background img
banner
banner

Ο δήμος Αν. Αιγιάλειας, οι διαταγές πληρωμής και η “ντρίμπλα” Τσίπρα

“Πώς μπορεί να λειτουργήσει ένας μικρός δήμος μόνος του; Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί δεν έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, γιατί δεν μπορούμε να αποφασίσουμε χωρίς εντάσεις. Αν η πλειοψηφία των πολιτών της Ανατολικής Αιγιάλειας, αποδείξουν ότι επιθυμούν την διάσπαση τότε θα την εγκρίνουμε. Αλλά μία τέτοια απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί προεκλογικά, όταν συσταθεί νέα δημοτική αρχή, θα είμαστε σε καλύτερη θέση να το εξετάσουμε λεπτομερώς”.

* Αυτά είπε η Μαρία Τσουκαλά στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, παίρνοντας θέση στο αίτημα των πέντε μελών της Ανεξάρτητης Ανοιχτής Κίνησης Ανατολικής Αιγιάλειας, και την αναφέρουμε γιατί την θεωρούμε πιο ουσιαστική τοποθέτηση.

* Ωστόσο, οι ανατολικοί δεν πείσθηκαν, ίσα – ίσα αναθάρρησαν κιόλας από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφού 11 σύμβουλοι στους 23 που είχαν την υπομονή να συζητήσουν το θέμα, υποστήριξαν το αίτημα για απόσχιση.
Ο δήμαρχος που το έψαξε πριν πάει στο συμβούλιο, εισηγήθηκε την αναβολή της συζήτησης γιατί η πρόταση δεν τεκμηριώνεται από αποφάσεις θεσμικών οργάνων, όπως τα Τοπικά Συμβούλια.

*Παπακωνσταντίνου και Μαρινόπουλος, θα συμφωνούσαν με την πρόταση αν αφορούσε μόνο τις Δημοτικές Ενότητες Ακράτας και Αιγείρας, όμως ο εισηγητής Κώστας Οικονόμου (φωτό), και όσοι σύμβουλοι τάχθηκαν με την πρόταση για ανεξαρτητοποίηση, βασίστηκαν στο συναίσθημα, αλλά και στην ευκαιρία που δίνει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για διασπάσεις 55 δήμων σε βάθος διετίας.

*Η αρχή έγινε με τους πρώτους πέντε δήμους, την περασμένη εβδομάδα αν και ο δήμαρχος μίλησε για προεκλογική “ντρίμπλα” Τσίπρα, που δεν θα έχει συνέχεια.

* Το ζήτημα είναι πολύ μεγάλο, το δημοτικό ταμείο ακόμα πληρώνει διαταγές πληρωμής από τα σπασμένα της Ακράτας και του Διακοπτού. Προχθές ήρθε νέα διαταγή, 600.000 ευρώ για την μεταφορά των απορριμμάτων του πρώην δήμου Διακοπτού και μόνο ένα εύρωστο ταμείο μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

*Αλλά η ελευθερία έτσι κι αλλιώς τις περισσότερες φορές κοστίζει ακριβά και οι κάτοικοι της ανατολικής πλευράς πάντα θα την αποζητούν, πρωτίστως γιατί δεν είδαν οφέλη από την ενοποίηση, όμως στο χέρι της επόμενης δημοτικής αρχής είναι να τους αποδείξει ότι κάνουν λάθος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr