background img
banner
banner

Εγκαίνια Βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτα

ΓΙΟΡΤΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ 

Πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη  τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας . Οι μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου με τους δασκάλους τους, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ήταν εκεί στην όμορφη στιγμή που λύθηκε η κορδέλα και η βιβλιοθήκη έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στους αναγνώστες.

Η διευθύντρια μίλησε για το ιστορικό της δημιουργίας της βιβλιοθήκης, την υλοποίηση της ιδέας αυτής από τους δασκάλους του σχολείου με την οικονομική υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την εθελοντική προσφορά γονιών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κ. Κώστας Γιοβάς συνεχάρη το διδακτικό προσωπικό και υποσχέθηκε να είναι στο πλευρό των δασκάλων εμπλουτίζοντας με περισσότερα βιβλία τη βιβλιοθήκη.

Δεκάδες τίτλοι βιβλίων βρήκαν στέγη στη νέα ανακαινισμένη αίθουσα που ετοίμασαν οι δάσκαλοι με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Τίτλοι που αποκτήθηκαν με τη συνδρομή φίλων και χορηγών του σχολείου. Βιβλία που αδημονούν να τα αναζητήσουν τα χεράκια των παιδιών, ώστε ανοίγοντας τις σελίδες να ξεκινήσει η γιορτή της ανάγνωσης και το μαγικό ταξίδι σε όμορφους ανεξερεύνητους κόσμους.

Η συγγραφέας Άννα Δενδρινού ήταν παρούσα  σε αυτό το νέο φιλαναγνωστικό ξεκίνημα. «Περνώντας χρόνο με τα παιδιά της Μέριμνας που έχουν ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες έγινα καλύτερος άνθρωπος» είπε η συγγραφέας και έκανε πράξη την παραπάνω φράση. Έπαιξε με τα παιδιά όλων των τάξεων, εκμυστηρεύτηκε χίλια μυστικά της έμπνευσης και συγγραφής, τα καθοδήγησε μέσω του θεατρικού παιχνιδιού σε ωραία μονοπάτια, άφησε συναισθήματα να κατακλύσουν την αίθουσα εκδηλώσεων, απάντησε στις ερωτήσεις τους και χάρηκε τις δημιουργίες των μαθητών και των δασκάλων που είχαν ετοιμάσει με αφορμή τα βιβλία της.

Το σχολείο ευχαριστεί τη συγγραφέα για την παρουσία της μια τέτοια ημέρα γιορτής, το Σύλλογο Γονέων για το γλυκό κέρασμα σε όλα τα παιδιά και τους φίλους που προσέφεραν βιβλία: βιβλιοπωλείο ΝΟΗΜΑ, τον κ. Πάνο Αλέφαντο και την μαμά Αναστασία Καραϊσκου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές γονείς και στην καθηγήτρια εικαστικών Τατιάνα Καραδήμα για την ανακαίνιση της αίθουσας.

Η φράση του Χ.Λ. Μπόρχες «Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης» βρήκε την καλή της ώρα στο 1ο δημοτικό σχολείο Ακράτας.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr