background img
banner
banner

Ξεκινούν τη Δευτέρα τα σχολικά γεύματα

ΣΕ 12 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – 3 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσουν τα σχολικά γεύματα για τους μαθητές των δώδεκα Δημοτικών Σχολείων της Αιγιάλειας, που συμμετέχουν στο θεσμό. Για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο πρόγραμμα, η σίτιση θα διαρκεί ως την ώρα αποχώρησης μαθητών, ενώ για το Ολοήμερο ισχύει κανονικά το ωράριο, έως τις 3 μ.μ.

Φέτος στην Αιγιάλεια συμμετέχουν δώδεκα σχολεία, τρία περισσότερα από ότι την προηγούμενη χρονιά. Τα σχολεία στα οποία θα δίνονται σχολικά γεύματα, είναι τα εξής: 3ο Δ.Σ. Αιγίου, 4ο Δ.Σ. Αιγίου, 5ο Δ.Σ. Αιγίου, 6ο Δ.Σ. Αιγίου, 7ο Δ.Σ. Αιγίου, 10ο Δ.Σ. Αιγίου, Δ.Σ. Καμαρών, Δ.Σ. Κουλούρας, 8ο Δ.Σ. Αιγίου, Δ.Σ. Μεγανίτη, Δ.Σ. Σελινούντα, Δ.Σ. Αβύθου.

Με αυστηρές προδιαγραφές το πρόγραμμα διατροφής

Το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής. Σύμφωνα με το υπουργείο, ΄΄το σχολείο αποτελεί βασικό πεδίο εφαρμογής τέτοιου είδους δράσεων, λόγω του εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ευρύτερα κοινωνικού του ρόλου΄΄.

Τα «Σχολικά Γεύματα» παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων. Το πρόγραμμα ξεκινάει τη Δευτέρα με κοτόπουλο ή μπιφτέκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας ή ψάρι και συνοδεύονται από σαλάτα και ρύζι ή πατάτες( βλ. πίνακα).

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2018-19 απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών 954 Δημοτικών Σχολείων και αφορά 153.367 μαθητές, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το πρόγραμμα να συνεχισθεί και το επόμενο διδακτικό έτος 2019-2020.

Ο θεσμός αρωγός στις οικογένειες που έχουν ανάγκη

Υπενθυμίζεται πάντως ότι και πέρυσι, πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, δεν έλειψαν διευθυντές που εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους αλλά και εκπαιδευτικοί που αντέδρασαν, υποστηρίζοντας ότι η επιμέλεια του προγράμματος δεν ανήκει στις δικές τους εκπαιδευτικές δραστηριότητες.  Ωστόσο η θέση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας είναι πως ο  θεσμός  βρήκε απήχηση γιατί υπάρχει πραγματική ανάγκη σε όλο και περισσότερες οικογένειες λόγω της οικονομικής κατάστασης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr