background img
banner
banner

Μαθητές με έντονη δράση και κοινωνικές ανησυχίες

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

Έντονη κοινωνική δράση που απορρέει από την διάθεσή τους να προσφέρουν στον συνάνθρωπο αλλά και να λαμβάνουν πρωτοβουλίες για την βελτίωση της καθημερινότητας, παρουσιάζουν οι μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγίου, το οποίο, ως γνωστόν, στεγάζεται στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου, επισκέφθηκαν το Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγάπης Μέλαθρον ΄΄Ο Άγιος Χαράλαμπος΄΄» προσφέροντας συντροφιά, δώρα και πολύ αγάπη στους ηλικιωμένους που διαμένουν εκεί.

΄΄Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία για όλους και η κίνηση αυτή έγινε μέσα από την διάθεσή μας να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο΄΄, ανέφερε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου μαθητών του σχολείου, Γιώργος Ζαχαράκης, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως οι μαθητές, παρότι δεν είναι παιδιά, έχουν υποχρεώσεις, κάποιοι είναι εργαζόμενοι, μεταφράζουν τις κοινωνικές ανησυχίες τους σε πράξη. Άλλωστε, οι μαθητές του εν λόγω σχολείου έχουν επισκεφθεί σε γιορτινές μέρες στο παρελθόν και το «Χαμόγελο του Παιδιού» αρκετές φορές. Επίσης, πολύ συχνά, από το υστέρημά τους, συνεισφέρουν φτωχές οικογένειες της περιοχής. Επίσης, είναι και εθελοντές αιμοδότες.

Έγιναν δεκτοί από τους γέροντες με ενθουσιασμό

Το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου, μεγάλη αντιπροσωπεία μαθητών (περισσότεροι από είκοσι) επισκέφθηκαν το Ίδρυμα «Άγιος Χαράλαμπος». Τους συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Μπαζιώτης και οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνα Γεροντίνη, Θεοδώρα Μιχαλοπούλου, Χαράλαμπος Αντωνόπουλος, Ελένη Αργυροπούλου και Ευαγγελία Μουρτζούχου. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του, ήρθαν σε επαφή με τους περιθαλπόμενους, συζήτησαν μαζί τους και εντυπωσιάστηκαν από τις συνθήκες που επικρατούν και το πεντακάθαρο και όμορφο περιβάλλον, τονίζοντας πως ήταν σαν να μπήκαν σε ένα προσεγμένο και φιλόξενο σπίτι. Οι γέροντες τους δέχθηκαν με γλυκύτητα και ενθουσιασμό, ευχαριστώντας τους μαθητές για τα είδη που τους προσέφεραν και αντάλλαξαν ευχές για «καλό Πάσχα».

Να σημειωθεί ότι η αποστολή του Εσπερινού ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του οίκου ευγηρίας, ακόμη και στους θαλάμους με τους ανήμπορους περιθαλπόμενους, δίνοντας ευχές και στήριξη τις Άγιες αυτές ημέρες.

Γενικότερα, επικράτησε ατμόσφαιρα χαράς, γιορτής και αισιοδοξίας, κάτι που απόλαυσαν οι περιθαλπόμενοι εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες.

Στηρίζουν την ανακύκλωση

Τέλος, η «παρέα» του Εσπερινού ΓΕΛ μετά την επίσκεψη στο Ίδρυμα, επισκέφθηκε μία άλλη… «Π.Α.Ρ.Ε.Α.» δίνοντας το «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΟΙΝΣΕΠ για την ανακύκλωση. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το Εσπερινό ΓΕΛ ήταν από τα πρώτα σχολεία της περιοχής στις εγκαταστάσεις του οποίου (με πρωτοβουλία του Εσπερινού Γυμνασίου που συστεγάζονται) τοποθετήθηκαν σάκοι για την ανακύκλωση από την ΚΟΙΝΣΕΠ, με τους μαθητές και των δύο σχολείων να υποστηρίζουν την δράση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr