background img
banner
banner

Έγγραφα- παρεμβάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου

ΖΗΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ…

Μία σειρά από έγγραφα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για θέματα και εκκρεμότητες που αφορούν το Αίγιο, αποφάσισε να προωθήσει το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου στην χθεσινή συνεδρίασή του. Πρόκειται για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και την εικόνα της πόλης τα οποία χρήζουν διευθέτησης.

Ειδικότερα, το συμβούλιο αποφάσισε να αποστείλει έγγραφο προς την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για την απομάκρυνση του περιπτέρου που βρίσκεται επί της οδού Σολωμού, στο ύψος του Αστυνομικού Μεγάρου Αιγίου.

Όπως τονίστηκε, το συγκεκριμένο περίπτερο που δεν λειτουργεί πλέον βρίσκεται σε σημείο που εμποδίζει. Και γιατί καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο και γιατί περιορίζει την ορατότητα των οχημάτων που εξέρχονται στην Σολωμού, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να βγαίνουν αρκετά έξω με όποιους κινδύνους εγκυμονεί αυτό… Από τον δήμο πάντως, είχε ξεκινήσει διαδικασία απόσυρσης των περιπτέρων που δεν χρησιμοποιούνται σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, κάτι που, όπως φαίνεται, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ένα ακόμη έγγραφο αποφασίστηκε να σταλεί προς την Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου, ζητώντας την αντικατάσταση όλων των δέντρων που έχουν κοπεί από την οδό Μητροπόλεως ώστε να αυξηθεί ο χώρος για τα καφέ που εκμεταλλεύονται τα πεζοδρόμια… Αποφασίστηκε δε να ξαναφυτευτούν τα δέντρα ανεξάρτητα από το γεγονός ότι προβλέπεται να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης της οδού.

Να υπάρξει μέριμνα για την ανατολική είσοδο της πόλης…

Ομόφωνη απόφαση ελήφθη και επί της εισήγησης του μέλους του Συμβουλίου, Γιώτας Γκρέμου, ώστε να ζητηθεί από την Ολυμπία Οδό η αποκατάσταση της εισόδου του Αιγίου από την ανατολική πλευρά. Όπως τόνισε η κ. Γκρέμου, ΄΄όπως φαίνεται, τα έργα της Νέας Εθνικής Οδού ολοκληρώθηκαν, όμως δεν έχει γίνει το παραμικρό για την αποκατάσταση της εικόνας της πόλης στην ανατολική είσοδό της, όπως είναι το σημείο που πριν τα έργα λειτουργούσε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής΄΄. Επ’ αυτού, το Συμβούλιο έλαβε απόφαση να αποστείλει έγγραφο στην Ολυμπία Οδό και την κατασκευαστική «Άκτωρ» ζητώντας να παραδώσει την ανατολική είσοδο της πόλης, όπως ήταν πριν ξεκινήσουν τα έργα. Επιπλέον, θα ζητήσουν να οριστεί το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και παράδοσης του έργου αυτού.

Από τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη, εγκρίθηκαν τα τέσσερα, ενώ το τελευταίο δεν συζητήθηκε. Συγκεκριμένα, ελήφθη απόφαση για ονοματοδοσία οδού στην περιοχή του Κάτω Βουλωμένου, για έγκριση άδειας εισόδου-εξόδου σε χώρο στάθμευσης επί της παρόδου Κορίνθου (109Β), για τοποθέτηση προστατευτικών εμποδίων στο πεζοδρόμιο επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα 48 καθώς και για εξέταση χορήγησης θέσης στάθμευσης επί της οδού Παύλου Μελά. Αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος κοπής δέντρου (λεύκας) στο πεζοδρόμιο της οδού Μητροπόλεως 72.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr