background img
banner
banner

Μ. Σκανδάμης στο ΘΕΜΑ 104,6: «Χρειάζεται ολικό κλείσιμο των φυλακών Κορυδαλλού για ένα διάστημα»

Την αναγκαιότητα «να ανακτηθεί ο πολιτειακός έλεγχος της φυλακής του Κορυδαλλού», επισήμανε ο πρώην γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και δικηγόρος Μαρίνος Σκανδάμης, μιλώντας στο βραδινό μαγκαζίνο του «Θέματος» 104,6 F.M. και στο Γιώργο Λαμπράκο.

Παράλληλα, ο κ. Σκανδάμης τόνισε ότι «οι φυλακές Κορυδαλλού είναι ένα ηφαίστειο βίας που παράγει βία εντός και εκτός της φυλακής», ενώ «εθνοτικές ομάδες κρατουμένων ασκούν την κυριαρχία τους εντός της φυλακής».

Παρ΄ όλα αυτά, επισημαίνει ο Μαρίνος Σκανδάμης, το υπουργείο Δικαιοσύνης αντί να λάβει τα αναγκαία μέτρα, «προσπαθεί να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί» και την ίδια στιγμή «κατηγορεί τους συνδικαλιστές ότι υπερβάλλουν ή λένε ψέματα». Ο κ. Σκανδάμης προειδοποιεί ότι είναι «στο «κόκκινο» την κατάσταση στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας». Ως άμεση λύση ο κ. Σκανδάμης προτείνει την εφαρμογή του lock down, δηλαδή το ολικό κλείσιμο της φυλακής για κάποιο χρονικό διάστημα, με ταυτόχρονους ελέγχους ανά κελί, μετακινήσεις κρατουμένων κ.λπ., προκειμένου «να επιτευχθεί η ανάκτηση του ελέγχου της φυλακής και η επαναφορά σε κανονικότητα».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr