background img
banner
banner

Τα σχολεία τσίκνισαν και διασκέδασαν

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

Χαρούμενα και… χορταστικά βίωσαν την Τσικνοπέμπτη πολλά σχολεία της Αιγιάλειας, εκεί όπου είτε με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και στην υποστήριξη διευθυντών και εκπαιδευτικών, στήθηκαν υπαίθριες γιορτές και… ψησταριές, τηρώντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, από την στιγμή που ο καιρός το επέτρεψε, τα μαθήματα σταμάτησαν και τις τελευταίες ώρες οι μαθητές μεταφέρθηκαν στα προαύλια, εκεί όπου είχαν στηθεί υπαίθριες ψησταριές. Σε μερικές… χιλιάδες υπολογίζονται τα σουβλάκια που ψήθηκαν, ενώ μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς γεύτηκαν κι άλλα εδέσματα καθώς και αναψυκτικά και κρασί για τους μεγαλύτερους. Χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν και ο χορός, κάτω από τον πρώιμο ήλιο σε αυτή την τελευταία ημέρα ενός δύσκολου χειμώνα. Μόνο στο Δημοτικό Σχολείο Αβύθου, τσίκνισαν 800 σουβλάκια, ενώ το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι αργά.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η ενεργοποίηση των Συλλόγων Γονέων που τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει πιο ενεργή δράση, καλύπτοντας, όχι μόνο τα της Τσικνοπέμπτης, αλλά όλα όσα η πολιτεία αδυνατεί…

4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

Δημοτικό Σχολείο Αβύθου

Δημοτικό Σχολείο Αβύθου

Δημοτικό Σχολείο Τέμενης

Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

Γυμνάσιο – Λύκειο Αιγείρας

10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr