background img
banner
banner

“Κλειδώνει” το “τρίγωνο” υποψηφίων για την Περιφέρεια

ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ, ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το ενδιαφέρον του Αιγιαλέα πρώην υφυπουργού Άμυνας, Κώστα Σπηλιόπουλου, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα, με αφορμή τη σύγκλιση που προηγήθηκε με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, προκειμένου να είναι αυτός ο εκλεκτός του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Το σενάριο δεν ευοδώθηκε, αλλά επανέρχεται από διαφορετική οπτική γωνία αυτή τη φορά.

Θυμίζουμε, ότι ο Σπηλιόπουλος τα είχε “σπάσει” με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, γιατί θεωρεί ότι αδικήθηκε το 2015 όταν η Φώφη Γεννηματά έβαλε πρώτον στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών τον Θόδωρο Παπαθεοδώρου, ο οποίος εκλέχθηκε τελικά.

Έτσι, ο Αιγιαλέας πολιτικός τράβηξε άλλο δρόμο, που τον οδήγησε κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο εκτιμά ιδιαίτερα. Όταν λοιπόν, στελέχη του κόμματος της Ν.Δ. στο νομό Αχαΐας, του πρότειναν να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου στις περιφερειακές εκλογές του Μαίου, με κεντροδεξιά χαρακτηριστικά, είδε ως ενδιαφέρουσα την πρόταση. Ωστόσο η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας προέκρινε δεξιό υποψήφιο τελικά, τον περιφερειακό σύμβουλο Νεκτάριο Φαρμάκη, απέναντι στον σημερινό Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά, το θέμα Σπηλιόπουλου “πάγωσε” αρχικά, όμως δεν έκλεισε οριστικά. Από κύκλους προσκείμενους στον Αιγιαλέα πολιτικό, διαρρέεται ότι η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Αχαΐας είναι πιο επιβεβλημένη τώρα, περισσότερο από ποτέ, για τρεις λόγους.

Ο πρώτος και κυριότερος, έχει να κάνει με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Κατσιφάρα, γεγονός που σύμφωνα με το περιβάλλον Σπηλιόπουλου, μοιράζει τις δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια και δημιουργει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη, που έχει πάρει και τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής.

Επίσης, τονίζουν το γεγονός ότι ο σημερινός Περιφερειάρχης έχει φθαρεί και πως ήρθε η ώρα η Περιφερεια να αλλάξει ρότα και να ακολουθήσει μια πιο αναπτυξιακή προοπτική.

Ο τρίτος έχει να κάνει με τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας, που θεωρείται αδύναμος και λόγω Αιτωλοακαρνανίας, έτσι καλό θα ήταν η Νέα Δημοκρατία να πάει με δύο επιλογές για σίγουρη νίκη τον Μάιο.

Ο Σπηλιόπουλος όμως για να πει το μεγάλο “ναι”, περιμένει “πράσινο φως” από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε στελέχη του κόμματος στους τρεις νομούς που δε θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο των 60 υποψηφίων συμβούλων του Νεκτάριου Φαρμάκη, να μπουν στο ψηφοδέλτιό του Σπηλιόπουλου.

Όπως και να έχει, το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, , αν και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το “πράσινο φως” έχει ήδη δοθεί και πως η 21η Νοεμβρίου θα είναι ημέρα επίσημων ανακοινώσεων

Μπαράζ εξαγγελιών για χρηματοδότηση έργων από Κατσιφάρα

Στον αντίποδα τώρα, ο Απόστολος Κατσιφάρας, δείχνει έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και έχει ξεκινήσει με ένα μπαράζ ανακοινώσεων, για έργα που θα χρηματοδοτηθούν, από τα προγράμματα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια.

Για την Αιγιάλεια μάλιστα, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυτό φαίνεται, αφού ενέκρινε 3,2 εκ. ευρώ για αστικές αναπλάσεις στο κέντρο του Αιγίου, 2,1 εκ ευρώ για αντιπλημμυρικά στον Σελινούντα, 12,5 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση της Παλαιάς Εθνικής Οδού, μεγάλο μέρος των έργων στο οδικό δίκτυο, αφορά την Αιγιάλεια.

Επίσης, 6,5 εκ. ευρώ για το δρόμο που θα συνδέει το λιμάνι με την “Ολυμπία Οδό” και βεβαίως αποκαταστάσεις δρόμων στο επαρχιακό δίκτυο της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης τις προάλλες, βρέθηκε στο Αίγιο με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα χρηματοδοτούμενα έργα μέσω  ΕΣΠΑ και έδειξε στους αρμόδιους το νέο Κέντρο Κοινότητας στη Ρήγα Φεραίου, έργο προϋπολογισμού 228.000 ευρώ, αλλά και την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Αιγίου, προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ περίπου, έργα που έχουν ολοκληρωθεί, όπως βεβαίως και το νέο λιμάνι και ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός, που υλοποιήθηκαν επί  θητείας του.

Είναι φανερό ότι ο Κατσιφάρας θα προτάξει το έργο του στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, το οποίο αναμένεται να αμφισβητηθεί τόσο από τον Νεκτάριο Φαρμάκη, όσο και από τον Κώστα Σπηλιόπουλο.

Ο ίδιος, είναι γνώστης για τις κινήσεις του παλιού του συντρόφου στο ΠΑΣΟΚ και στην πρώην Νομαρχία Αχαΐας και τονίζει ότι και το 2014 είχε επίσης σκληρούς αντιπάλους, τον Ζαφειρόπουλο από την Ηλεία και τον Σιώκο από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά κατάφερε να επικρατήσει.

Έπεισε τη Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ και τη Γεννηματά ότι η στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ θα του εξασφαλίσει τη νίκη και αυτό είναι το ζητούμενο και βέβαια εντάσσει νεοδημοκράτες στο ψηφοδέλτιό του για ευνόητους λόγους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr