background img
banner
banner

Χαρά και αισιοδοξία από το άστρο των Χριστουγέννων | ΦΩΤΟ

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Φως, λάμψη και αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων αντανακλούν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που φωτίζονται απ’ άκρη σ’ άκρη σε κεντρικά σημεία, σε όλη την Αιγιάλεια, με το φωτεινό άστρο να ανατέλλει αισιόδοξα, σε εποχή μουντή και γκρίζα. Η αρχή έγινε από το Αίγιο το απόγευμα της Παρασκευής για να πάρουν τη «σκυτάλη» Άβυθος και Συλιβαινιώτικα, αποδεικνύοντας πως με καλή διάθεση και μεράκι, μία απλή γιορτή μπορεί να μετατραπεί σε πηγή χαράς, έμπνευσης και δημιουργίας!

Στην πλατεία Αγ. Λαύρας

Με μία λιτή γιορτή, το Αίγιο άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του στην πλατεία Αγ. Λαύρας, εν μέσω ευχών για καλές γιορτές. Κάπως έτσι, υπό τις γιορτινές μελωδίες και τα κάλαντα της Φιλαρμονικής Αιγίου, δόθηκε το εορταστικό έναυσμα για μια σειρά εκδηλώσεων με κέντρο το Πάρκο των Χριστουγέννων, στα Υψηλά Αλώνια, που ανοίγει τις πύλες του για 7η χρονιά αυτό το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιάλειας, Μαρία Παπαχριστοπούλου μίλησε με τα πιο θερμά λόγια, προτρέποντας τον κόσμο να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις και τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί, να «αγκαλιάσουν» το Πάρκο των Χριστουγέννων και να ξαναγίνουν όλοι παιδιά! Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος ευχήθηκε τα καλύτερα γι’ αυτές τις γιορτές, τονίζοντας πως όλοι έχουμε ανάγκη να μπούμε στο γιορτινό πνεύμα και να περάσουμε όμορφα, καλώντας τους Αιγιώτες να στηρίξουν τις εκδηλώσεις αλλά και την τοπική αγορά για τις εορταστικές αγορές τους.

Το «παρών» ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους, στην σύντομη αυτή γιορτή, έδωσαν η αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός Κοινωνική Προστασία» του δήμου Στράτος Βαρδάκης, μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος και αρκετός κόσμος. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι μικροί φίλοι που εν μέσω γιορτινής ατμόσφαιρας, απαθανατίστηκαν μπροστά από το κατάφωτο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ όλοι μαζί, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα εγκαίνια του Πάρκου των Χριστουγέννων, στις 7.00 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου.

Μία χαρούμενη γιορτή στην πλατεία Συλιβαινιωτίκων

Μία ημέρα μετά και συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου, η λάμψη μεταφέρθηκε σε ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά σημεία της Αιγιάλειας, την πλατεία Συλιβαινιωτίκων, εκεί όπου η Τοπική Κοινότητα έδωσε το δικό της στίγμα γι’ αυτές τις γιορτές, με μία όμορφη εκδήλωση που κορυφώθηκε με την φωταγώγηση του δέντρου.

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Κρικέτος και οι συνεργάτες του, έχουν φροντίσει να δώσουν γιορτινή εικόνα στην πλατεία «Χρήστος Αρφάνης», ενώ δεν σταμάτησαν να ανταλλάσσουν ευχές για χαρούμενες γιορτές, με τα… κεράσματα να δίνουν και να παίρνουν, καθώς κυρίες της περιοχής είχαν ετοιμάσει και προσέφεραν γλυκά και λιχουδιές.

Υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ακράτας και την Παιδική Χορωδία του Συλλόγου «Φιλαρμονικής Ακράτας» το κλίμα έγινε κατευθείαν εορταστικό. Το δέντρο, η φάτνη και ο καλαίσθητος φωτισμός, δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο και όλοι έδειξαν να απολαμβάνουν το event, μπαίνοντας για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Παραμυθένιο σκηνικό στην Άβυθο

Την ίδια ώρα, το απόγευμα του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Άβυθο, η οποία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έχει μετατραπεί σε ένα χαρούμενο χριστουγεννιάτικο παζλ που σκορπάει απλόχερα, χαρά σε μικρούς και μεγάλους!

Πρωτεργάτης της προσπάθειας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αβύθου που, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Ροδοδάφνης, έχουν καταφέρει πραγματικά… θαύματα! Πλήθος κόσμου συνέρρευσε να θαυμάσει τις εξαιρετικές κατασκευές του προέδρου του Συλλόγου Γονέων Μιχάλη Δημόπουλου, που αποδεικνύει και φέτος ότι η θέληση και το μεράκι, μπορούν να καταφέρουν πολλά! Η φάτνη, το σπίτι του Αϊ Βασίλη, το σπίτι των ξωτικών, οι καλικάντζαροι και βέβαια το λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο εντυπωσίασαν τους πάντες. Όλοι ήθελαν μία φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη και οι μικροί φίλοι απόλαυσαν τις δημιουργίες των ξωτικών με face painting στο πνεύμα των ημερών. Την ίδια στιγμή, προσφέρονταν γλυκίσματα και ποτά σε όλους, ενώ η πιο ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ο χρόνος μέτρησε αντίστροφα και έγινε η φωταγώγηση του δέντρου. Αμέσως, βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό, εκρήξεις λάμψης και χρωμάτων που έδωσαν άλλη διάσταση στη γιορτή!

Κάθε παιδί, πήρε από τη γιορτή το δικό του μπαλόνι, αλλά και την… υπόσχεση ότι οι μεγάλοι θα συνεχίσουν να εμπνέονται και να δημιουργούν, ώστε να κάνουν τον κόσμο καλύτερο!

Καμάρες, Αιγείρα, Διακοπτό το άλλο Σαββατοκύριακο

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, η τοπική κοινότητα Καμαρών, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και αγάπης, φωτίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της στην Πλατεία Άνω Καμαρών. Πρωταγωνιστές της γιορτής, τα παιδιά με χορούς και τραγούδια. Θα προσφέρεται ζεστή φασολάδα ενώ ένας ζογκλέρ θα διασκεδάσει με τα παιχνίδια του, μικρούς και μεγάλους.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 18:30, η τοπική κοινότητα Αιγείρας, σε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, φωτίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλησίον της Εθνικής Τράπεζας, με πολλά γλυκά και όμορφες ευχές από τους παρευρισκόμενους, ενώ την ίδια ώρα η δημοτική κοινότητα Διακοπτού στήνει τη δική της γιορτή. Το Διακοπτό υποδέχεται τα Χριστούγεννα φωτίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο του με άφθονα γλυκά από τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι, όλα τα σχολεία με ολιγόλεπτα σκετς, ο σκανδαλιάρης ζογκλέρ και η Δημοτική Παιδική – Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση, με κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Το εορταστικό κλίμα στην περιφέρεια του δήμου, έχει σαν τελευταίο προορισμό την τοπική κοινότητα Ακράτας, όπου την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30, στον πεζόδρομο της Κανελλοπούλου, στήνεται, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, μια χαρούμενη γιορτή, με παιχνίδια του ζογκλέρ για μικρούς και μεγάλους, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γλυκές ευχές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr