background img
banner
banner

Με πρόβλημα παραμένει η εθνική οδός στο ύψος του Ελαιώνα

ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ

Στην ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της Ολυμπίας οδού εξαιτίας κατολισθήσεων και καθιζήσεων στο ύψος του Ελαιώνα, λόγω κακοκαιρίας, αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών& Μεταφορών ο βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας. Παράλληλα, ζητά να μάθει αν το υπουργείο γνωρίζει το θέμα, αν έχουν αποδοθεί ευθύνες και εάν είχαν παρθεί προληπτικά μέτρα…

Εξαιτίας των έντονων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή της Αιγιάλειας τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρξε υποχώρηση του πρανούς στη Χ.Θ. 165+00. Ως εκ τούτου πάρθηκαν προληπτικά μέτρα ασφαλείας για 3,2 χλμ. Μάλιστα, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά είχε συμβεί κατολίσθηση σε κοντινή απόσταση μετά τα διόδια του Ελαιώνα και συγκεκριμένα στη διασταύρωση που οδηγεί στα Καλάβρυτα. Επιπλέον, υπήρξε και καθίζηση του οδοστρώματος της Ολυμπίας οδού με αποτέλεσμα να κλείσει η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα. Μέχρι σήμερα συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης του ολοκαίνουργιου δρόμου της Ολυμπίας οδού για τα οποία όμως δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε πότε θα ολοκληρωθούν ούτε ποιο είναι το μέγεθος της καταστροφής.

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν έχει γνώση των ανωτέρω συμβάντων, ποιος έχει την ευθύνη για την αποκατάσταση των ζημιών, εάν έχουν αποδοθεί ευθύνες για τα περιστατικά αυτά σε έναν ολοκαίνουριο δρόμο και εάν είχαν παρθεί προληπτικά μέτρα για την προστασία των διερχόμενων αυτοκινήτων από πιθανή υποχώρηση του πρανούς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr