background img
banner
banner

«Έπεσε» και η τελική υπογραφή!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ «ΝΕΟΥ Ε.Κ.Α.ΜΕ.»

 Με κύριο του έργου του Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου και φορέα υλοποίησης τον δήμο Αιγιαλείας, δημοπρατείται το αμέσως επόμενο διάστημα το έργο της ανέγερσης των νέων εγκαταστάσεων του Ειδικού Κέντρου, στο οικόπεδο της οδού Κλεισούρας. Η τελική υπογραφή της χρηματοδότησης του έργου… έπεσε χθες από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, κάνοντας πράξη μία υπόσχεση και φέρνοντας θετική εξέλιξη σε ένα έργο που χαροποιεί όλη την κοινωνία.

Μιλώντας στο Protionline.gr  ο πρόεδρος του Κέντρου Θόδωρος Στεφανίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τήρηση των χρόνων, τονίζοντας πως το επόμενο διάστημα θα βγει ένας προσωρινός ανάδοχος και ακολούθως θα γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Η υπομονή και η επιμονή, απέδωσαν…

Σύμφωνα με το Δ.Σ. του Κέντρου, ΄΄το μεγάλο όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Σήμερα (χθες) Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 με αφορμή την υπογραφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Κοινωνικές Υποδομές για Κοινωνικά Ευπαθείς ομάδες» ΕΣΠΑ 2014- 2020 για τη δημιουργία του νέου Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες 50 ατόμων του Ε.ΚΑ.Μ.Ε και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης 8 ατόμων. Η επιμονή και η υπομονή του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου κατάφεραν και έδωσαν τα πιο θετικά αποτελέσματα για το Κέντρο. Η ηθική ικανοποίηση και ανακούφιση αποτυπώνεται στα πρόσωπα όλων. Η χαρά και η συγκίνηση των εκπαιδευτών, των εκπαιδευομένων, των γονέων, των φίλων και εθελοντών του Ε.Κ.ΑΜΕ. είναι απέραντη και απερίγραπτη. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς, αρχικά τη βοήθεια του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα ο οποίος ήταν στο πλευρό του Ε.Κ.Α.ΜΕ. και με δική του παρέμβαση εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα΄΄.

Σημειώνει ακόμη τα εξής: ΄΄Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς του Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς και του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Θεόδωρου Στεφανίδη στο Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο ο οποίος από την αρχή απεδέχθη την πρόταση του Συλλόγου για προγραμματική σύμβαση με σκοπό την υλοποίηση του μεγάλου ονείρου. Η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Συλλόγου, η προθυμία του και η αγάπη του για το χώρο είναι μεγάλη. Τέλος το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.ΜΕ. ευχαριστεί τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιάλειας η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση και κατασκευή της πρότασης΄΄. Και καταλήγει: “Όσο παλεύεις, καταφέρνεις πράγματα που θεωρείς ότι είναι άπιαστα και ακατόρθωτα… Με τόλμη και ψυχική δύναμη όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα…”.

Το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη

Εξάλλου, με σχετική ανακοίνωσή του προς τον Περιφερειάρχη, ο κ. Στεφανίδης, επισημαίνει: ΄΄Με αφορμή την θετική αξιολόγηση, την επίσημη ένταξη και την έγκριση χρηματοδότησης για το αιτούμενο έργο “Κατασκευή Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ) και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) της ανοικτής πρόσκλησης, στο πρόγραμμα “Κοινωνικές υποδομές για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες” του Επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνολικού ποσού 3.500.000€ θα θέλαμε να σας απευθύνουμε τις άπειρες και ειλικρινείς ευχαριστίες μας. κ. Κατσιφάρα, η ευαισθησία σας και το ενδιαφέρον σας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, για τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των ΑμεΑ αποδεικνύεται έμπρακτα με την υλοποίηση της πράξης. Διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου (Ε.ΚΑ.Μ.Ε./ΑμεΑ) Αιγίου το οποίο προσφέρει διαρκώς τις υπηρεσίες του από το 1998΄΄. Παράλληλα, αναφέρει: ΄΄Συμπληρώνονται οι υφιστάμενες δημόσιες υπηρεσίες Πρόνοιας για τα ΑμεΑ ιδίως για τα άτομα ηλικίας άνω των 25 ετών για τα οποία δεν υφίσταται αντίστοιχη υποδομή στην Αιγιάλεια. Ολοκληρώνονται οι δομές στήριξης των ατόμων αυτών σε όλα τα στάδια της ζωής τους στην περιοχή της Αιγιάλειας και παρέχεται δια βίου στήριξή τους, όσον αφορά την κοινωνική ένταξη, την επαγγελματική αποκατάσταση, τη δημιουργική απασχόληση και τη στέγαση. Παρέχεται μια νέα μονάδα υψηλών προδιαγραφών και καινοτόμου κατασκευής στην περιοχή της Αιγιάλειας για την ανάδειξη δεξιοτήτων των ΑμεΑ και τη σταδιακή κοινωνική ένταξη – άρση του κοινωνικού αποκλεισμού τους. Ολοκληρώνεται με την κατασκευή και λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης το οποίο αποτελεί καινοτόμο κομμάτι για την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας΄΄.

Περιγράφοντας τα συναισθήματα των ανθρώπων του Ε.Κ.Α.ΜΕ., ο κ. Στεφανίδης σημειώνει: ΄΄κ. Απόστολε Κατσιφάρα, το γεγονός της επίσημης ανακοίνωσης ένταξης και έγκρισης χρηματοδότησης του ανωτέρω έργου, μας ανακούφισε, μας δικαίωσε και μας ενθάρρυνε εμάς τους γονείς, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα ΑμεΑ, τους εκπαιδευτές, τους εθελοντές και φίλους των ΑμεΑ. Η αγορά του οικοπέδου των 7.000 στρεμμάτων εντός του Αιγίου από εμάς τους γονείς το 2015, η έκδοση άδειας δόμησης το 2016 με τις αυστηρές προδιαγραφές των ΦΕΚ για Κ.Δ.Η.Φ. και Σ.Υ.Δ. καθώς και οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τη Δασική Υπηρεσία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την παρέκκλιση όρων δόμησης, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, ανταμείφθηκαν. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αισθανόμαστε ανακούφιση και ηθική ικανοποίηση. Παράλληλα θετική είναι και όλη η τοπική κοινωνία και απέναντι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και προσωπικά απέναντι σε εσάς. Η εμπιστοσύνη που σας δείχνουν οι συμπολίτες μας καθημερινά, δικαιώνεται με κάθε τρόπο, ανταποκρινόμενος επάξια στα υψηλά σας καθήκοντα. Με τη βεβαιότητα ότι η παρουσίας σας θα είναι συνεχής παρακαλώ δεχτείτε τις θερμές και από βάθους καρδίας ευχαριστίες μας και σας ευχόμαστε υγεία, κάθε ευτυχία στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική σας ζωή. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στην πολιτική σας ενασχόληση΄΄.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr