background img
banner
banner

Συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε η «Κάλπικη λίρα»… επί σκηνής

ΑΞΙΟΛΟΓΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΤΡΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Φ.Ο.Σ.

Γέλιο, συγκίνηση και την… μαγεία μιας άλλης εποχής μετέφεραν… επί σκηνής τα μέλη της ομώνυμης θεατρικής ομάδας που σε συνεργασία με τον Φιλοπροοδευτικό Όμιλο Σελιανιτίκων ανέβασαν με μεγάλη επιτυχία την θεατρική παράσταση «Κάλπικη λίρα», βάζοντας στο γνωστό έργο την δική τους «πινελιά» καθοδηγούμενοι από την Αναστασία Πετρίδη που κατάφερε να το παρουσιάσει μέσα από μία άλλη οπτική, με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει το κοινό!

Η παράσταση ανέβηκε το Σαββατοκύριακο στον χώρο του «Πολύκεντρου» και την παρακολούθησε αρκετός κόσμος.
Στο… θεατρικό αυτό ταξίδι μέχρι το… χιλιοειπωμένο «σ’ αγαπώ», αν και η λίρα ήταν κάλπικη, οι χαρακτήρες που «ζωντάνεψαν» έμοιαζαν αληθινοί, σαν τους ήρωες που αγαπήσαμε μέσα από την ασπρόμαυρη ταινία. Ο ευάλωτος Ανάργυρος, η κοκότα, ο «αόμματος», η μικρή Φανούλα, ο τσιγκούνης κ. Βασίλης, ο έρωτας του Παύλου και της Αλίκης, όλοι ήταν εκεί έχοντας έναν κοινό παρονομαστή. Την κάλπικη λίρα που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τον συμβολισμό της ψεύτικης ευτυχίας…

Όλοι οι «ηθοποιοί» έδωσαν κάτι δικό τους στους χαρακτήρες που υποδύθηκαν, ωστόσο η αποκάλυψη της παράστασης ήταν η μικρή Μαρίτα Μαραγκοπούλου (κόρη της Αναστασίας Πετρίδη) που έπαιξε με μαεστρία την μικρή Φανούλα, αφήνοντας άναυδο το κοινό με την εκφραστικότητά της!

Το έργο

Η «Κάλπικη λίρα» περνά από χέρι σε χέρι, χωρίς να καταφέρει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πρωταγωνιστών των ιστοριών που συνδέει. Τη λίρα έχει κατασκευάσει ένας έντιμος χρυσοχόος παρασυρμένος από τη γοητεία της απαιτητικής ερωμένης του. Το νόμισμα περνά στα χέρια ενός ζητιάνου που παριστάνει τον τυφλό και καυγαδίζει διαρκώς με μια πόρνη που διεκδικούν το ίδιο στέκι. Έρχεται στην ιδιοκτησία μιας μικρής ορφανής, η οποία κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο, αλλά ο τσιφούτης σπιτονοικοκύρης της τελικά δέχεται να της την εξαργυρώσει. Ακολούθως, η λίρα τρυπώνει στα χέρια ενός φτωχού ζωγράφος που πρόσφατα παντρεύτηκε μια πλούσια κοπέλα και γίνεται σύμβολο του δυνατού αλλά και σύντομου έρωτά τους.

Οι συντελεστές

Την ομάδα, με σειρά εμφανίσεως στο έργο, αποτέλεσαν οι: Μαρία Παλαιολογοπούλου: αφηγήτρια γυναίκα Μαυρίδη, Βασίλης Κυριαζόπουλος: Ανάργυρος, Βασίλης Μαυρίδης, Βασίλης Ευσταθίου: Ντίνος, Κωνσταντίνα Μαγκλάρα: Φιφή, Παναγής Μιχαλάτος: Αόματος και Αναστάσης, Μαρία Θεοχαρίδη: Κοκότα, Ρίκα Χωριανοπούλου: αφηγήτρια, Μαρίτα Μαραγκοπούλου: Φανούλα, Ντορίτα Σταματέλου: μαμά Φανούλας, Έβερεστ Μυφτάρι: Παύλος, Εύα Παλασοπούλου: Αλίκη. Χόρεψαν: Νατάσα Καραγιώργου και Άρης Μάνος. Σκηνοθεσία: Αναστασία Πετρίδη. Χορογραφίες: Νατάσα Καραγιώργου. Σκηνικά: Κώστας Λογοθέτης, Γιαννούλα Μπίκου. Κοστούμια: η ομάδα «Επί σκηνής». Μουσική επιμέλεια: Αναστασία Πετρίδη. Φώτα και Ήχος: Σπύρος Ρηγόπουλος. Επιμέλεια Εντύπων: Βασίλης Κυριαζόπουλος. Επιμέλεια κομμώσεων: Βάσω Ευθυμίου. Τεχνική ομάδα: Γεωργία Μπίκου, Κική Προτσώνη, Νεκταρία Ευσταθίου, Γιώργος Ευσταθίου, Χρήστος Μαραγκόπουλος, Σπύρος Πετρουτσόπουλος.
Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr