background img
banner
banner

Στο προσκήνιο και ο ποδηλατικός τουρισμός | ΦΩΤΟ

MΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 4Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΛΟΓΓΟΣ – ΑΛΥΚΗ

110 ποδηλάτες κάθε ηλικίας απόλαυσαν τη διαδρομή από τον Λόγγο μέχρι την παραλία της Αλυκής, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στην τέταρτη και τελευταία προγραμματισμένη ποδηλατική διαδρομή που έγινε στο Αίγιο, στο πλαίσιο της δράσης «MEDCYLCETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό».
Με την ξεχωριστή συμμετοχή του αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστου Τσερεντζούλια η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, σε συνεργασία με τον Φιλοπροοδευτικό Όμιλο Λόγγου και τον Ποδηλατικό Όμιλο Αιγίου “Διαγόρας”.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Καρπέτας, ενώ για τα οφέλη του ποδηλατικού τουρισμού και την διοργάνωση γενικότετρα, μίλησε ο Χρήστος Τζομάκος, προϊστάμενος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Το ποδήλατο αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού

“ Το ποδήλατο δεν είναι μόνο ένα οικολογικό μέσο μετακίνησης μέσα στις μεγάλες πόλεις, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού. Εκτιμάται ότι πραγματοποιούνται εκατομμύρια τουριστικά ταξίδια με ποδήλατο στην Ευρώπη και η αξία τους υπερβαίνει τα 55 δισ. ευρώ το έτος. Τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι έχουν ωριμάσει αρκετά οι συνθήκες που θα μπορούσαν να ωθήσουν και την Ελλάδα να αναδείξει τον ποδηλατικό τουρισμό ως βιώσιμο προϊόν που μπορεί να τονώσει τη ζήτηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζομάκος.
Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία Λόγγου, κινήθηκαν μέσω της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, με διέλευση από Σελιανίτικα, Άβυθο, Ροδοδάφνη, παραλία Αιγίου, Παναγία Τρυπητή και τερμάτισαν στην Αλυκή Αιγίου, ακολουθώντας τις οδούς Ζωοδόχου Πηγής – Παυσανίου – Φιλοποίμενος.

Παράκτια ποδηλατική διαδρομή

H Δυτική Ελλάδα μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να διαμορφωθεί η Μεσογειακή, παράκτια ποδηλατική διαδρομή (EurοVelo 8) που θα ξεκινάει από την Ισπανία και θα καταλήγει στην Κύπρο. Το έργο MEDCYLCETOUR χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα Interreg Med 2014-2020, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετέχουν ως εταίροι. Το πρόγραμμα στοχεύει στην βιώσιμη ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών για αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομιάς στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως επίσης στη δημιουργία ενός βιώσιμου παράκτιου και παραθαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου. Επίσης σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, όχι μόνο των φίλων του ποδηλάτου, αλλά φορέων, επιχειρήσεων και του κοινού για την αξία και τη συμβολή του ποδηλάτου στη προστασία του περιβάλλοντος.

Εταίροι του Προγράμματος είναι: Περιφερειακή Κυβέρνηση Ανδαλουσίας ως επικεφαλής, Ομοσπονδία Ευρωπαίων Ποδηλατιστών, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Τμήμα Συμβουλίου Άλπεων, Περιφέρεια Friuli Venezia Giulia, Αναπτυξιακό Κέντρο Koper, Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, Γενική Διεύθυνση Τουρισμού της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Συνεργατικός Σχηματισμός για Οικοκοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη, Κοινοπραξία Επαρχίας Μάντοβα.

Οι προηγούμενες ποδηλατικές διαδρομές πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα, σε Μεσολόγγι-Αιτωλικό και σε Πάλαιρο-Μύτικα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr