background img
banner
banner

Νέες μισθώσεις χώρων στάθμευσης

ΕΛHΞΑΝ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της. Το Σώμα έλαβε απόφαση για την εκ νέου μίσθωση χώρων στάθμευσης στην Δ.Κ. Αιγίου, καθώς έχει λήξη η μίσθωση των υπαρχόντων. Επιπλέον, εισηγήθηκε και έλαβε απόφαση για να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να μισθωθεί εγκαίρως, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, χώρος στάθμευσης στην παραλία Αλυκής, που ως γνωστόν, παρουσιάζει αυξημένη προσέλευση. Επιπλέον, το Συμβούλιο εξέτασε έγγραφα που αφορούν πλημμυρικά φαινόμενα σε οικία από παρτέρι του Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ανδρέας Σοφέτης καθώς και μέλη του συμβουλίου τόνισαν ότι έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία στο σημείο και έχουν διαπιστώσει πως το παρτέρι του Μουσείου δεν επηρεάζει και δεν προκαλεί υγρασία στο σπίτι αυτό. Επιπλέον, επισήμαναν ότι ο ισχυρισμός του ιδιοκτήτη δεν αποδεικνύεται. Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκμίσθωσης τμήματος κοινοχρήστου χώρου στην πλατεία Αγίας Λαύρας, που έχει ζητήσει καφέ το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος της, το Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει ό,τι ορίζει η νομοθεσία.

Ομόφωνη απόφαση ελήφθη για διαγράμμιση εισόδου-εξόδου επί της οδού Εισοδίων. Επίσης, εξετάστηκε αίτηση καταστηματάρχη για τοποθέτηση ή μη σιδερένιων μπαρών επί της οδού Κλ. Οικονόμου 15, καθώς η απότομη κάθοδος της οδού Ανδρονοπούλου από πολλούς οδηγούς, εμπνέει ανησυχία ότι μπορεί κάποια στιγμή όχημα να βρεθεί… μέσα στο κατάστημα. Το Συμβούλιο ωστόσο εκτίμησε πως δεν μπορούν να τοποθετηθούν μπάρες στο σημείο διότι κάτι ανάλογο θα μπορούσε να ζητηθεί και για άλλα σημεία, γεγονός που θα αλλοίωνε τον χαρακτήρα της ανάπλασης.

Αποφάσεις ελήφθησαν ακόμη για την χορήγηση θέσεων στάθμευσης στις οδούς Π. Χαραλάμπους 4, Παύλου Μελά 23, και εργατικών κατοικιών 37 και Αναπαύσεως και την τοποθέτηση καθρέπτη στον οικισμό Σταφιδαλώνων. Σε ό,τι αφορά το αίτημα για την παραχώρηση δημοτικού χώρου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, τονίστηκε πως το συμβούλιο εφόσον βρεθεί αυτός ο χώρος, είναι σύμφωνο… Θετική ήταν η απόφαση για την την μεταφορά του πύργου του ναυαγοσώστη στην παραλία Αλυκής για καλύτερη ορατότητα.
Τέλος, το Σώμα εξέτασε καταγγελία πολίτη και πράχθηκαν τα δέοντα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr