background img
banner
banner

Μειώθηκαν τα τροχαία τον Μάιο

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Λιγότερα ήταν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που σημειώθηκαν τον Μάιο στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας, όπως προκύπτει από τον μηνιαίο απολογισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Ως γνωστόν, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου του έτους 2018, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Έτσι, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σημειώθηκαν 29 τροχαία ατυχήματα έναντι 32 που είχαν συμβεί τον Μαΐο του 2017. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 1 θανατηφόρο ατύχημα, έναντι 4 τον προηγούμενο Μάιο, 1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 3 τον Μάιο του ’17 και 27 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 25 τον Μάιο του προηγούμενου έτους.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων καταγράφηκαν συνολικά 38 παθόντες έναντι 46 τον Μάιο του έτους 2017: Ειδικότερα καταγράφηκαν: 1 νεκρός έναντι 4 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2017, 1 σοβαρά τραυματίας έναντι 3 τον Μάιο του 2017 και 36 ελαφρά τραυματίες έναντι 39 τον Μάιο του2017.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, παραβίαση προτεραιότητας, μη τήρηση απόστασης ασφαλείας.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, το μήνα Μάιο του έτους 2018 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 220 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 4.410 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 210 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.913 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 2.240  για υπερβολική ταχύτητα, 340 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 403 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 93 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 80 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 17 για την παραβίαση προτεραιότητας, 125 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 162 για αντικανονικό προσπέρασμα, 24 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 215 για Κ.Τ.Ε.Ο., 131 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 83 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr