background img
banner
banner

Πεζόδρομοι με αυτοκίνητα και μηχανάκια…

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΟΥ ΛΟΝΤΟΥ

Ημέρες γιορτινές και η αγορά έχει φορέσει τα γιορτινά της, οι κεντρικοί δρόμοι έχουν στολιστεί και τα καταστήματα παρουσιάζουν μία ενδιαφέρουσα διακόσμηση στο πνεύμα των εορτών. Το θέμα είναι πώς μπορούν να κυκλοφορήσουν οι πολίτες στους δρόμους της αγοράς.
Για παράδειγμα, στην μεν οδό Ερμού η κίνηση των πεζών είναι εξαιρετικά δύσκολη σε ώρες αιχμής λόγω των πολύ στενών πεζοδρομίων στην δε Ανδρέου Λόντου που είναι πεζόδρομος στο μεγαλύτερο μέρος της, δεν ξέρουν πότε και από πού θα… ξεφυτρώσει δίπλα τους ένα μηχανάκι που θα αναπτύσσει μάλιστα μεγάλη ταχύτητα…

Για την λειτουργία της Ανδρέου Λόντου ως πεζοδρόμου εκφράζουν παράπονα πολίτες, αναφέροντας πως κάποιες φορές οι μπάρες που εμποδίζουν την διέλευση οχημάτων, μένουν κάτω, με τα αυτοκίνητα να περνούν ανενόχλητα, ενώ ακόμη κι αν είναι στη θέση τους, τα μηχανάκια περνούν με μεγάλη ευκολία με τους περαστικούς να μην ξέρουν από πού να προφυλαχθούν… Σε επικοινωνία τoυ  Protionoline.gr  με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Ανδρέα Τσιγκρή, τονίστηκε πως τις ώρες λειτουργίας της αγοράς, η Ανδρέου Λόντου είναι πεζόδρομος, δεδομένου ότι τοποθετούνται κανονικά οι μπάρες, με συνέπεια, ιδίως το τελευταίο διάστημα που υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό. Όσο για το εάν κυκλοφορούν δίκυκλα και κατά πόσο τίθεται σε κίνδυνο η ακεραιότητα των πεζών που περπατούν αμέριμνοι, αυτό εντάσσεται στις αρμοδιότητες της Τροχαίας.

Βεβαίως, η Τροχαία έχει να ασχοληθεί και με άλλους πεζοδρόμους που είναι κατειλημμένοι από αυτοκίνητα. Πρόκειται για τους δρόμους γύρω από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, οι οποίοι, ειδικά στις γιορτές που θα γεμίσουν κόσμο λόγω Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, χρειάζονται μεγάλη προσοχή…

Τεστ για τους… μελλοντικούς  πεζόδρομους

Οι υφιστάμενοι πεζόδρομοι πάντως, θα μπορούσαν να αποτελέσουν και… δοκιμαστικό για ενδεχόμενους μελλοντικούς πεζόδρομους στο κέντρο, δεδομένου ότι και το σχέδιο της ανάπλασης έχει αυτό τον προσανατολισμό, με την δημοτική αρχή να θεωρεί ότι ωρίμασαν οι συνθήκες, είναι αναγκαίος ο μεγαλύτερος περιορισμός έως απομάκρυνσης της κίνησης του αυτοκινήτου από τον κεντρικό πυρήνα της πόλης και η οργάνωση δικτύου πεζοδρόμων με προτεραιότητα την πεζοδρόμηση των κύριων οδικών αξόνων Μητροπόλεως και Κλ. Οικονόμου, με μετατόπιση των κυκλοφοριακών φόρτων στις περιφερειακές οδούς.

Ας μην ξεχνάμε πως προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το εγκεκριμένο σχέδιο της ανάπλασης της πλατείας Αγ. Λαύρας που περιλαμβάνει διαπλάτυνσή της με πεζοδρόμηση των οδών Ζαϊμή και Γερμανού.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr