background img
banner
banner

Καθαρισμός αγροτοδασικού δικτύου

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ξεκινούν οι εργασίες καθαρισμού αγροτοδασικού δικτύου και στις έξι Δημοτικές Ενότητες του δήμου Αιγιαλείας για λόγους πυροπροστασίας. Οι παρεμβάσεις αφορούν δράσεις πολιτικής προστασίας και πρόληψης, για την πλήρη συντήρηση και ανµόρφωση αγροτοδασικού δικτύου µε µηχανικά µέσα, έτσι ώστε να επιτευχθεί αποκατάσταση βατότητας των οδών και οµαλή προσπελασιµότητα από τροχοφόρα πυροσβεστικά οχήµατα και πεζοπόρα τµήµατα.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριµένα τµήµατα δεν αποτελούν τµήµατα οδοποιίας αλλά οδούς αυτοσχέδιους σε µη προσπελάσιµα σηµεία και εδάφη κοντά σε επικίνδυνες περιοχές µε πλούσια θαµνώδη βλάστηση αλλά και µεγάλη πυκνότητα δέντρων. Η εργασία είναι αδύνατον να πραγµατοποιηθεί µε ίδια µέσα, λόγω αντικειµενικής αδυναµίας του δήµου καθόσον δεν διαθέτει το απαιτούµενο τεχνικό προσωπικό (χειριστές µηχανηµάτων έργου) ούτε δε τα απαιτούµενα µηχανήµατα έργου για την εκτέλεση της ως άνω υπηρεσίας και µάλιστα σε δεσµευτικά χρονικά πλαίσια (η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου). Έτσι, κρίθηκε αναγκαία η ανάθεση των εν λόγω εργασιών σε ιδιώτες χειριστές µηχανηµάτων που διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό, τα απαιτούμενα µέσα, καθώς και την απαραίτητη εµπειρία.

΄΄Λαµβάνοντας υπόψη και ότι διανύουµε ήδη την αντιπυρική περίοδο 2018 και πρέπει να ληφθούν άµεσα µέτρα αντιπυρικής προστασίας του δήµου, ξεκινούν άμεσα οι παρεμβάσεις πυροπροστασίας σύµφωνα µε τις διατάξεις της εγκύκλιου της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης περί σχεδιασµού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιµετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr , ερωτηθείσα σχετικά, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη.

Η πίστωση που εγκρίθηκε για το έργο καθαρισµού αγροτοδασικού δικτύου ∆.Ε. Ακράτας για λόγους πυροπροστασίας, ανέρχεται στο ποσό των 9.969,60 €, όπως και η πίστωση για το αντίστοιχο έργο στην ∆.Ε. Ερινεού, για το έργο στην Δ.Ε. Συμπολιτείας, καθώς και για τις Δ.Ε. Διακοπτού και Αιγείρας. Για την Δ.Ε. Αιγίου, η πίστωση ανέρχεται στο ποσό των 14.284,80 €. Οι πιστώσεις, θα καλυφθούν από τον του προϋπολογισµού ∆ήµου Αιγιαλείας οικονοµικού έτους 2018, µε χρηµατοδότηση από επιχορήγηση για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας (2018).

Έπεται η συντήρηση αγροτικής οδοποιίας

Την ίδια στιγμή, καθυστέρηση παρατηρείται ως προς την αναγκαία εκτέλεση εργασιών για την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, με την έγκριση των πρακτικών διαγωνισμών για την παροχή υπηρεσίας συντήρησης αγροτικής οδοποιίας να γίνεται χθες από την Οικονομική Επιτροπή. Θα ακολουθήσει η ανάδειξη των αναδόχων για κάθε Δημοτική Ενότητα του δήμου Αιγιαλείας και στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr