background img
banner
banner

Ημέρα απεργιακής δράσης η αυριανή για δάσκαλους- νηπιαγωγούς

ΤΡΙΩΡΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να κηρύσσει για αύριο Παρασκευή 16 Μαρτίου, ημέρα 24ωρης απεργιακής δράσης (με 3ωρη στάση εργασίας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και 3ωρη από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Παιδείας στη 1.00μ.μ. Στόχος της Δ.Ο.Ε. είναι να δώσει το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για αληθινή στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που τη συρρικνώνουν και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, για να διευκολυνθούν τα μέλη του κάνοντας χρήση και της 3ωρης στάσης εργασίας από τη Δ.Ο.Ε να μεταβούν στην Αθήνα, στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, τονίζει: ΄΄Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας ,προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Παρασκευή 16 Μαρτίου, προκειμένου οι συνάδελφοι να μεταβούν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΔΟΕ. Παρακαλούμε τους Διευθυντές και Προϊστάμενους σχολικών μονάδων να προσαρμόσουν την τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, στο ωράριο των συναδέλφων που υπηρετούν στα σχολεία τους΄΄.

Τα αιτήματα…

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί αγωνίζονται για: Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο, αύξηση δαπανών για την παιδεία, υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr