background img
banner
banner

Μια… γλυκιά βραδιά γευσιγνωσίας οίνου!

ΑΠΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ -ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Γνωριμία με τα μοναδικά κρασιά των πλαγιών της Αιγιάλειας προσέφερε η ανοιχτή εκδήλωση γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαΐου, στην παραλία Αιγίου. Ήταν μία όμορφη συνάντηση οινοποιείων της περιοχής σε μία γλυκιά ανοιξιάτικη βραδιά, την οποία τίμησε πλήθος κόσμου που είχε την ευκαιρία να… ξεναγηθεί και να μυηθεί στον μαγικό κόσμο του κρασιού!
Σημειώνεται ότι ανάλογη επισκεψιμότητα είχαν τα οινοποιεία του δικτύου «Οινοξένεια», που συμμετείχαν στην δράση «Ανοιχτές Πόρτες», η οποία διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους, περιλαμβάνοντας ποικίλες δραστηριότητες, όπως ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις.

Στο πλαίσιο αυτών, οινοποιεία της Αιγιάλειας συμμετείχαν στην ανοιχτή εκδήλωση γευσιγνωσίας, που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας. Επρόκειτο για τις επιχειρήσεις Αχαιών Οινοποιητική, Εδανός Οινοποιητική, Οινοποιείο Κροκιδάς, Οινοποιείο Τετράμυθος και Cavino, ενώ το δικό τους σταντ είχαν και τα δημοφιλή «Οινοξένεια» της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
Το κοινό δοκίμασε με ενθουσιασμό τα κρασιά των οινοποιείων, ενώ ενημερώθηκε και για τα Οινοξένεια, έναν πολυδιάστατο θεσμό όπου, με οδηγό το κρασί, οι επισκέπτες και το οινόφιλο κοινό θα συμμετέχουν και φέτος, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σε μια γιορτή για τα εκλεκτά κρασιά, τον ιδιαιτέρως χαρισματικό αμπελώνα και τη γαστρονομία της περιοχής. Επίσης οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία με την εγγραφή τους στο mailing list των Οινοξενείων, να συμμετέχουν σε διαγωνισμό με κλήρωση έξι φιαλών από τα οινοποιεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Παρούσα και η  Μαρία Τσουκαλά, η οποία δήλωσε στo Protionline.gr : ΄΄Εμείς θέλουμε την Αιγιάλεια του Πολιτισμού και όχι την Αιγιάλεια που βλέπουμε τη δεδομένη στιγμή. Έχουμε σχέδια και κάποιοι μας τα καταστρέφουν. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr