background img
banner
banner

Αγωνίζομαι- Αθλούμαι- Χαίρομαι στο 1ο δημοτικό σχολείο Ακράτας

Την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για τη σχολική χρονιά 2017-2018, γιόρτασε το 1ο δημοτικό σχολείο Ακράτας τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου με σειρά εκδηλώσεων που συντόνισε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου για τους μαθητές του.

Το πρώτο δίωρο μίλησαν στους μαθητές και μοιράστηκαν οπτικοακουστικό υλικό στην αίθουσα εκδηλώσεων  οι προσκεκλημένοι αθλητές-δρομείς: Μαρία Φιλιππακοπούλου και Γιάννης Μαλλαβέτας. Η Μ. Φιλιππακοπούλου, μητέρα δύο μαθητών του σχολείου, μίλησε για την εμπειρία της στο τρέξιμο, τις όμορφες και δύσκολες στιγμές στους αγώνες και την επιμονή της να εκπληρώνει το όνειρό της μέσα από την συμμετοχή της στους αγώνες. Ο  Γ. Μαλλαβέτας, μαραθωνοδρόμος,  μοιράστηκε βίντεο με συγκινητικές αθλητικές στιγμές παγκόσμιων γεγονότων και πέρασε το μήνυμα του ανθρωπισμού και της προσφοράς των μεγάλων αθλητών στο κοινωνικό σύνολο.

Την παρουσίαση πλαισίωσε με τις δικές του εμπειρίες ως αθλητής και ως μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού σωματείου Αθηνόδωρος ο Αγιεύς, ο γυμναστής του σχολείου μας, κος Νίκος Τσιοφύλας, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της άθλησης για το σώμα και το πνεύμα των ανθρώπων. Στη συνέχεια, οι μαθητές έτρεξαν μαζί με τους αθλητές και τους δασκάλους τους γύρω από το σχολικό συγκρότημα.

Ο υπόλοιπος χρόνος διατέθηκε:

α) σε προπόνηση και αγώνα βόλεϊ κοριτσιών στο κλειστό γυμναστήριο Ακράτας με την γυμνάστρια Πόπη Τρυφωνοπούλου, προπονήτρια της ομάδας βόλεϊ κοριτσιών

β) σε αγώνα ποδοσφαίρου αγοριών των μικρών τάξεων στο γήπεδο 5χ5 με προπονητή τον Γιάννη Οικονομόπουλο και αρωγό τον υπεύθυνο του τμήματος ποδοσφαίρου Α.Ο Ακράτας, Θανάση Ξυγκά και

γ) σε αγώνα μπάσκετ αγοριών των μεγάλων τάξεων με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών τους (Νίκο Αλέφαντο, Νίκο Κολυπέρα, Νίκο Τσιοφύλα, Θανάση Μπαλάσκα).

Η Διευθύντρια του σχολείου Αναστασία Ευσταθίου, ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς για την οργάνωση των όμορφων δράσεων, την επιτήρηση των μαθητών (Λένια Κοντολάτη, Μάρθα Μανώλη, Κατερίνα Παπαθανασίου, Γωγώ Οικονόμου, Φρόσω Προκοπίου, Αλεξάνδρα Φωτοπούλου) και την ενεργή συμμετοχή τους στις αθλητικές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του σχολείου και του κλειστού γυμναστηρίου Ακράτας. Επίσης ευχαριστεί τους προσκεκλημένους ομιλητές και ανθρώπους των αθλητικών σωματείων της Ακράτας για την προσφορά του χρόνου τους την ημέρα αυτή. Όλοι μαζί πέρασαν το μήνυμα στα παιδιά του ευ αγωνίζεσθαι, γιατί αθλητισμός σημαίνει χαρά, υγεία του σώματος, του νου και της ψυχής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr