background img
banner
banner

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η Τηλεμετρία στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ – ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ Η ΔΕΥΑΑ

Στην εγκατάσταση μηχανημάτων στο πλαίσιο του σημαντικού έργου της τηλεμετρίας που εκτελεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας, οφείλεται η σημερινή διακοπή στην υδροδότηση που σημειώθηκε σε κεντρικές οδούς του Αιγίου. Το έργο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, αναβαθμίζει τεχνικά την Δημοτική Επιχείρηση και την παροχή υπηρεσιών της προς τον δημότη, αποφέροντας σημαντικό κέρδος από την πρόληψη των βλαβών και την μείωση των διαρροών!

Διακοπή σε κεντρικές οδούς

Ως γνωστόν, τον τελευταίο καιρό βρίσκεται υπό εκτέλεση το έργο της τηλεμετρίας, με κόστος 1.190.000 ευρώ (χρηματοδοτούμενο εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ) και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Μάλιστα, σταδιακά πρόκειται να σημειωθούν κι άλλες προγραμματισμένες διακοπές νερού, ώστε να επιτυγχάνεται η εγκατάσταση των μηχανημάτων της τηλεμετρίας. Οι διακοπές θα συνεχιστούν τουλάχιστον για το επόμενο δεκαήμερο, θα είναι το πολύ δύο ή τριών ωρών, με την ΔΕΥΑΑ να ζητεί την κατανόηση των καταναλωτών.

Θα κατατεθεί νέα πρόταση και για τα παραλιακά διαμερίσματα

Τα παροχόμετρα τοποθετούνται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ ο αριθμός τους συνολικά σε όλο το Αίγιο ανέρχεται σε 46 και θα καλύπτουν μία περιοχή από την Καλλιθέα ως τα Σταφιδάλωνα, από την Μυρτιά ως την Παναγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, την Κουλούρα και το Μεσσηνέζη.
Μάλιστα, στόχος της διοίκησης της ΔΕΥΑΑ, μόλις ολοκληρωθεί το τρέχον έργο, είναι η κατάθεση νέας πρότασης στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση ώστε να επεκταθεί η τηλεμετρία και στα παραλιακά δημοτικά διαμερίσματα της Αιγιάλειας.
Εκτός από τα παροχόμετρα, η ΔΕΥΑΑ τοποθετεί και ειδικά μηχανήματα που θα δίνουν την δυνατότητα άμεσης καταγραφής της κατάστασης του δικτύου ύδρευσης έτσι ώστε να προλαμβάνονται βλάβες και διαρροές, κάτι που κρίνεται επιβεβλημένο λόγω της παλαιότητας του δικτύου. Ας μην ξεχνάμε ότι το δίκτυο ύδρευσης του Αιγίου, με κύριο υλικό τον αμίαντο, χρονολογείται από το 1964. Τα μηχανήματα είναι συνδεδεμένα με το κοντρόλ της Δημοτικής Επιχείρησης, δίνοντας και την εικόνα της πίεσης και της στάθμης του νερού. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 18 μηχανήματα, ενώ η οι ειδοποιήσεις που λαμβάνει καθημερινά η ΔΕΥΑΑ, για την ώρα, ανέρχονται σε 200.

Η ΔΕΥΑΑ χάνει 240.000 το χρόνο λόγω των διαρροών!

Για να αντιληφθεί κανείς την σπουδαιότητα του έργου, αρκεί να γνωρίζει ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, από τις διαρροές νερού, υπάρχει απώλεια ύδατος 2 εκατ. κυβικών το χρόνο. Αν υπολογίσει κανείς ότι το κυβικό αντιστοιχεί σε 0,12 ευρώ, τότε προκύπτει ότι ετησίως χάνονται από τις διαρροές νερού 240.000 ευρώ (!) ποσό που είναι βέβαιο πως μπορούν να αξιοποιήσουν διαφορετικά ΔΕΥΑΑ και δήμος Αιγιαλείας.

Από το σύστημα των διαρροών που έχει δημιουργηθεί θα υπάρξει τεράστιο περιβαλλοντικό όφελος. Αποτελεί δε μεγάλη τεχνολογική αναβάθμιση της ΔΕΥΑΑ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολύ λίγες αντίστοιχες Επιχειρήσεις Ύδρευσης ανά την Ελλάδα το έχουν επιτύχει σε αυτό το επίπεδο και σε συνδυασμό με τον αυτοματισμό του βιολογικού είναι αξιόλογο, ενώ εκπρόσωποι από άλλες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, το επισκέπτονται για να το εφαρμόσουν!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr