background img
banner
banner

Με κάθε επισημότητα η 25η Μαρτίου στο Αίγιο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

Η ιστορική επέτειος της «25ης Μαρτίου 1821» θα εορταστεί και φέτος µε ξεχωριστή λαµπρότητα και επισηµότητα από τον δήμο Αιγιαλείας. Στο Αίγιο θα γίνουν σημαντικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση την προσεχή Κυριακή 25 Μαρτίου, στις 11.30π.μ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Την Παρασκευή 23 Μαρτίου γενικό σηµαιοστολισµό (σπίτια, καταστήµατα, ∆ηµόσια, ∆ηµοτικά και Ν.Π.∆.∆., Καταστήµατα και πλοία, που βρίσκονται στο λιµάνι) από τις 8.00το πρωί µέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου. Φωταγώγηση του Μνηµείου των Ηρώων και όλων των ∆ηµοσίων και ∆ηµοτικών Καταστηµάτων, ως και των καταστηµάτων των Ν.Π.∆.∆. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης, 24ης και 25ης Μαρτίου. Οµιλίες και ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, ∆ηµόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.∆.∆., Οργανισµούς κλπ. Με φροντίδα των ∆/ντων των Σχολείων και Προϊσταµένων των ∆ηµοσίων Υπηρεσιών και των ∆ιοικήσεων των Ν.Π.∆.∆ και Οργανισµών.

Στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα γίνει προσκύνηµα µαθητών και µαθητριών των Σχολείων και Σχολών, Ελλήνων Προσκόπων & Ελληνίδων Οδηγών, (αντιπροσωπειών µιας διµοιρίας µε τους σηµαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνηµείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), µε επικεφαλής Καθηγητές, ∆ασκάλους και βαθµοφόρους, παρουσία της ∆ηµοτικής Αρχής. Η χορωδία του 4ου Γυµνασίου Αιγίου υπό την ∆/νση του Παναγιώτη Σπηλιόπουλου, καθηγητή Μουσικής, θα ψάλλει τον Εθνικό Ύµνο. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών εκ µέρους των Σχολείων και ενός λεπτού σιγή. Τελετάρχες ορίζονται: Ο Επαµεινώνδας Σκαρτσίλας εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 5ου ∆ηµοτικού Σχολείου Αιγίου και η Μαρία ∆αδιώτου εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 3ου Γυµνασίου Αιγίου.

Δοξολογία στον Ι.Ν. Ταξιαρχών, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, μέχρι τις 9.45π.μ. θα γίνει η προσέλευση αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσµων, Σωµατείων κλπ. µε τις Σηµαίες και τα Λάβαρά τους µπροστά στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου και της Φιλαρµονικής για απόδοση τιµών. Στις 10.10 θα ξεκινήσει η ∆οξολογία. Μετά τη ∆οξολογία και προηγουµένης της Φιλαρµονικής, θα γίνει µετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήµων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσµων, Σωµατείων κ.λπ. µε τις Σηµαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνηµείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλεί επιµνηµόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ηµέρας από τον εκπαιδευτικό του 5ου ∆ηµοτικού Σχολείου Αιγίου Βασίλειο Δημόπουλο. (Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ι. Ναό µετά τη ∆οξολογία.) Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον ∆ήµαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύµνου.

Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαµορφωµένο χώρο στην πλατεία Ι.Ν. «Φανερωµένης». Ώρα 11.30: Εκκίνηση των τµηµάτων που θα παρελάσουν, προηγουµένης της Φιλαρµονικής Αιγίου, η οποία µόλις φθάσει στο ύψος των Επισήµων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς. Ώρα 18:42: Υποστολή της σηµαίας.

Μετά την λήξη της παρέλασης, ο Χορευτικός Όµιλος Αιγίου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ενώ από τον δήμο καλούνται όλοι οι πολίτες να παρακολουθήσουν τις πιο πάνω εορταστικές εκδηλώσεις. Όσοι θα καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν στο ∆ηµαρχείο και στα τηλέφωνα: 2691360641- 3, µέχρι 22/03/2018 και ώρα 12:00 εργάσιµες ηµέρες και ώρες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr