background img
banner
banner

Διαμαρτυρία ιδιωτικών υπαλλήλων για το ωράριο της Μ. Παρασκευής

ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το ωράριο λειτουργίας της αγοράς την Μεγάλη Παρασκευή έρχεται και πάλι να «διχάσει» εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους. Οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος δεν βρίσκουν σύμφωνη τη διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου που, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίζει το ωράριο της συγκεκριμένης ημέρας παράνομο.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας (Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας), ανακοίνωσε το ωράριο λειτουργίας της αγοράς κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα, αναφέροντας πως την Μ. Παρασκευή τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 11.30 το πρωί, θα κλείσουν στις 6.30 και ότι θα λειτουργήσουν υπό συνεχές ωράριο.
Οι ώρες ωστόσο δεν βρίσουν σύμφωνους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ζητώντας το άνοιγμα να γίνει μετά τη 1.00 το μεσημέρι και εφόσον έχει τελειώσει η Αποκαθήλωση.

Η Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως τα καταστήματα που την συγκεκριμένη μέρα θα ακολουθήσουν το ωράριο που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος, θα είναι έκθετα απέναντι στο Νόμο!

΄΄Δεν έχουμε συμφωνήσει σε καμία επιμήκυνση΄΄

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, τονίζει: ΄΄Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι δεν έχουμε συμφωνήσει σε καμία επιμήκυνση του ωραρίου της Μ. Παρασκευής. Το ωράριο που έχει εκδώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου παραβαίνει το Νόμο που ορίζει κατηγορηματικά ότι απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι ώρα 13:00. Τα καταστήματα που θα συμβαδίσουν με το ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου, θα είναι έκθετα απέναντι στο Νόμο και σε οποιεσδήποτε ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις΄΄.

Καταλήγοντας, σημειώνει: ΄΄Συνάδελφοι, το πρωί της Μ. Παρασκευής πρέπει να βρισκόμαστε με τις οικογένειές μας στην εκκλησία και όχι πίσω από τις ταμειακές μηχανές επειδή η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου νομίζει ότι είναι πάνω από τους Νόμους΄΄…

Η απάντηση του αρμόδιου Τμήματος της Περιφέρειας

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος δημοσιοποιεί και το έγγραφο του Τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας με το οποίο απαντά προς το Εργατικό Κέντρο τα εξής: ΄΄Σας γνωρίζουμε ότι είναι η ισχύ η παρ. 2 του άρθρου 4 του Β.Δ. 748/66 (ΦΕΚ 179Α΄) και η παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 435/76 (ΦΕΚ 251Α΄), βάση των οποίων: «Η απασχόληση των μισθωτών των καταστημάτων ως και η λειτουργία αυτών απαγορεύεται μέχρι ώρα 13.00».

Σημειώνεται ότι δύναται, σύμφωνα με το αρ. 3 παρ. 2 του Ν. 435/76 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 6 περ. 28 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α΄ 7-6-2010) «Καλλικράτης» να καθορίζεται διαφορετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ανωτέρω ημέρα, με απόφαση του αρμόδιου Δήμου, μετά από σύμφωνη γνώμη των οικείων επαγγελματικών οργανώσεων εργοδοτών και μισθωτών, εφόσον αυτοί υφίστανται και εφόσον οι τοπικές συνθήκες το επιβάλλουν»΄΄


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr