγχρονα εργαστήρια με τον ανάλογο εξοπλισμό για να μπορούν όλοι οι μαθητές να παρακολουθούν σωστά την ειδικότητά τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Αίτημά τους είναι ακόμη η συντήρηση και επισκευή των εγκαταστάσεων στα σημεία εκείνα που παρουσιάζουν πρόβλημα, τα οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, είναι οι εσωτερικές πόρτες που «μαγκώνουν» και δεν ανοίγουν, τα παράθυρα που τρίζουν, η τοιχοποιία του σχολείου κ.ά. ζητώντας έλεγχο και στο σύστημα θέρμανσης.

Παράλληλα, ζητούν οι μαθητές που διαμένουν μακριά και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς για την μετάβασή τους στο σχολείο, να μην επιβαρύνονται από την τσέπη τους το εισιτήριο. Τέλος, οι μαθητές θέτουν και θέμα συμμετοχής όλων των παιδιών στις σχολικές εκδρομές. Απευθυνόμενοι, προφανώς, στην Πολιτεία, τονίζουν ότι δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν στις σχολικές εκδρομές, ζητώντας κάλυψη των εξόδων από το κράτος, ούτως ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα διακρίσεων και ταξικών διαφορών μέσα στο σχολείο…

Την ίδια στιγμή, στο πάνω μέρος τού κτιρίου, οι μαθητές έχουν αναρτήσει πανό, στο οποίο αναγράφονται τα εξής: «Το μέλλον της Ελλάδας είναι δικό μας. Δεν θα αποφασίζετε για εμάς, χωρίς εμάς»…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr