background img
banner
banner

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Ώρα ευθύνης για τους δημότες της Αιγιάλειας. Η υπεύθυνη ψήφος τους θα καθορίσει το μέλλον του τόπου μας»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ Δ.Ε. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ»

Υπέρμαχος της άποψης ότι η υπεύθυνη ψήφος σε αυτές τις εκλογές θα καθορίσει το μέλλον του τόπου, η Μαρία Παπαγεωργίου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Δημοτική Ενότητα Διακοπτού με το συνδυασμό «Ποιοτική Αιγιάλεια» της υποψήφιας δημάρχου Αιγιαλείας Βασιλικής Ψυχράμη, αναλύει στην «Π» το σκεπτικό της καθόδου της στις εκλογές, μιλά για το επί σειρά ετών έργο της στην ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., το ρόλο της γυναίκας στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους λόγους που συμπορεύεται με τη Βάσω Ψυχράμη, περιγράφοντας ταυτόχρονα το δικό της όραμα για την Αιγιάλεια του αύριο.

Η Μαρία Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Διακοπτό, είναι παντρεμένη και έχει ένα γιό. Έχει σπουδάσει Λογιστικά, υπήρξε στέλεχος τεκμηρίωσης και ανάπτυξης της ΕΤΑΑ για 25 συνεχή έτη. Πήρε μέρος σε μεγάλα προγράμματα εναρμόνισης της ελληνικής αυτοδιοίκησης με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι καθώς και προγράμματα προ ενταξιακής προετοιμασίας χωρών της Ε.Ε. ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη και αποκτώντας μεγάλη εμπειρία και γνώσεις για την Αυτοδιοίκηση.

Ασχολήθηκε με τα κοινά του δήμου Αιγιαλείας από το 2010 και υπήρξε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. την περίοδο 2011-2012 με πρόεδρο την κ. Ψυχράμη. Από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι εκ νέου μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ έως και σήμερα. Το 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας δύο θητείες, ενώ σήμερα είναι Συντονίστρια Γραμματέας της Τ.Ο. ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας.

Τι σας οδήγησε να κατέλθετε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Δημοτική Ενότητα Διακοπτού με το συνδυασμό «Ποιοτική Αιγιάλεια»; Γιατί πιστεύετε ότι η Βασιλική Ψυχράμη είναι η καταλληλότερη για δήμαρχος Αιγιαλείας;

Στην απόφασή μου αυτή οδηγήθηκα μετά από εκτενή διάλογο με τη Βασιλική Ψυχράμη όπου χωρίς ουτοπικές υποσχέσεις και ευχολόγια, αλλά με έκδηλη τη γνώση των προβλημάτων και διάθεση για σκληρή και μεθοδική δουλειά, με έπεισε πως αξίζει να συστρατευθώ μαζί της για να κάνουμε το δήμο μας ποιοτικό, δυναμικό και πλούσιο, με διακριτή ταυτότητα και έναν από τους πιο ανερχόμενους δήμους σε όλη την Πελοπόννησο.

Η Βασιλική Ψυχράμη είναι η καταλληλότερη για δήμαρχος γιατί διαθέτει πλούσια εμπειρία από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία. Έχει συνέπεια, πείσμα, υπομονή και δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια όταν ξέρει πως παλεύει για το καλό των πολιτών. Είναι μαχητική, έχει ήθος και είναι πολύ αποτελεσματική γιατί εργάζεται ατέλειωτες ώρες και ο δημότης τη βρίσκει καθημερινά στο γραφείο της.

Έχετε διατελέσει επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μιλήστε μας για το έργο σας σε αυτό τον τομέα.

Η συμμετοχή μου στη ΔΗΚΕΠΑ αρχικά ως Αντιπρόεδρος ΔΣ, με Πρόεδρο τη Βασιλική Ψυχράμη και στη συνέχεια ως μέλος του ΔΣ, μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά. Δράσεις «θεσμοί», δημιουργήθηκαν την πρώτη περίοδο της θητείας μου μαζί με τη Βασιλική Ψυχράμη , αγαπήθηκαν πολύ και συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα εξελισσόμενα διαρκώς. Σημαντικό για μένα είναι επίσης το πρόγραμμα «Εν συρμώ – Γιορτές του Οδοντωτού», που υλοποιείται από το 2016, μετά από πρόταση μου στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και ανέβασε κατακόρυφα την επισκεψιμότητα στο Διακοπτό. Οι δράσεις πολιτισμού αγαπήθηκαν πολύ από ντόπιους και επισκέπτες και έδειξαν πως ο πολιτισμός είναι τεράστιο πεδίο δράσης για τους δήμους και αποτελεί σημαντικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης.

Κατά τη γνώμη σας η γυναίκα έχει το ρόλο που της αξίζει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Η αλήθεια είναι πως ακόμη και σήμερα η γυναίκα δεν έχει το ρόλο που της αξίζει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παρά τα κολακευτικά λόγια για τις ικανότητες μας, δύσκολα μας παραχωρείται θέση εξουσίας και πρέπει να κάνουμε μεγάλο αγώνα να αποδείξουμε ότι ξέρουμε και μπορούμε. Όμως οι γυναίκες από τη φύση μας βάζουμε στόχους και με μεθοδικές ενέργειες κατακτούμε το στόχο μας. Αυτό παλεύουμε να συμβεί και στην Αιγιάλεια και οι πολίτες να δώσουν τη λαϊκή εντολή στη Βασιλική Ψυχράμη και τους συνεργάτες της, για να κάνουν την Αιγιάλεια αρχόντισσα.

Είσαστε συντονίστρια της Τοπικής Οργάνωσης του ΚΙΝ.ΑΛ στην Αιγιάλεια. Κατά πόσο θεωρείτε πως οι δημοτικές εκλογές πρέπει να έχουν πολιτικό «χρώμα»;

Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει πολιτική ταυτότητα. Αυτό σηματοδοτεί ένα άτομο με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και οργανωμένη σκέψη. Η λογική της μετακινούμενης μάζας ή πιο απλά η φράση πολλών «…εγώ είμαι με τον εκάστοτε νικητή», με πικραίνει πολύ γιατί οι κοινωνίες προοδεύουν με τους υπεύθυνους και πολιτικοποιημένους ανθρώπους.
Στις δημοτικές εκλογές όμως πιστεύω ότι τα πολιτικά κόμματα δεν είναι κριτήριο για την ψήφο των πολιτών. Τα προβλήματα των δήμων επιβάλλουν συνεργασίες πολλών και διαφορετικών ανθρώπων που συγκλίνουν σε ένα κοινό όραμα. Οι σωστοί άνθρωποι πηγαίνουν στο δήμο για να δουλέψουν. Να συνεργαστούν για να λύσουν προβλήματα με συνέχεια και συνέπεια και όχι για να υπηρετήσουν την κομματική τους επιλογή. Ο εκάστοτε δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να έχουν σταθερή επιδίωξη με τις αποφάσεις και τις ενέργειες τους να χτίζουν γέφυρες και όχι να υψώνουν τείχη.

Βασικό μότο του συνδυασμού με τον οποίο κατέρχεστε είναι «Ολοι μαζί να κάνουμε την Αιγιάλεια αρχόντισσα». Πως οραματίζεστε την Αιγιάλεια του αύριο;

Η παράταξή μας οραματίζεται μια Αγιάλεια δυναμική, αναγνωρίσιμη και με διακριτή ταυτότητα. Ένα δήμο οργανωμένο, με σεβασμό στον πολίτη και σύστημα αναφοράς και ελέγχου στο παραγόμενο έργο. Δεσμευόμαστε για ισόρροπη ανάπτυξη σε κάθε τοπική κοινότητα. Δημιουργούμε τη «Γραμμή του Δημότη», για την αποτελεσματική καταγραφή των θεμάτων που απασχολούν τον πολίτη και δίνουμε λύσεις. Δημιουργούμε ένα γραφείο για το Δημότη, με εισαγωγή ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ενημέρωση. Ένα δήμο οργανωμένο, ευέλικτο, φιλικό στους πολίτες και με σεβασμό στα προβλήματα τους θα απολαμβάνουν οι Αιγιαλείς ψηφίζοντας την «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» και δήμαρχο τη Βασιλική Ψυχράμη.

Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα προς τους συμπολίτες σας για τις εκλογές;

Φίλες και φίλοι, τους εμπιστευθήκατε στο παρελθόν και σας πρόδωσαν… Σας τάζουν ένα ωραίο αύριο, ενώ χρόνια καταστρέφουν αυτοί και οι υποψήφιοι τους τον τόπο… Σας λένε τώρα θα τα κάνουν όλα…. Τους πιστεύετε; Τι έκαναν τόσο καιρό; Γιατί άφησαν τα πάντα στην τύχη τους; Αντέχετε άλλη εγκατάλειψη; Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης των δημοτών. Η επιλογή σας θα κρίνει το μέλλον του τόπου μας. Δεν ψηφίζουμε το γείτονα , τον κουμπάρο, το φίλο που έχουμε υποχρέωση, αλλά δεν γνωρίζει τίποτα για τα δημοτικά. Δεν ψηφίζουμε με κομματικά κριτήρια.
Ψηφίζουμε με υπευθυνότητα για την πρόοδο του τόπου μας και δίνουμε την εντολή στην «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» με δήμαρχο τη Βασιλική Ψυχράμη. Δίνουμε την εντολή σε μια γυναίκα εργαζόμενη, μητέρα και επιτυχημένη στους τομείς που ανέλαβε, να κάνει μαζί με τους συνεργάτες της την Αιγιάλεια αρχόντισσα.

Ζητάμε την ευκαιρία να αποδείξουμε πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εκεί που οι άλλοι απέτυχαν μπορούμε εμείς, με ενότητα, ήθος, σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης να αλλάξουμε τον τόπο μας. Η νίκη της Αιγιάλειας είναι στα δικά σας χέρια…

Τέλος, με σεβασμό και συναίσθημα ευθύνης ζητώ την ψήφο σας, γιατί είμαι εδώ μαζί σας πολλά χρόνια, προσφέρω στον τόπο μου με εργατικότητα και ανιδιοτέλεια και θα εργασθώ για να κάνουμε τον τόπο μας όπως ονειρευόμαστε και μας αξίζει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr