background img
banner
banner

Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουριστική Ανάπτυξη της Αιγιάλειας

Της Μαριας Παπαγεωργίου – Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου

Ζώντας στην πανέμορφη και τόσο διαφορετική Αιγιάλεια με τα χρώματα και τα τοπία να συναρπάζουν, τα δαντελωτά ακρογιάλια του παραλιακού μετώπου και το ήπιο κλίμα, δεν μπορεί παρά να σκεφθεί κανείς ότι ζούμε σε έναν ξεχωριστό τόπο με πολλά πλεονεκτήματα.

Ο τόπος μας συνδυάζει μοναδικά τη φύση με τον άνθρωπο, την παράδοση με τον πολιτισμό, την ιστορία πολλών αιώνων με το σήμερα, το κύμα με το βαθυπράσινο χρώμα του ελάτου και μαζί με τις ιδιαίτερες γεύσεις της τοπικής κουζίνας προσφέρει σε κάθε επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες. Αυτή την ξεχωριστή ταυτότητα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, έχουμε υποχρέωση να την αναδείξουμε και να την κάνουμε γνωστή στο πανελλήνιο, δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ενότητας και να δημιουργήσουμε διαδρομές και δράσεις συναρπαστικές, όπου ο κάθε ένας επισκέπτης μπορεί να βιώσει τη δική του εμπειρία.

Δράσεις «θεσμοί» όπως το «Εν συρμώ-Γιορτές του Οδοντωτού», τα «Οινοξένεια- Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας», η λειτουργία του Υπαίθριου Θεάτρου στο Πολιτιστικό κέντρο Αιγίου, το Πολιτιστικό καλοκαίρι σε κάθε Δημοτική Ενότητα, το «Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας», οι δράσεις στη Λίμνη Τσιβλού, η ανάδειξη του υδροβιότοπου της Αλυκής, αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με την παράδοση και την αναβίωση των τοπικών εθίμων, οι δραστηριότητες των συλλόγων, των θεατρικών ομάδων, οι δράσεις αθλητισμού κ.α., μπορούν να προσελκύουν επισκέπτες όλο το χρόνο και να λειτουργήσουν θετικά στην προσπάθεια μας για εξωστρέφεια. Σημαντικός παράγοντας τουρισμού και ανάπτυξης επίσης, είναι τα εξαιρετικά προϊόντα της Αιγιάλειας γης, με έμφαση στους εξαιρετικούς και πολυβραβευμένους οίνους που δημιουργούν τα οινοποιεία της περιοχής , η μαύρη κορινθιακή σταφίδα ΠΟΠ Βοστίτσα, το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή κ.α.

Ο συνδυασμός «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ», στον οποίο συμμετέχω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Ενότητας Διακοπτού, με επικεφαλής τη Βασιλική Ψυχράμη, στο πρόγραμμα της που συντάχθηκε μετά από διαβούλευση της ομάδας εργασίας με τους φορείς του τόπου και πολίτες, παρουσιάζει στην ενότητα «Ανάπτυξη-Τουρισμός» προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες ,αξιόπιστες και ρεαλιστικές με βασική δέσμευση την ισόρροπη ανάπτυξη Κέντρου-Περιφέρειας, που μπορεί εύκολα να αναζητήσει κάθε ενδιαφερόμενος συμπολίτης μας.

Η Αιγιάλεια από την αρχαιότητα κατείχε εξέχουσα θέση στην περιοχή και τον Ελλαδικό χώρο. Γνωρίζοντας την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά οφείλουμε να αναδείξουμε με σύγχρονη ματιά τις πολύπλευρες δυνατότητες του τόπου μας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξωστρέφεια και την επικοινωνιακή πολιτική.

Κάθε ενέργεια μας πρέπει να στοχεύει στην διαμόρφωση Πολιτιστικής και Τουριστικής ταυτότητας που θα συνδέεται με την Τοπική οικονομία και για το σκοπό αυτό δεσμευόμαστε να εργασθούμε με πρόγραμμα και μεθοδικότητα και πάντα σε συνεννόηση ,συναίνεση και συνεργασία με την κοινωνία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr